Thursday, December 31, 2009

Hutang Pitam

BAKI KESELURUHAN PINJAMAN PADA DISEMBER 2009
.
.
.
.
rm 21,572.65
.
.
.
.
bayar sampai lebam!!!!

Open letter untuk sawsomi

takpe
takpe
takpe
jangan kita marah orang buat kita macam sampah!!!
sampah macam kitalah yang menyumbangkan kekayaan untuk mereka!!!
sekurang-kurangnya,
kita malam-malam tidur dengan aman,
kita makan tak tercekik...
sebab setiap sen yang kita belanja tu halal!!
betul tak?
that y
kita kena ingat-ingat
mana tau suatu hari kita murah rezeki...
kita kena membayar pekerja kita dengan gaji yang setimpal dengan titik peluhnya!!!
kita kena beringat-ingat!!!
jangan kita lupa diri!!
OK!!!
.
.
bini masyam u yang suka merajuk dan mengamuk, agak gempal, tak pandai ambik hati suami, tak memahami kerja suami tapi bila suami ditindas majikan dialah orang pertama yang melompat macam monkey kena belacan, suka menjelma diri menjadi angelina joli dan etc [banyak lagi kelemahan yang tak sesuai dipublishkan] ALWAYS SUPPORT U!!! jangan risau, langit runtuh kita jadikan selimut!!!!

2010

Photobucket
[credit to google]
two thousand and ten
or
twenty ten?

Wednesday, December 30, 2009

S.I.A.P

Photobucket
dah bersedia untuk dipos!!!

25 hari tu

cakap tak serupa bikin lor!!!
cakap nak naik bus hop on hop off, last-last pi tangkap gambar pokok krimas aje kat times square dan pavilion...
di bwah ni adalah gambar me, bebe, mimi, my sis pergi gila-gila kat sana!!!

times square
Photobucket
....macam turun salji...
.
.
Photobucket
jalan ke pavilion
.
.
Photobucket
kami sesat di pavilion!!!
.
.
Photobucket
mimi, dah practise ibu jari kaki u?
.
.
Photobucket
bebe
.
.
more picture kat facebook!!!!

