Saturday, January 30, 2010

Just a quick update

** 24/1 (ahad) pergi MBP 1st Year Gathering kat Tasik entah apa nama kat shah alam....
**habis gahtering, we go to Wet World main air....
**minggu ni minggu yang sungguh sakit hati!!!
**Esok cuti thaipusam, esok juga company i buat annual dinner kat genting hinglands...[5 tahun bekerja baru 1st time boss belanja makan]...bermalam 1 malam kat sana, sebilik dengan mimi, ahad pukul 2 petang baru turun...
**gaji belum masuk...esok macam mana nak poya-poya?
**dapat berita yang terkini dan kukuh, bonus kena cut akibat gula naik harga!!
**1 february cuti wilayah persekutuan! Office tutup [kitaorang tak nak pun...tapi dipaksa bercuti...dok kat rumah ajer laa...]
** 2 feb baru kerja balik!!!! [time tak nak kerja, kena pi kerja pula...benci!!!]

Tuesday, January 26, 2010

i yang hebat

bukan calang-calang punya hebat!!!
tapi benar-benar punya hebat!!!
.
.
sawsomi TAK PUAS HATI dengan i
my aunty [my bapa punya sister] TAK PUAS HATI dengan i...bukan seorang aunty tapi seramai 3 orang aunty sekali gus serang i!!!
.
.
PUNCA ketidakpuasan sawsomi pada i :
1 punca ajer iaitu hormon gila i datang secara tiba-tiba!!!!kemudian menggila tak tentu pasal....i bukan saja hebat bermusuh dengan orang malah hebat juga jadi orang gila, orang tak siuman!!!!
walaupun i sangat close dengan mimi, tapi tak payahlah nak mempersoalkan kegilaan i terhadap u depan kawan baik i!!!! memang i orang gila, tapi orang gila pun nak jaga air muka orang gila juga!!!!
jangan risau mimi tau ketidakmunasabah i, kegilaan i....
rasa tak puas hati dengan i, semalam boleh ajer tutup pintu bilik dan bertumbuk dengan i!!! lawan dulu, mati belakang kira!!!!
.
.
PUNCA ketidakpuasan my 3 orang aunty [mungkin lebih lagi sebab i ada 6 orang aunty] pada i :
1. deepavali tempoh hari i ambik gambar luka my grandma...diorang sengaja sembunyi size luka from my gradma...mana tau i pula kepochi pi ambik gambar dan tunjuk pada my grandma...so, my grandma pun maki diorang cheater...diaorang pun tak puas hati dengan i...
2. i mungkir janji....masa i di zaman persekolahan, i selalu cakap nak jaga my grandma bila i dah besar...mana tau bila i dah matang, i pi kawin lari sama lelaki melayu dan menyembunyikan hakikat...so kali ni turn i jadi cheater pula sebab tak jaga my grandma bila i dah matang....i tak bawa my grandma pi rumah i...diorang cakap diorang dapat maklumat yang i dan my sis sewa rumah, tapi kitaorang tak pernah bawa my grandma pi rumah kita orang...[ish ish ish...tepat betul maklumat diorang, tapi kenapa tak hebohkan kewujudan bebe dan sawsomi] sungguh pelik lor...diorang sebagai anak pun tak jaga mak diorang, apa hak pula diorang nak bising-bising i tak jaga my grandma...kalau my grandma boleh terima i yang sekarang ni, tak payah diaorang suruh, i pun tau bawa my grandma pi dok dengan i......sekarang i cakap banyak-banyak pun tak guna...hakikatnya is i memang tak jaga my grandma....
3. pasal my grandma kasi i satu loket emas...mungkin faktor ni yang menimbulkan ketidakpuasan mereka...i tak jaga my grandma tapi i dapat loket emas tu....come on laaa...i tau i tak ada hak nak ambil...kang ni loket ni dalam simpanan my sis...i tak ambil langsung!!!
4. cakap i kikis duit my grandma....ya betul...my grandma memang sering kasi i duit!!!! i memang muka tebal dan tak malu ambik my grandma punya duit!!!! tapi itu masa belajar...sekarang demi nama tuhan i, i tak ambik langsung my grandma punya duit...cuma loket emas yang my moyang cakap nak kasi kat i....
.
.
serius
i macam nak lari ke tengah jalan kasi kereta langgar ajer [tapi i tak ada keberanian tu lor...walaupun hakikatnya i gila, tapi orang gila pun tau sakit lor]...mungkin bila i dah mampos, maka dapat memuaskan hati semua pihak!!!
i dah menyesal macam nak mati sebab menipu my family...tiba-tiba pelbagai isu yang melibatkan i dibangkitkan!!!
sungguh-sungguh celakak perasaan ni!!!
1 masalah belum settle, satu masalah datang lagi!!!!
kadang-kadang terlalu bangga dengan diri sendiri, sentiasa mendapat perhatian busuk from semua pihak...sampai i naik pelik, apa yang mereka nak daripada i....
nak cakap i cantik, anak diorang lagi lawa 100 ganda from me...
nak cakap i kaya, [akaun gaji i tinggal 3.36sen, duit kutu 800 ringgit tinggal 150 ringgit, kat dompet ada 12.90 sen...10 ringgit tu pun pagi ni curi from dompet sawsomi], diorang lagi 10000000 kali ganda lebih kaya from me....
nak cakap i bahagia, [mungkin i bahagia sebab i ada laki boleh dapat batang, aunty no.3 punya laki ikut pompuan melayu lari, aunty no.4 punya laki separuh gila macam i, aunty no.5 punya laki sudah meninggal dunia dan aunty i ialah isteri ke-2...so diorang elek BATANG...mintak maaf agak sedikit kekasaran] diorang lagi 10 kali ganda bahagia from me sebab mereka boleh tuduh macam macam fitnah macam-macam kat orang lain...
nak cakap i pandai, diorang lagi pandai laaaaa sebab mereka mampu ungkit perkara-perkara lama....
nak cakap i apa lagi yaaaaa....kesimpulannya mereka bagaikan golongan elit yang terduduk di atas awan....tapi diorang jeles dengan i yang sedang bermain lumpur....pelik pelik pelik
.
.
hanya 1 cara saja yang boleh menutup puki ayam mereka iaitu i kena bawa my grandma pi duduk dengan i...tak apa...lepas ni i sewa lagi 1 biji rumah untuk my grandma....biar tak makan tak apa, janji dapat tunaikan hasrat!!!
.
.
tak ape....
tak pe
tak pe
bukannya 1st time nama dibusuk-busukkan...
this time dah n kali dah...
janji diorang rasa bahagia lepas kutuk-kutuk i, busuk-busukkan nama i....
kebahagian itu amat penting bagi mereka yang dah nak putus haid, yang tak dapat batang...
wahai my aunty, GOD BLESS U ALL!!!

