Wednesday, December 9, 2009

kerja banyak ka? banyak kerja ka?....sila abaikan hobi i yang suka merepek yang bukan-bukan apabila i terlalu senang!!!!

syukur lor sebab banyak kerja dan kerja banyak!!!
sebab ini...
bermakna i masih ada pekerjaan walaupun gaji tak banyak
dan i masih larat nak jalan kaki pergi kerja dan balik kerja walaupun kadang-kadang hari hujan i akan drive supaya bebe tak kena air hujan!!!
.
.
akhir tahun sampai ke CNY memang banyak sangat kerja!!!
bukan sikit punya banyak
tapi banyak punya banyak!!
dengan keluaran isu bumper
[tambahan muka surat...maka tambahan komik yang kena translate...translate sampai jadi orang biru...tapi so far masih good good lagi...cuma stok advance dah habis...lepas ni kena back up balik untuk simpanan cuti bersalin nanti, so nanti colleuge lain tak payah kelam kabut...eh? eh? eh?]
dah lah isu bumper,
then asyik bertembung dengan
cuti umum yang banyak!!!
[yang ni i like walaupun lepas cuti akan dikejar oleh pihak printing]
tambahan pula
ada colleuge yang cuti bersalin
so...
.
.
.
sesibuk mana pun...
blogging itu wajib,
fb tetap kena buka,
masak-memasak tidak pernah miss,
berkebun dan bercucuk tanam sebahagian daripada kerja sambilan di office...
hebatkan?
bukan calang-calang punya hebat!!
tapi sungguh hebat!!!
[opppssss...tak perasan terpuji diri sendiri pula...]
.
.
eh?
merungut ke?
tak ada laaaa
tengah download komik
tengah tunggu page tu loading...
so,
ambil kesempatan ni update blog!!!!
terus terang cakap
walaupun kerja i agak keboringan sebab asyik dok ulang benda yang sama,
dok kat tempat duduk yang sama,
menghadap pc yang sama,
tak ada OS,
tak ada aktiviti luar,
kadang-kadang 2-3 hari langsung tak bertegur sapa dengan en.boss,
tapi
tapi
kerja i memangnya sangat senang
asalkan pandai mengatur strategik!!!
[apasal dengan i hari ni? tak habis dok puji diri sendiri...tak habis dok bangga dengan diri sendiri...tak habis dok cakap pasal kerja....]
.
.
.....dah habis download komik....
nak tulis tami untuk isu AK02 keluaran 20/1/2010...

1 comment:

  1. oli.. u sudah lupa u punya grape sudah lama x petik maa.... cepat lor kasi tanam baru... susah ai mau curik!

    ReplyDelete