Tuesday, December 29, 2009

pening macam nak loya

Photobucket
[credit to google]
gambar tak ada kaitan dengan entry
gambar hiasan yang dipetik from google
[kang kena saman pula]
sekarang ni
i tengah pening
pening + loya
dengan NESLO pagi ni!!!
i pun tak tau sejak bila i tak boleh minum n**cafe
lepas 4 jam air ni masuk ke dalam perut i
kepeningan
keloyaan
akan datang melanda
tapi kebelakangan ni
i sengaja Fear Factor!!!
I pao N**CAFE O doremifaso
[lepas minum pening + loya]
sehari selepas tu,
I beli NESLO
[lepas 4 jam minum, pening + loya]
pagi ni,
i sengaja lagi beli NESLO
walaupun dah agak boleh pening dan loya
sekarang ni i tengah pening macam nak loya!!!
comeikan manusia yang suka cari pasal dengan orang lain sehingga diri sendiri pun tak lepas juga!!!!!!
i sumpah
i tak nak sentuh N**CAFE lagi!
[kalau i minum juga, i akan menjelma menjadi angelina Joli]
Photobucket
'mummy, jangan nangis'
pujuk punya pujuk
mummy bebe menangis juga
bebe pun menangis sama-sama
sambil menangis sambil tanya 'daddy wat'..'daddy wat'
mummy dia punya air mata mengalir lagi deras...
bebe bangun dari tempat tidur,
lari ke hall bagitau makcik dia
'mummy nangis'
'mummy nangis'
then panggil makcik dia datang tengok mummy dia...
.
.
.
i berjanji tak nak simply mengalir air mata lagi demi bebe!!!!
and i tak nak marah bebe lagi kalau dia menguji kesabaran i....
persoalan from dia
.
.
.
.
.
kenapa kita tak boleh bahagia seperti pasangan lain?
.
.
.
.
jawapan from me:
.
.
.
kalau dah rasa tak boleh nak bahagia lagi, berhenti sajalah kat sini!!!
RESTU untuk kebahagiaan pasangan sendiri juga merupakan CINTA!!!
persoalan from dia
.
.
.
.
.
kenapa kita tak boleh bahagia seperti pasangan lain?
.
.
.
.
jawapan from me:
.
.
.
kalau dah rasa tak boleh nak bahagia lagi, kita berhenti sajalah kat sini!!!
yes, i akan sedih
dan mungkin u pun akan sedih!!!
tapi
masa pasti boleh mengubati segala-segalanya!!!
Restu from me untuk u
dan
Restu from u untuk me
Juga merupakan CINTA!!!
.
.
tak nafikan
i memang cerewet dalam CINTA i...
kalau u cakap A,
i pasti dan akan pastikan i nak A from u!!!
that y,
bila u buat B
i akan rasa kecewa!!!
i akan merajuk!!
i akan mengamuk!!
i memang cerewet dan tak tau nak bertolak ansur!!!
ataupun permintaan i terlalu tinggi?
sebab diri sendiri manalah nampak kesilapan dan kelemahan diri sendiri?
mana ada orang yang nak mengakui kesilapan, kelemahan diri sendiri?
.
.
memang sukar untuk lepas tangan...
sebab kalau lepas tangan pasti akan jatuh!!!
dan jatuh tu amatlah SAKIT sekali!!!
.
.
yes
i mengakui i suka lepas perasaan pada u!
sebab u lah orang yang paling close dengan i
sebab i ingat u akan membelai i
sebab i ingat u akan memujuk i
sebab i ingat u akan memberi perhatian pada i
i suka belaian u,
i suka pujukan u
i suka perhatian u
.
.
yes
memang i tak boleh nak memahami kerja u!!!
i dah cuba untuk memahami
tapi i tak dapat nak faham juga!!
mungkin i bodoh kot!!!
orang bodoh tak boleh nak faham benda-benda yang berada di luar kawalannya...
i tau u dah penat
sebab setiap kali u yang terpaksa mengalah!!!
.
.
ini cadangan i
so
i harus kuat dengan keputusan yang u bakal ambil!!!
tak kira apa keputusan u...
i pun akan kuat!!!

Monday, December 28, 2009

entry orang bodoh potong tofu

hari ni nak post entry bodoh-bodoh dungu aje....
lepas letak pinggan di belakang pintu agak pencuri yang bodoh lari lingkang pukang lepas dengar pinggan jatuh di atas lantai...
i nak potong tofu pula...
rupa-rupanya macam ni potong bukannya picit tofu tu keluar melalui lubang yang sempit!!! [patutlah tofu hancur!!!]
Photobucket
selepas berpuluh-puluh kali i menghancurkan tofu yang selembut tofu sehingga i dah berputus asa untuk masak tofu faveret i nih!!!
sungguh kasihan kat mak i kerana mempunyai anak yang begitu bodoh dungu...sehinggalah semalam baru i mendapat petua untuk memotong tofu ni tanpa hancur kecir....
.
.
Photobucket
'bandai'...bandai'...bebe puji mummy dia!!!

malam ketiadaan sawsomi

sepanjang sawsomi tak ada di rumah
macam ni laaa malam-malam
Photobucket
hebatkan!!!!
pintu dibuka,
maka pinggan ni akan jatuh!!!
bila jatuh akan menghasilkan bunyi yang kuat!!!
hahahahahahaha

berani langkah keluar pasti ada jalan

ugut me?
puiiii [i ludah]
i berani cinta
i berani buat
i berani tanggung!!!
kes i sah di undang-undang
[cuma i tak dapat restu from my family aje]
u?
apa cerita?
tak sah dari segala segi
[bukan nak pandang hina orang, tapi si celakak punya betina tu dah melampau!!! berani ambil kes i untuk ugut my bro!]
.
.
my adik beradik dah macam monkey kena belacan!!!!
walaupun mereka tak pernah restu
tapi bila i diugut...
merekalah yang berdiri di depan i, espeacially my sis...
merekalah yang mempertahankan i...
.
.
i akan kuat
walaupun akan dicaci
walaupun akan dihina
i tetap akan kuat
demi BEBE
.
.
Di makanakah dia masa i paling perlukan dia?