Monday, January 25, 2010

sofia punya cinderella birthday party

huhuhuhuhuhuhu
sungguh-sungguh ketinggalan beca...
semalam nampak siti mummy sofia, baru teringat post birthday sofia belum catat lagi dalam sawsawlady.com!!!!
this year kali kedua saya memeriahkan majlis...memang the best n the happening....makanan yang sedap-sedap, goodies bag yang cantik dan tuan rumah yang peramah...asyik dok suruh makan ajer...hehehehehehe
Photobucket
kek castle cinderella
.
Photobucket
cinderella sofia dah tukar baju...
.
Photobucket
bebe happy dapat cupcake!!
.
Photobucket
peace!!!
.
Photobucket
.
.
thanks siti sebab sudi mengajak kami sekeluarga untuk memeriahkan birthday party sofia!!!!
.
.
.
.
yeahhaaaaaa!!!
.
.
.

....in progress.....

i cerewet...
tak nafikan
i memang cerewet dalam hal orang lain
[dengan maksud lain yang tersirat ialah KEPOCHI dengan hal orang lain]
rasanya bukanlah kesalahan yang sangat besar
sekiranya cerewet dengan anak sendiri kot!!!
.
.
well
sejak kes mak bapak budak lain school bebe tak bekerjasama, i macam dah naik BENCI dengan school [school aje, daycare tak]...
i rasa i macam ditindas oleh pengetua atau patut gelar dia sebagai seorang peniaga yang mencari keuntungan ke atas mak bapak yang bodoh macam kami!!!
serius, terasa diri ni sangat bodoh...kenapa mak bapak budak lain bayar RM150 boleh menikmati perkhidmatan yang berharga RM330...[membebel lagi....]
so,
untuk mengimbangkan semula ketidakseimbangan hormon dalam badan...i harus cari solutionnya...Ada guna meh nak pi cakap dengan pengetua ataupun peniaga school tu? nak ambik senapang paksa pengetua tu suruh dia pinjam senapang i pi paksa mak bapak budak lain? kalau pengetua tu berjaya paksa mak bapa budak lain, mesti dah lama mereka kena paksa...ini bermakna misi pengetua tak BERJAYA lor....dia hanya berjaya menindas golongan bodoh macam kami aje...
.
pagi pagi sudah membebel
[macam ah sou..macam aunty]
apa boleh buat hormon dalam badan dah tak seimbang setiap kali hantar bebe ke school...amat marah sekali setiap kali tgk budak lain pakai baju rumah ajer...[serius, i macam nak sepak aje orang]
.
.
main point sudah sampai....
pagi ni lepas hantar bebe,
i dan sawsomi berhenti kat tadika cina yang same row dengan school bebe tu!!!
[mungkin ada hikmah disebaliknya kot!!! sebab kalau tak jadi penindasan yuran, maka i tak mungkin akan ambik tindakan lebih awal untuk hantar anak ke tadika CINA...]
yeayyyy
[entah kenapa yeaayyyy]
mungkin sebab pengetua sangat tegas kot!!!
sebab semua budak 1 sistem
tak kira u 3 tahun, 4 tahun, 5 tahun ataupun 6 tahun!!!!
[pengetua yang sungguh hebat dan mak bapak yang sangat bekerjasama...semua paksaan rela]
.
.
Duit yang akan dibelanjakan untuk ke TADIKA:(untuk my catatan...tak ada kena mengena dengan URUSAN PERNIAGAAN)
Registration Fee RM30 [RM50]
Uniform 2 set RM60 [RM40 sepasang]
Sportswear RM30 [same]
Insurance RM20 [RM10]
Birthday Party RM10 [-]
Miscellaneous Fees for half year RM200 [Rm180]
School Fees ( per month) RM140 [RM180]
Advance Fees for December2010 RM140 [RM180]
[ yang merah tu ialah school sekarang ni]
.
.
School bermula 9am-12pm
so, lunch time, i akan bergegas ke tadika ambil bebe, kemudian hantar ke daycare yang sekarang ni yang bercaj RM150...[harap-harap dengan bayar RM150, hormon i akan seimbang balik...heheheheheh]
Total Yuran School + Daycre per month RM290 [RM330]
.
.
emmmmm...
tonite akan bincang dengan lebih detail dan selanjutnya dengan sawsomi!!!!
Result akan keluar esok pagi!!!!

