Thursday, December 24, 2009

well...i tau...i sangat keji....

Photobucket
bawa bebe pi buka pintu ofis dulu...!!!
.
.
Photobucket
hai daddy!!!
bangun pagi ajer dah tanya 'Mana daddy'
.
.
sawsomi OS again!!
that mean, pagi-pagi i kena ambil alih tugas sawsomi hantar bebe ke nursery!!
[tugas yang paling ditakuti kerana bebe akan menangis setiap kali i yang hantar dia!!!]
tapi
tapi
tapi
semalam dengan pagi ni...
bebe begitu baik bila ke nursery...
salam dan bye bye...
pastu tanpa memandang i masuk ke dalam nursery
i sengaja bye bye kuat kuat
i sengaja jerit 'mummy work' kuat kuat sampai 1 taman boleh kedengaran jeritan i
[apa motif?]
tapi bebe tak endah langsung!!!!
.
.
masa ni laaaa
perasaan yang sungguh keji dalam hati ni timbul...
perasaan yang sungguh sedih sebab bebe tak pandang i...
perasaan yang sungguh pilu sebab bebe tak menangis...
[sungguh keji i ni...time bebe menangis, rasa rimas...time dia tak menangis...rasa sedih pula...
perasaan ni sama juga ketika di rumah bila dia tidur, geram betoi bila tengok dia tidur...nak kacau dia...kiss dia sampai dia terjaga...bila dia dah terjaga, tgh membuas, paksa dia tidur pula...bila dia dah tidur, kacau dia bangun pula...aktiviti ni berulang-berulang dan berulang sehingga semalam malam...sungguh keji kan!!!]
[nak bagi tau sungguh geram tau bila tgk dia tidur like a angel...perasan betoi i nih]
.
.
i sungguh jelous [masya allah]
setiap kali dia cakap teacher tuni [yuni]...teacher tuni...teacher tuni...sampai sepanjang hari ahad dok teacher tuni teacher tuni....
[apa perasaan i? jelous lor!!! masya allah]
.
.
tapi
tapi
tapi
pada masa yang sama,
bila tengok bebe begitu 'suka hati' dok kat nursery
hati i pun rasa lega...
tak risau sangat
boleh 'kerja' dengan aman di ofis
[kerja ? hohohoho]
harap bebe jadi budak baik kat nursery...
tak menyusahkan teacher teacher!!!
10q banyak-banyak kat teacher dan pengasuh yang menjaga bebe kat nursery!!!
[tiba-tiba rasa bersyukur kerana pagi ni bebe disambut mesra oleh rakan rakan nursery yang ditinggal oleh mak bapak sebab nak cari rezeki untuk anak-anak...]

5 comments:

  1. my nuha kalo hari isnin hantar kat umah pengasuh tu dia menanges, maka sepanjang minggu dier akan menanges.tapi kalo hr isnin dier tak menanges lega btol sebab tak payah dengar dia menanges sepanjang minggu.hiks

    ReplyDelete
  2. pakai SKII tuk menarik hati bebe balik

    ReplyDelete
  3. ah foon, nanti saya pergi punch card dulu baru hantar baby ke babysitter, boley??? hehe...

    ReplyDelete
  4. comel anak u, suka tgk muka dia. harap2 anak i pun comel mcm dia bila dah besar nnt. :)

    ReplyDelete
  5. yang penting sawbebe happy kat sana... dia happy kita pun tak risau

    ReplyDelete