Thursday, November 12, 2009

Dilarang membaca!!! hanya sawsomi aje boleh baca!!!

[curi curi masa lagi...]
.
.
2 hari yang lepas,
saya menjelous tak tentu pasal...
then,
saya merajuk
nak makan NASI...
[saya kan tengah dalam projek 99HTN]
so, konon-konon nak ugut sawsomi laaaa
apa guna saya diet...
nanti [mana tau lepas 99 hari] saya dah slim pun
tak ada gunanya....
memang saya mau makan nasi goreng tu...
tapi fikir balik...
saya harus slim untuk diri sendiri
bukan untuk orang lain [memang untuk dia juga laaaa]
saya harus sayang diri saya
barulah orang lain sayang saya...
so, terus saya reject nasi goreng tu
dan masuk bilik tak nak makan...
sawsomi pun tak datang pujuk saya keluar makan!!!
[sedihnyaaaaa....bukannya apa...merajuk sebab nak somi pujuk...tapi somi buat kita ni macam bayang-bayang....bertambah angin satu badan....maka startlah menangis membasahi bantal busuk...terindu kat bapa, terindu kat mak, terindu kat nenek...baru teringat dosa besar dosa kecil yang telah saya buat kat mereka...huhuhuhuhu...tulah sawsomi buat saya macam tu...padan muka saya...tiba-tiba hilang ingatan sayalah yang start buat perangai]
.
.
bila fikir balik
perangai saya kekanak-kanakan
rasa kelakar....rasa lucu....
tak sangka dah umur 31 tahun...
dah jadi bini orang
dah jadi mak orang
masih berperangai macam umur 16 tahun ketika merajuk dengan mak bapa bila weekend tak kasi kita keluar ke pekan dengan kawan-kawan....
.
.
ahfoon
ahfoon
bila mau matang?
.
.
boleh tak tak mau matang sampai bila-bila...
saya suka dibelai dan disayangi
sebab saya kekurangan kasih sayang masa kecil!!!
[masa kecil saya dibela oleh nenek]
.
.
actually
saya mau minta maaf sama sawsomi
[sikap ego tak boleh nak minta maaf face to face]
so SORRY laaaa what i did last nite....
[siapa suruh u tak mau datang pujuk i?]
[see...masih ego lagi...]
nasib baik u sudi maafkan saya...
and saya paling suka ayat pertama u lepas perang dingin
'siapa tak sayang bini woiii!'
alamak...
so sweet laaaa bila ayat tu terkeluar dari mulut u!!!!
[malu..malu..malu]

4 comments:

  1. eh x leh baca yer?? tapi saya dah komen... hahahaha tarik balik laa komen tue maknanye saya x baca yer kakakaka

    ReplyDelete
  2. alaahai sweetnyer..sape laa kan tak sayang bini...ok laa tu

    ReplyDelete
  3. wa ka ka..kdg2 merajuk itu BeSt...
    kene le sekali sekala minte dipujuk...

    ReplyDelete