Friday, December 25, 2009

kita kawan okayyyyyyyyyyy?

kita kena kawan wat selamanya.
sebab hanya kita berdua yang papa kedana,
agak gemuk,
suka membongkarkan kelemahan diri sendiri,
perasan muka seperti angelina jolie,
suka merungut,
jarang2 bersyukur dan suka cari gaduh tak tentu pasai.
jadi, kita memang sesuai bersama.
kita kawan okayyyyyyyyyyy?
【serius sangat terharu...seorang kawan yang boleh membilang kelemahan i】

Thursday, December 24, 2009

well...i tau...i sangat keji....

Photobucket
bawa bebe pi buka pintu ofis dulu...!!!
.
.
Photobucket
hai daddy!!!
bangun pagi ajer dah tanya 'Mana daddy'
.
.
sawsomi OS again!!
that mean, pagi-pagi i kena ambil alih tugas sawsomi hantar bebe ke nursery!!
[tugas yang paling ditakuti kerana bebe akan menangis setiap kali i yang hantar dia!!!]
tapi
tapi
tapi
semalam dengan pagi ni...
bebe begitu baik bila ke nursery...
salam dan bye bye...
pastu tanpa memandang i masuk ke dalam nursery
i sengaja bye bye kuat kuat
i sengaja jerit 'mummy work' kuat kuat sampai 1 taman boleh kedengaran jeritan i
[apa motif?]
tapi bebe tak endah langsung!!!!
.
.
masa ni laaaa
perasaan yang sungguh keji dalam hati ni timbul...
perasaan yang sungguh sedih sebab bebe tak pandang i...
perasaan yang sungguh pilu sebab bebe tak menangis...
[sungguh keji i ni...time bebe menangis, rasa rimas...time dia tak menangis...rasa sedih pula...
perasaan ni sama juga ketika di rumah bila dia tidur, geram betoi bila tengok dia tidur...nak kacau dia...kiss dia sampai dia terjaga...bila dia dah terjaga, tgh membuas, paksa dia tidur pula...bila dia dah tidur, kacau dia bangun pula...aktiviti ni berulang-berulang dan berulang sehingga semalam malam...sungguh keji kan!!!]
[nak bagi tau sungguh geram tau bila tgk dia tidur like a angel...perasan betoi i nih]
.
.
i sungguh jelous [masya allah]
setiap kali dia cakap teacher tuni [yuni]...teacher tuni...teacher tuni...sampai sepanjang hari ahad dok teacher tuni teacher tuni....
[apa perasaan i? jelous lor!!! masya allah]
.
.
tapi
tapi
tapi
pada masa yang sama,
bila tengok bebe begitu 'suka hati' dok kat nursery
hati i pun rasa lega...
tak risau sangat
boleh 'kerja' dengan aman di ofis
[kerja ? hohohoho]
harap bebe jadi budak baik kat nursery...
tak menyusahkan teacher teacher!!!
10q banyak-banyak kat teacher dan pengasuh yang menjaga bebe kat nursery!!!
[tiba-tiba rasa bersyukur kerana pagi ni bebe disambut mesra oleh rakan rakan nursery yang ditinggal oleh mak bapak sebab nak cari rezeki untuk anak-anak...]

nervous macam nak mati!!!!

1st time dalam sejarah drive ke kl sentral
[masa pi tak takut sangat sebab sawsomi ada kat sebelah...]
time balik tu...
[lepas dah turunkan sawsomi]
nervous macam nak mati!!!!

Wednesday, December 23, 2009

apa lagi....makan laaaa....

