Tuesday, December 15, 2009

sawsomi tarik tali

lepas birthday makan-makan tg rayyan, terus balik kampung sg pelek [sawsomi kerinduan dengan makciknya...hehehehehe]...
sebenarnya the next day nak ke melaka ambil barang-barang sawsomi yang masih lagi tertinggal di melaka walaupun sudah berbulan-bulan berhenti kerja....so singgah kat sepang malam tu...
.
.
sebelum balik ke rumah kampung...singgah kat bagan lalang...saja nak pijak pasir halus bagan lalang...[i like bagan lalang punyai pantai...pasirnya sangat halus....lebih halus dari kuta beach...tiba-tiba terbangga dengan m'sia!!!!]
.
.
ada pentas kat pantai...entah anjuran pihak mana...tak ambik peduli sebab tak berminat!!!! lebih berminat dengan gerai-gerai di seberang pantai yang hampir setiap gerai menjuai barangan yang sama....
.
.
singgah makan ais kacang!!!
Photobucket
.
.
tak lalu makan sebab
Photobucket
banyak lalat!!!
.
.
lepas tu kedengaran ada acara tarik tali...sawsomi nak join...
Photobucket
ni kumpulan diorang yang bernama mat entah apa sayor!!!
.
.
Photobucket
tarik!!!
.
.
Photobucket
hehehehee...habis segala tok nenek tenaga dalam badan dikeluarkan!!!
.
.
akhirnya!!!
Photobucket
mat entah apa sayor MENANG tempat pertama!!!
200 ringgit cash dan piala
2 Januari ni ada penyampian hadiah di bagan lalang!!!

5 comments:

  1. Sg. pelek???
    kampung siapa itu?
    kampung saya juga di sg. pelek.

    ReplyDelete
  2. kampung arwah mak sawsomi!!!

    ReplyDelete
  3. at last menang juga akhirnya...tahniah kat ur hubby ye...berhasil juga

    ReplyDelete
  4. wah..ur hubby jd anchor tu..mmg stong btul.. :)

    ReplyDelete