Thursday, December 17, 2009

Kampung Sawit

hari ahad,
ke melaka nak ambil barang-barang sawsomi
singgah makan kat kampung sawit
Photobucket
[tak sure kat negeri sembilan or kat melaka...yang pastinya jalan ke melaka...tepi jalan aje...]
sebelum jalan ke kem tentera Sg. Udang, Melaka
memang betoi betoi kat ladang sawit
kiri kanan pokok kelapa sawit...
.
.
Photobucket
keadaan Kampung Sawit
.
.
Photobucket
bebe
.
.
Photobucket
ni i punya Asam pedas ayam yang diisi dalam pinggan yang cukup besar!!!
[disebabkan tak tengok menu sampai habis...i terorder ayam...kalau ikan dengan asam pedas mesti lagi best!!!!]
[para juri 99HTN, sila ambil perhatian, peserta ni dah makan NASI]
.
.
Photobucket
yang ni sawsomi punya
Nasi Kawah entah apa....
.
.
Then, masa tengah tunggu makanan, berlaku insiden yang tidak diingini...
iaitu
sawbebe terjatuh dari kerusi
Photobucket
ni sebelum terjatuh...time dia sandang ke kerusi...dia hilang...dia dah terjatuh ke tanah...sawsomi punyalah kuat menjerit 'Ya Allah Anakku...'
sungguh jarang kelihatan sawsomi panik!!!!i nak ketawa pun ada...tapi tak sesuai dengan keadaan, jadi i tak berani nak ketawa...heheheeheh
.
.
Photobucket
ini dia kerusi yang sangat sangat tidak sesuai duduk oleh budak kecil!!! tempat sandar tu terlalu kecil!!!! lubang pula terlalu besar...rasanya i pun boleh jatuh!!!
eh?????
salah i juga....
dalam hati dari awal lagi dok fikir, takut bebe jatuh kerusi sebab tanah tak rata...kerusi dok goyang-goyang...ingatkan akan terjatuh dari sisi...tak sangka tergolek ke belakang....
so, pengajaran untuk kami berdua!!!
[sungguh tak best lor anak dah sakit baru dapat pengajaran]
.
.
Photobucket
batu tajam...
kepala belakang bebe benjol dan kemerah-merahan macam nak berdarah...cepat-cepat bubuh ais...malam benjol tu hilang...kemerah-merahan pun hilang...tapi i masih fikir yang bukan-bukan...takut itu apa darah beku!!! otak yang sungguh jahat...asyik dok fikir yang bukan-bukan terjadi kat anak...celakak punya otak...touch wood...puiii puiii puiii...
.
.
.
Photobucket
kesian bebe...melalak masa bubuh ais kat kepala dia....sampai mata pun bengkak...
dah tukar kerusi yang selamat untuk diduduk....
.
.
Photobucket
ni tempat basuh tangan!!! sangat unik!!!
.
.
Rumusan :
makanan OK...
persekitaran OK...

5 comments:

  1. wah tengok tempat basuh tangan tue unik lak...ciannye baby tue...

    ReplyDelete
  2. kenapa i rasa macam nak tergelak tgk kerusi tu...? ok, i gelak skit jer boleh sambil tutup mulut...

    eh, sejak bila pakai Digi Broadband plak ni? Kata nak pergi melancong naik MAS ke?

    ReplyDelete
  3. cian bebe jatuh hope x de apa2....

    x pe bebe nanti mama mya babap itu kusi n batu yer..

    eh awk pakai tepon samsung yer??

    ReplyDelete
  4. kesiannya sofea terjatuh macam tu. tapi tempat makan tu unik la. teringin nak makan kat situ.

    ReplyDelete
  5. unik ler tempat nie oli.....
    asam pedas ayam? .....my favourite.....and...also hemlin favourite...dan kerana asam pedas ayam ler en hemlin terjatuh chenta ngan zana keh ekhe keh...soo mengimbas kenangan kan..

    yelah oli..x sesuai lorr itu kerusi.......
    mcm kusi makan kat umah plak...
    sian bebe....tp nak buat camner kan....malang tak berbau...batrice pun selalu gark terjatuh kerusi...tp kalau tengok persekitaran tu..alahai, sure sakit bebe jatuh kat batu2 kerikil tu...

    ReplyDelete