Ahad lepas, sebelum masuk cinema...isi perut dulu...makan laaaa....
makan halalan thayyiban indonesian food - - Wong Solo
Photobucket
kat taman dagang, ampang...
Masih tak faham kenapa restoran ni bernama Wong...hari tu just tanya Solo aje...terlupa nak tanya pasal Wong....
.
.
Photobucket
jalan-jalan cari makan pun pernah datang sini....[rasa bangga pula sebab makan di restoran yang ada gantung ini jalan-jalan cari makan...dungu kan!!!]
.
.
Photobucket
2 orang model paksaan tanpa berbayar blog ni!!!
.
.
kami order yang set!!! dalam set tu ada include tempe, terung [marvelous], taufu goreng [yang ni pun sedap] dan air mineral... RM10.90 / set
Photobucket
ni i punya ayam penyet!!!
marvelous!!!
pedas!!!
lembut tapi tak hilang ke'garing'an
Sedap sedap sedap!!!
sambal dan kicap yang dalam pinggan kecil tu pun sangat powerful!!!
[para juri 99HTN jangan lupa potong markah tau!!!]
.
.
Photobucket
yang ni sawsomi punya daging empal sapi....
walao...i yang tak makan daging bagi 5 star...
sedap macam nak mati!!!!
.
.
persekitaran sangat bersih!!!
pekerja kira friendly walaupun tak berapa nak cekap!!!
keseluruhan kira ok laaaa...
sangat puas hati!!!
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
bebe dengan pekerja kat situ!!!!

Tuesday, December 22, 2009

yeay yeay yeay

boss baru bagitau
hari ni boleh balik awal sempena dengan sambutan dong zhi [makan tang yuan]
pukul 4pm dah boleh cabut!!!
[jam ofis kami awal 18 minit...that mean 3.42 dah boleh cabut!!!]
suka
suka
suka
[alangkah bagus kalau hari-hari balik 4pm!!!]
nilah contoh orang yang tak tau nak bersyukur!!!!
[tanya aje...berangan-angan aje...salah meh?]
u ingat i ni apa?
robot yang tak ada perasaan?
setiap kali pun,
simply simply cakap ni cakap tu
bila time buat...hmmmm
kalau tak boleh nak buat
jangan cakap langsung!!!
kalau tak boleh nak menepati masa...
jangan cakap pasal MASA langsung!!!
jangan sekali sekala cakap pukul berapa...pukul berapa...bla bla bla
then, 1 more thing
jangan cuba nak berpura-pura ambil berat lepas dah mengecewakan i!!!

puteri katak

Photobucket
20/12 bawa bebe pi tengok princess n the frog!!!
muka bebe tu tak boleh tahan betoi!!!
ok ke tak ok citer princess frog ni?
tak tau leeeer!!!
i guna mata i tgk ajer...
hati i dah melayang keluar cinema...
tak sabar-sabar nak tunggu citer ni habis!!!
.
.
.
ada pompuan gila menganggu i menonton wayang!!!
siapa lagi kalau bukan gf my brother yang meroyan selepas mencuci perut!!!
sampai i tak ada mood!!!
nak tunggu habis wayang
nak pi berperang dengan dia!!!
.
.

Monday, December 21, 2009

Intake 2010

Photobucket

Half-yearly Material Fee RM120
(includes snack, sports, library and stationery)
Half-yearly Multimedia Fee RM60
Non Refundable Dec Kindergarten Fee RM180
Student Insurance Fee RM10
Uniform per Set RM40
Sportwear per set RM30
TOTAl RM540
.
.
School Fees
January - November (per month) RM180
Daycare RM150
Total RM330
.
.
TOTAL segala TOTAL untuk bulan Januari : RM870
.
.
.
[keluh panjang]
[cepat cepat tarik nafas]
.
.
.
Notis untuk sawsomi : SILA SEDIAKAN WANG YANG SECUKUPNYA!!!!

pi tidurkan anak...kasi dia dah tidur...baru kita keluar....misi mak bapa sawbebe di malam-malam buta...

