Friday, December 11, 2009

pertukaran watak!!

sekarang ni
i dan bebe sering main pertukaran watak!!!
Photobucket
bebe is mummy
me pula is bebe
[terlalu senang meh?]
yes
terlalu senang!!!
tapi
melalui permainan ni
i nampak
apa yang kita as mummy buat kat bebe sebelum ni
bebe akan mempersembahkan semula kepada kita apabila dia act as mummy!!!
contohnya,
apabila tengah baring untuk tidur,
air dalam botol air bebe dah habis...
bebe minta nak air,
i malas
then i akan cakap!!
'Cepat tidur'
so,
turn bebe jadi mummy,
i minta air
bebe akan cakap
'tidur!'
contoh lain,
i terhantuk kepala kat dinding akibat landing tak tepat pada bantal
dia akan cakap 'very good' [padan muka]
sakitnya hati!!!!
kakakakakaka
padan muka kat diri sendiri!!!
selain tu,
dia juga akan menjadi sangat prihatin dan pandai mengambil berat apabila dia act as mummy!!!
dia asyik tanya i nak ni tak, nak tu tak?
[apa yang kita dok tanya kat dia laaa....]
.
.
.
terlalu senang meh?

No comments:

Post a Comment