Friday, December 11, 2009

PLANNING HANGAT-HANGAT CHICKEN SH*T

kat otak ada macam-macam punya planning
[semuannya planning hangat-hangat taik ayam aje]
selalunya
plan lain,
buat lain!
cakap lain,
Buat lain!
sampai naik benci
[dengan diri sendiri]
.
.
.
contohnya cuti umum akan datang!!!
krismas jatuh hari jumaat
[sabtu kena kerja...rasa tak berbaloi ambik cuti sebab kerja 1/2 half day aje...]
kebetulan my sis tak kerja...
sawsomi pula dah ada kat KK
[Nov kat KK...december kat KK...bulan 1 nak pi lagi KK...tak habis-habis dengan KK...jeles betoi dengan bumi KK...hmmmm]
so,
i harus cari aktiviti untuk membalancekan ketidakseimbangan emosi i
[celakak semalam i mimpi boss muda sawsomi bersalaman dengan sawsomi, pastu sawsomi....cium dahi dia!!! OMG!!!! i macam nak pengsan dalam mimpi...tapi i sempat tampar muka sawsomi]
sabar sawponpon!!!!
kan sawsomi dah sumpah dengan nama tuhan!!!
u harus percaya dengan tuhan!!!
merapu lagi!!!
hmmmm...
ok...krismas ni...cuti kan!!
sabtu kerja kan
ahad cuti kan!!!
cuti yang sungguh tidak enak sekali!!!
mula-mula plan nak pi pulau pangkor sabtu habis kerja, balik KL ari ahad!! isnin kerja!
[sungguh tak sedar diri punya planning]
percutian yang nak meletihkan badan!
so cancel!!!
lepas tu,
planning nak pi singapore tengok pokok krismas!!!
[lagi tak sedar diri sebab poket-no-money]
so cancel juga!!!
.
.
.
planning semalam kami
KUALA LUMPUR I DAY TRIP
[akhirnya barulah pijak ke bumi nyata]
kl pun tak betoi betoi jalan lagi,
ni dok berangan nak pi sana nak pi sini!!!
sungguh tak sedar diri!!!
so
kami plan nak naik itu bas hop on hop off tu!!!
bus stop yang telah masuk dalam senarai planning hangat hangat taik ayam ialah :
1. Bird Park
2. Butterfly Park
3. klcc
4.
Photobucket
credit to google
[setelah 22 minit memerhatikan map]
eh? 3 tempat aje?
[tak tau nak pi mana?]
apa lagi tempat yang best di kl ya?
[tiba-tiba terperasan yang diri ni macam pelancong dari kutub utara!!!]
bantulah pelancong anda yang ingin mengetahui lebih dalam mengenai geo dan budaya kl anda!!!
ataupun
ada siapa-siapa nak jadi tourist guide pelancong dari kutub utara ni?
[terperasan lagi....]
photograhper tidak bertauliah disediakan sepanjang trip ni!!
[hehehehehehe...bukan me...me ialah photograhper tak bertamadun!!!]
.
.
harap-harap kali ni jadi laaaa...amin

3 comments:

  1. saya pun kerja 26/12 tapi bukan 1/2 day full day tau huhuhu

    ReplyDelete
  2. oli....apa kata pergi aquaria...bawa bebe tengok ikan kat situ..sure dia seronok punya...tempat pun xde ler panas......

    ReplyDelete
  3. tak pun petrosains, best gak dalam tuh untuk budak2.

    ReplyDelete