sofea macam tau tau ajer
mak bapak dia nak tinggalkan dia
selalunya sekejap ajer dah lena...
tapi malam tu...
i pusing badan ajer pun dia terjaga...
bapak dia masuk intai tengok dia dah tidur belum?
dia cepat-cepat bangun duduk tengok bapak dia...
hohohohoho
.
.
lepas sejam
akhirnya sofea tertewas...
dia terlena!!!
kakakakakakaka
mak bapak dia transform jadi mat & minah rempit!!!
dengan sepantas kilat memercut ke pawagam terdekat!!!
hohohoho
suka
suka
suka
secara luaran ajer
dalam hati
dok risau macam nak mati!!!
sofea tiba-tiba terjaga, termenangis...
and
my sis tidur mati!!!
hohohohoho...
niat nak tengok 2012
tapi tak ada midnite
so belasah chinese movie itu bodyguards...
...
....
.....
sekali sekala mencurangkan diri
perasaan itu sangat memerangsangkan!!!
no bad laaa...
boleh cuba lagi next time!!!
hohoho
Photobucket
sedang curang dengan sawsomi!!!!

bila sawponpon menjelma menjadi mahkluk kejahatan...

[kan kan kan...]
[dari awal-awal lagi i dah cakap...pi cuci perut pun tak semestinya dapat selesai masalah...]
[tapi dia orang tak percaya...]
[kan i dah cakap]
.
.
.
diorang pi cuci perut...
i tak tau!!!
bila dah habis cuci,
si pompuan salahkan i...
dia cakap,
i yang suruh my bro bawa dia pi cuci perut!!!
pastu
si pompuan tu cakap lagi...
kita orang tuduh mak dia
tuduh mak dia yang suruh si pompuan pi cuci perut!!!
see...
entah apa yang dia merepek...
merepek ikut sedap mulut dia!!!
pastu ugut my brother
kalau break off dengan dia,
dia nak bunuh diri!!!
si pompuan ni memang dah gila!!
tempat untuk dia ialah TANJUNG RAMBUTAN!!!
i tak buat jahat,
orang tuduh i buat jahat
sekarang ni i dah jelma jadi makhluk kejahatan
[bahasa indah dalam komik kami kerana setan tidak dibenarkan oleh kementerian keselamatan dalam negeri]
i nak tambah minyak tanah, kipaskan angin dan bisikan hasutan kat telinga my brother supaya my brother PUTUSKAN hubungan si pompuan tu!!!
hohohohoho
[makhluk kejahatan sedang ketawa]
bodoh betoi si pompuan tu!!
[opsss perkataan bodoh pun tidak dibenarkan guna kerana itu bahasa yang tidak sopan untuk para remaja...]
pembetulan : DUNGU BETOI SI POMPUAN TU!!

