Friday, December 4, 2009

isu panas KLIK KLIK NUFFNANG

sampai saya yang dok sibuk dengan boss sawsomi pun terperasan kontoversi panas ni!!!
.
.
ada banyak persoalan?
Komuniti Klik Iklan Nuffnang?
apa linknya?
nak join laaa...
kakakakakakakaka
[mesti kena sepak terajang dengan anti komuniti klik iklan nuffnang ni]
.
.
mula-mula
ada pihak
[yang duit nuffnang diaorang sangat banyak]
ajar kita orang
[yang duit nuffnang sangat sikit ni]
klik iklan sendiri!!!
baca baik-baik
KLIK IKLAN KAT BLOG SENDIRI
that y,
kami yang hanya blogger kecil-kecilan ni dengan follower 0.00000001% dan vistors harian hanya 3 orang ni pun
KLIK KLIK KLIK
tanpa melepaskan iklan yang muncul dalam blog
maka ada laaa peningkatan
seminggu dapat 20sen
memang patah semangat oooo
sehari klik 800 kali
7 hari klik 5600 kali
baru dapat pulangan 20 SEN
memang celakak...
mulai hari tu,
terus benci nak klik
buat kerja boss lagi berkat
lagi tuhan suka!!!!
.
.
.
then,
mula laaa ada blogger yang kreatif
mencadangkan [mencadangkan bukan suruh tau...kalau tak nak buat tak payah buat...tak ada paksaan langsung]
apakata kita saling meng'klik'...
memang good idea lor...
so, kita orang pun start
klik dan tinggalkan jejak!!!
.
.
.
so,
nak tanya
yang kami dok klik iklan kawan blogger pun HARAM ke?
kami tak minta balasan pun...
masuk ke blog mereka...
baca entry terlatest
then sambil-sambil tu
klik laaa iklan
then, sebelum nak CLOSE
cepat-cepat tinggal komen
'KLIK SKII, KLIK MILO, KLIK TM, KLIK DIGI'
dengan harapan, tuan punya blog tau kita ada klik iklan dia...
dengan sikit-sikit punya harapan, dia know what to do laaaa....[ klik tak ikhlas?]
kalau dia tak klik balik iklan kita pun, tak apa...[so, kira kita klik iklan dia ikhlas lor...]
betoi tak?
betoi tak?
my friend...
kita klik dengan ikhlas kan!!!
punca pendapatan nuffnang kita yang 0.000001 daripada 16K tu halal kan!!!!
[pujuk hati sendiri]
.
.
persoalan yang saya tak faham ialah :
takkan ada orang yang tak suka kita klik iklan blog dia?
ataupun
ada orang jeles tak ada orang klik iklan kat blog dia?
ataupun
ada orang fobia dengan komen KLIK SKII, KLIK MILO...dia rasa macam nak gila bila tengok perkataan-perkataan macam ni?
ataupun
saya pun tak tau laaaaa...
.
.
.
actually
saya masih tak tau apa kontroversi klik klik nuffnang ni...
[hebat kan...boleh tulis panjang lebar tanpa mengetahui tajuk yang diberi...]
apa masalah ni?
apa dah berlaku?
ada siapa-siapa sudi bagi tau?
.
.
sekian terima kasih!!!

6 comments:

  1. klik SKII... ada sapa panas hati tengok komen ni...?? wakakakaka... lantok ler nak dengki, bagi saya, yang dengki2 tu dapat apa...? kita yang klik ni (tapi masih tidak secara drastik) dapat gak duit 20sen seminggu.. kekekeke....

    yer Oli, kita teruskan kempen klik dengan cara berhemah...

    kita masing² ada keje masing² kat opis maaa... takde masa nak klik2 secara haram... klik2 laa bila buka blog kawan2, sambil2 baca entry, apa salahnya kita klik2... dapat pahala maaa (walaupun klik kita tidak dibalas, Allah balas tawwww)...

    So jangan dengki2 taww... duit klik tu, nuffnang yang kasi, bukan anti klik yang kasi...

    ReplyDelete
  2. sebenarnya kalo google adsense, memang kita akan diban terus kalo klik iklan kita sebab dier detect dari ip.nuffnang nak buat gitu pun mungkin jugak pd masa akan datang ni kalo ada komuniti klik2 ni..so dari kita x dpt duit pd masa akan datang tu, jgnlah kita klik2 tuh..tu laa kontrobersinya..hahahaha

    ReplyDelete
  3. yelah sy pun byk baca pasal klik2 ni.. suka hatilahkan bloggers yg nak klik2 tu... susahkan derang ke... wpun sy x join kelab klik2 tu..tp sy tetap x puas hati kt bloggers yg buat n3 hentam geng klik2... poyo jek... itu blog dia.. kwn2 dia..lantak p lah.. derang buat n3 gitu sebenarnya nak naikkan traffic ke blog derang.. tp x mo ngaku....

    wah terEMO plak.. nampak sgt derang tu suma dengki... teruskan je oli..kite tgk apa plak pasni dia nak kata...

    ReplyDelete
  4. hohoho..xkira,saya klik gak
    baru jek klik sk2 oli

    psst saya selalu klik iklan oli,tp diam2 jek..oli xmo buat shout box ke?ke saya yg xjumpa?blog oli best view pakai ie ye?saya pakai mozilla

    ReplyDelete
  5. tgk ni pun dah tau tak salah.. http://ezanyempires.blogspot.com/2009/12/ppl-do-get-jealous.html?showComment=1259851860519

    mungkin ade golongan yg jeles la kot tu.. hehe.. klik sk2..

    ReplyDelete
  6. bagitau laaa kalu dah klik iklan...
    boleh saya klik balik!!!
    saya view dengan mozilla juga

    ReplyDelete