Wednesday, December 23, 2009

apa lagi....makan laaaa....

Ahad lepas, sebelum masuk cinema...isi perut dulu...makan laaaa....
makan halalan thayyiban indonesian food - - Wong Solo
Photobucket
kat taman dagang, ampang...
Masih tak faham kenapa restoran ni bernama Wong...hari tu just tanya Solo aje...terlupa nak tanya pasal Wong....
.
.
Photobucket
jalan-jalan cari makan pun pernah datang sini....[rasa bangga pula sebab makan di restoran yang ada gantung ini jalan-jalan cari makan...dungu kan!!!]
.
.
Photobucket
2 orang model paksaan tanpa berbayar blog ni!!!
.
.
kami order yang set!!! dalam set tu ada include tempe, terung [marvelous], taufu goreng [yang ni pun sedap] dan air mineral... RM10.90 / set
Photobucket
ni i punya ayam penyet!!!
marvelous!!!
pedas!!!
lembut tapi tak hilang ke'garing'an
Sedap sedap sedap!!!
sambal dan kicap yang dalam pinggan kecil tu pun sangat powerful!!!
[para juri 99HTN jangan lupa potong markah tau!!!]
.
.
Photobucket
yang ni sawsomi punya daging empal sapi....
walao...i yang tak makan daging bagi 5 star...
sedap macam nak mati!!!!
.
.
persekitaran sangat bersih!!!
pekerja kira friendly walaupun tak berapa nak cekap!!!
keseluruhan kira ok laaaa...
sangat puas hati!!!
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
bebe dengan pekerja kat situ!!!!

6 comments:

  1. doremifasolakakitidoDecember 23, 2009 at 7:01 PM

    muka bebe tak tahan betoi bila dia posing dengan pekerja kedai tu!

    ReplyDelete
  2. wong tu klu tak silap dlm base jawe mksud dia oranga
    klu wong solo = sama orang persendirian or orang dari suku solo

    ReplyDelete
  3. sedap ek oli? selalu makan ayam penyet kat sunway jer. Kalo oli kata sedap, nak try situ gak lah nanti.

    ReplyDelete
  4. this place mmg sedap....tapi abit mahal la, if tak order set....
    but we still terjah tempat ni jugak.....

    ReplyDelete
  5. nangisssssssssssss.... pagi nie x dapat makan bfast simpan roti tuk lunch coz manager x de huhuhu kang x dapat makan tengah ari kalu makan roti pagi nie..

    masuk sini hidangannye perghhh mabeles wat perut ai x tahan

    nangis lagi

    kalau pi sana nai mas okey leh sampai x then sk2 saya x pakai hadiahkan tuk awak yer

    ReplyDelete