Saturday, December 19, 2009

10 okt 2009-18 Dis 2009

i sejuk satu badan
bila my brother bagi tau
gf dia dah pi 'cuci' perut
selama 1 bulan
i mempertahankan bb tu
[bukan nak bagitau i mulia ke apa...]
tapi
last-last
i tak berdaya nak selamatkan bb tu juga...
sungguh-sungguh rasa kehilangan...
.
.
semua orang cakap,
pi cuci sementara bb belum terbentuk...
tapi
ia tetap seketul darah daging yang bernyawa kan?
betul tak?
betul tak?
.
.
Reason?
sebab semua orang dewasa risau...
mak bb bukan mak dan isteri yang baik?
[mungkin dia bukan isteri yang baik...tapi siapakah kita nak judge dia bukan mak yang baik? sebab dia pernah lahir anak luar nikah? sebab sekarang dia mempunyai seorang anak luar nikah yg berumur 1 tahun? sebab dia single mother? siapakah kita nak judge dia bukan mak yang baik?i tabik dengan kesilapan yang 1st time dia buat tu...kini dia bekerja menyara dirinya dan anaknya dengan bantuan keluarganya...kalau dia tu adik pompuan kita, anak pompuan kita, adakah kita akan memandang rendah kat dia? i rasa bersalah kerana i juga pernah memandang serong kat dia suatu ketika...hakikatnya, dia sungguh berani berhadapan dengan masyarakt ni...mungkin dia dah menyesal, that y kali ni dia nekad nak bunuh bb dalam kandungan dia...]
.
bapa bb akan menghadapi masalah kewangan?
[kenapa belum try dah nak buat keputusan macam tu? kalau betoi ada masalah kewangan, cari jalan untuk selesaikan...ni tak buat apa-apa dah cakap 'bebanan'...kalau ia bebanan, i pasti ia pasti bebenan yang bahagia...]
.
mak i tak boleh terima tamparan?
[mother i tak suka gf tu...sebab gf tu single mother...tapi, as my sister say, jangan push my mum..slowly my mum pasti boleh terima gf tu walaupun gf tu single mother....tapi, orang muda ni berdarah panas...baru berkenalan 2 bulan, doktor sahkan gf pregnant 2bulan...apa cerita tu? ]
.
bb tu bukan benih my brother?
[then...then...then...bunuh bb tu?]
.
Tanggung malu?
[mungkin keluarga gf tak nak pisang berbuah 2 kali...mungkin kesilapan lepas tu keluarga telah menanggung banyak malu...keluaga laki tak nak menantu yang pernah lahir anak luar nikah...malu sebab buy 1 free 2...ataupun lebih tepat 3 in 1...Siapa yang sepatutnya malu? bukan bb tu ok...tapi masyarakat ni...]
.
kasihan kat masa depan bb kalau dilahirkan?
[kesian sebab dia mempunyai mak bapak macam tu? kesian sebab kelak mak bapak dia kasik orang lain bela dia? kesian sebab mak bapak dia tak boleh bagi kebahagiaan kepada dia? then, dia tak ada pilihan untuk hidup? memang dia tak pilih untuk datang ke dunia ni? tapi dia tak pilih untuk dibunuh juga?
bukannya nak suruh bagi bb tu naga ke bulan ke? bagi apa yang kita mampu...bukannya suruh bagi bb tu pakai pakaian yang termahal...pakai baju yang nenek jahit lagi best...bukannya nak suruh beli susu tepung yang berjenama...susu badan ibu lagi mahal dari segala-galanya...bukannya nak suruh hantar pi international school..
disebabkan kita ingin bagi yang terbest untuk anak kita, that y kita pi cuci perut sebab tak mampu?
come on laaa...kalau macam tu orang miskin macam i ni harus hantuk kepala ke dinding lor sebab anak i pakai baju pasar malam aje, minum susu 1 kg 18ringgit aje...]
.
mungkin apa yang orang dewasa risau tu betoi...
tapi i tetap tak boleh nak terima!!!
bukan nak salahkan siapa-siapa...
tapi
diri sendiri rasa bersalah sangat-sangat...
[siapalah i nak mempertahankan bb orang?]
just nak tanya
adakah dengan 'cuci' perut,
semua masalah dah selesai?
adakah semua pihak rasa puas hati dan bahagia
sebab masalah dah tak ada?
betulkah masalah dah tak ada?
macam mana doktor [adakah tukang cuci tu doktor?] menguruskan ketulan darah tu?
adakah bb dapat bersemadi?
.
.
.
姑姑 love u
BABY SAW
.
.
.
R.I.P
BABY SAW
10 oct-18Dec

