Tuesday, December 8, 2009

saya yang tak setanding dia

pagi ni
tangan tak tahan
check hp sawsomi
then
ternampak
mesej from boss sawsomi
".....bla bla bla bla...jangan lupa makan meds sebelum naik flight..."
.
.
hati layu
cuba sedaya upaya untuk pujuk hati sendiri
bahawa itu mesej seorang BOSS
yang mengambil berat terhadap pekerjanya SAJA!!!!
rasa diri sungguh tak berguna...
orang luar begitu ambil berat dengan sawsomi
i sebagai isteri langsung tak hantar mesej suruh sawsomi makan ubat pening sebelum naik flight!!!
.
.
i sungguh tak faham
sawsomi bukannya budak 3 tahun
tau laaa dia nak makan ubat tahan mabuk!!!
kenapa setiap kali nak remind dia?
untuk apa?
untuk menunjukkan u seorang boss yang prihatin?
seorang boss yang mengambil berat pekerja u?
.
.
bukan macam ni u mengambil berat pekerja u!!
sepatutnya u cepat-cepat confirm pekerja u...
sepatutnya u naik gaji pekerja u kalau performence dia baik
sepatutnya u bagi OS allowance kalau dia OS
tapi
bukannya dengan hantar sms yang berbau ada something
bukannya u mengamuk dengan pekerja u bila u period pain...
.
.
tak nak cakap apa-apa
apa-apa pun tak nak cakap lagi!!!
kalau rasa sedih,
i tulis kat sini!!!
kalau rasa sedih,
i menangis!!!
i tak nak cakap apa-apa lagi!!!

1 comment:

  1. u anggaplah cik puan muda sawsomi tu tak cukup matang dan tak belajar macamana nak treat pekerja.. dia hanya pandai buat bisnes, tapi tak pandai nak bezakan layanan pekerja yang sudah berbini....

    ReplyDelete