Thursday, December 17, 2009

Kampung Sawit

hari ahad,
ke melaka nak ambil barang-barang sawsomi
singgah makan kat kampung sawit
Photobucket
[tak sure kat negeri sembilan or kat melaka...yang pastinya jalan ke melaka...tepi jalan aje...]
sebelum jalan ke kem tentera Sg. Udang, Melaka
memang betoi betoi kat ladang sawit
kiri kanan pokok kelapa sawit...
.
.
Photobucket
keadaan Kampung Sawit
.
.
Photobucket
bebe
.
.
Photobucket
ni i punya Asam pedas ayam yang diisi dalam pinggan yang cukup besar!!!
[disebabkan tak tengok menu sampai habis...i terorder ayam...kalau ikan dengan asam pedas mesti lagi best!!!!]
[para juri 99HTN, sila ambil perhatian, peserta ni dah makan NASI]
.
.
Photobucket
yang ni sawsomi punya
Nasi Kawah entah apa....
.
.
Then, masa tengah tunggu makanan, berlaku insiden yang tidak diingini...
iaitu
sawbebe terjatuh dari kerusi
Photobucket
ni sebelum terjatuh...time dia sandang ke kerusi...dia hilang...dia dah terjatuh ke tanah...sawsomi punyalah kuat menjerit 'Ya Allah Anakku...'
sungguh jarang kelihatan sawsomi panik!!!!i nak ketawa pun ada...tapi tak sesuai dengan keadaan, jadi i tak berani nak ketawa...heheheeheh
.
.
Photobucket
ini dia kerusi yang sangat sangat tidak sesuai duduk oleh budak kecil!!! tempat sandar tu terlalu kecil!!!! lubang pula terlalu besar...rasanya i pun boleh jatuh!!!
eh?????
salah i juga....
dalam hati dari awal lagi dok fikir, takut bebe jatuh kerusi sebab tanah tak rata...kerusi dok goyang-goyang...ingatkan akan terjatuh dari sisi...tak sangka tergolek ke belakang....
so, pengajaran untuk kami berdua!!!
[sungguh tak best lor anak dah sakit baru dapat pengajaran]
.
.
Photobucket
batu tajam...
kepala belakang bebe benjol dan kemerah-merahan macam nak berdarah...cepat-cepat bubuh ais...malam benjol tu hilang...kemerah-merahan pun hilang...tapi i masih fikir yang bukan-bukan...takut itu apa darah beku!!! otak yang sungguh jahat...asyik dok fikir yang bukan-bukan terjadi kat anak...celakak punya otak...touch wood...puiii puiii puiii...
.
.
.
Photobucket
kesian bebe...melalak masa bubuh ais kat kepala dia....sampai mata pun bengkak...
dah tukar kerusi yang selamat untuk diduduk....
.
.
Photobucket
ni tempat basuh tangan!!! sangat unik!!!
.
.
Rumusan :
makanan OK...
persekitaran OK...

we ♥ PASTA

Dinner makan PASTA
Breakfast makan PASTA
[realitynya ialah dinner makan tak habis, so carry forward ke pagi ni]
.
.
Photobucket
panaskan pasta...kemudian bubuh sekeping cheese kat atas...sedikit cili sos, sedikit oregano, sedikit pepper...
.
.
Photobucket
cheese yang sudah cair...kemudian pasta cair dalam perut ku!!!!
.
.
sungguh bahagia!!!
menyesal tak tutup permukaan pasta dengan 2 keping cheese...kalau tak mesti lagi marvelous!!!!

Wednesday, December 16, 2009

1 year anniversary of sawsawlady dot com

Photobucket
[credit to google]
dah lepas
[baru tadi tiba-tiba teringat]
13hb hari tu...
.
.
.
.
dalam blog ni....
ada sweet
ada masam
ada pahit
ada pedas
pelbagai rasa ada dalam blog ni...
.
.
Di sinilah i curah segala-gala perasaan i
yang terbuka dan terpendam!!!
[yg terbuka u all boleh baca, yang terpendam tu i private kan supaya sawsomi tak boleh baca!!! sekarang ni i sengaja bubuh password supaya 'ada orang' hanya boleh benggang dengan tajuk entry dan tak dapat baca isi kandungannya...]
.
.
terima kasih kepada u, u and u yang enjoy baca blog i dan tengok gambar i [my bebe laaaa]!!!
blog i yang biasa-biasa dengan coretan kehidupan asam garam i yang biasa-biasa kerana i hanyalah orang biasa-biasa yang hidup di satu penjuru kecil yang biasa-biasa di dunia ni...
[that y bercita-cita besar nak pi jalan negara orang]
kepada mereka yang tak penat-penat bagi baca, komen, nasihat...thank you very much tau!!!!
i sangat happy boleh dapat sokongan sedemikian!!!
ofis

心灰意冷

kecewa 。。。。。

Tuesday, December 15, 2009

adakah siapa-siapa terasa....?

berhubung dengan perkara di atas, i ingin mencermin diri i dengan entry amy http://sweetdarling79.com....
tak mungkin i itu A lor ...hehehehehee [sungguh perasan]
tapi...
i mungkin itu orang A dalam blog i lor!!!!
.
.
.
adakah siapa-siapa yang terasa dengan i?
sebab
sebab
sebab
u all rajin komen kat blog i
tapi i pulak haram tak tinggal jejak kat blog u all....
i bukan tak nak komen tau...
tapi i tak pandai nak tulis komen...
otak i tak bijak nak tulis komen!!!
[sampai nak balas sms kawan pun i mintak pandangan penasihat]
komen-komen yang i paling terer is
'comeinya'
'cutenya'
'kesiannya'
hohohoho
kelihatan sungguh plastik kan!!!!!
.
.
kalau ada siapa-siapa terasa [macam nak bagi pelempang kat i]
ampun banyak-banyak ya!!!!
i bukan sengaja!!!
soli...soli...soli...soli....
.
.
.
ohya!!!
pasal bunga kait tu!!!
i dah kait sampai ke bulan !!!!
tertunggang terbalik i kait sampai mata keluar bintang
masih tak boleh nak siap-siap...
huhuhuhuhuhu
hati semakin cemas!!!
[eliss punya dah minta alamat pun belum hantar lagi....nampak sangat i ni suka menangguh...]
emmmm...
boleh tak i bagi SEKUNTUM aje?
[malu malu malu]
[lari 100 meter]

terlalu sibuk...sibuk dengan ke'setan'an

boss tak ada
so,
gunakan kemudahan ofis dengan sebaik mungkin!!!!
10Q boss!!!

sawsomi tarik tali

lepas birthday makan-makan tg rayyan, terus balik kampung sg pelek [sawsomi kerinduan dengan makciknya...hehehehehe]...
sebenarnya the next day nak ke melaka ambil barang-barang sawsomi yang masih lagi tertinggal di melaka walaupun sudah berbulan-bulan berhenti kerja....so singgah kat sepang malam tu...
.
.
sebelum balik ke rumah kampung...singgah kat bagan lalang...saja nak pijak pasir halus bagan lalang...[i like bagan lalang punyai pantai...pasirnya sangat halus....lebih halus dari kuta beach...tiba-tiba terbangga dengan m'sia!!!!]
.
.
ada pentas kat pantai...entah anjuran pihak mana...tak ambik peduli sebab tak berminat!!!! lebih berminat dengan gerai-gerai di seberang pantai yang hampir setiap gerai menjuai barangan yang sama....
.
.
singgah makan ais kacang!!!
Photobucket
.
.
tak lalu makan sebab
Photobucket
banyak lalat!!!
.
.
lepas tu kedengaran ada acara tarik tali...sawsomi nak join...
Photobucket
ni kumpulan diorang yang bernama mat entah apa sayor!!!
.
.
Photobucket
tarik!!!
.
.
Photobucket
hehehehee...habis segala tok nenek tenaga dalam badan dikeluarkan!!!
.
.
akhirnya!!!
Photobucket
mat entah apa sayor MENANG tempat pertama!!!
200 ringgit cash dan piala
2 Januari ni ada penyampian hadiah di bagan lalang!!!

Monday, December 14, 2009

cari 10 perbezaan

@ bagan lalang...
Photobucket

tengku rayyan is 1 year old

12-12-2009 @ putrajaya
10q nani dan hafiq sudi menjemput!!!!
10q my sis sudi pinjam her camera!!!
.
.
.
OTW to putrajaya
Photobucket
.
.
kesian mira...menangis sebab takut dengan sawsomi!!!
Photobucket
.
.
makanan...
Photobucket
saja fokus pada buah tembikai!!!!
Nasi biru sangat sedap ooooo...kek sangat sedap oooo...rojak buah sangat sedap ooooo....agar-agar sangat sedap oooooo.....kenyang ooooo...alhamdulillah!!!
.
.
birthday boy!!!
Photobucket
.
.
nani dan anak-anak
Photobucket
.
.
happy family!!
Photobucket
.
.
2 orang kakak!!! eh??????
Photobucket
.
.
.
nani
tahun depan jemput lagi tau!!!!
hehehehehehe