Friday, January 22, 2010

hampa dengan KETAKBERANIAN diri sendiri

semalam sawsomi JANJI nak ambik lepas habis kerja...lagi 5 minit nak habis kerja, dia call dia TAK DAPAT DATANG sebab ada MEETING...dia tanya i ada BERANI jalan balik tak? apa yang u orang nak jawab kalau u orang di tempat i? u jawab TAK BERANI pun dia tak boleh BALIK ambik u...so dah terang menyeterang tau jawapannya...u masih nak mengada-ngada suruh dia datang ambik u? nanti cakap tak bagi sokongan kat suami pulak....
.
.
i bukan saja mengecewakan diri i [jangan cakap nak jalan pergi nursery anak, nak jalan kaki balik rumah pun tak berani...]
i juga mengecewakan orang yang begitu yakin dengan KEBERANIAN i....
so sorry laaaa
i masih belum ada keberanian nak jalan jalan tu!!!! [menyesal semalam tak drive]
bukan nak berpura-pura
ataupun nak mengada-ngada...
tapi
betul betul punya takut!!![gaduh dengan suami tak takut pula...boleh masuk neraka ooooo...tak takut langsung...]
asyik terbayang motor tu berada di belakang i, dan lelaki tu lompat dari motor dan tekan kepala i...sungguh dashyat...suka tak suka perasaan ni....
sekarang ni dengar motor lalu pun takut!!!
.
.
Photobucket
kesimpulannya,
i ambik tren kat cahaya, berhenti kat cempaka...then jalan kaki ke nursery anak dengan menggunakan jalan lain...
syukur semalam selamat sampai rumah!!!!
10q kepada sawsomi membuat i lebih berdikari!!!!

Wednesday, January 20, 2010

Photobucket
rantai dan repot polis
rantai ni dibeli dengan duit saguhati pemberian JAIS masa memeluk agama islam 3 years ago!!!
tak berkat untuk u yoooooo, peragut!!!

MBP 1st Anniversary Gathering

*Date: 24th January 2010, Sunday 8.30am – 12.00 noon (Registration starts at 8am)
*Venue: Tasik Shah Alam Timur (Taman Rekreasi Raja Lumu)
* Meal-Style: Potluck (Bring your special food. Drinks will be provided)*
*Theme: Go Green!
*website : http://mombloggersplanet.com/2974/mbp-1st-anniversary-gathering-food-for-potluck-and-much-more/
.
.
.
i join lor!!!! [dah kasi nama pun]
mesti sawsomi pening kepala lagi nak melayan ke'mesra'an i !!!!
heheheheheheheh
ampun
ampun
ampun
untuk mengeratkan silaturahim [tak tau spell]

saya diragut

[sila imaginasi anda sedang membaca apa yang tercatat dalam repot polis i]
[i nak tulis macam ni, tapi polis tak kasi...]
.
.
saya diragut semalam masa OTW balik kerja nak pi ambik bebe kat nursery...[i ingat hal macam ni tak akan berlaku ke atas i, sebab i orang miskin, pakai pun rantai yang sehalus benang...tapi hakikatnya i diragut juga!!!]
Tiba-tiba i rasa ada motosikal mendekati i dan perlahankan motosikalnya...I toleh ke belakang, ternampak 2 orang lelaki berada di belakang i. yang pembonceng dengan laju terjun dari motor lalu datang ke arah i...dia tekan kepala i dan cabut rantai emas sehalus benang kat leher i...
lepas tu peragut tu dengan perlahan-lahan naik motor dan boleh senyum dengan i apabila i maki dia 'c#b#i'...mereka dengan selamba beredar dari situ...mereka seolah-olah menganggap apa yang mereka lakukan adalah BETUL!!!
.
i betul-betul panik...tapi dalam panik tu i tertengok tengok plat no motosikal peragut tu!!! macam nak buat sesuatu...tapi pada masa yang sama tak tau pula nak buat apa dengan plat no tu...
.
then i raba leher i...rantai i yang sehalus benang dah hilang...tiba-tiba i terasa macam ada something kat dada i...Rupa-rupanya rantai i yang terputus...
.
i call sawsomi...sawsomi tanya ada nampak plat no motorsikal peragut...barulah i teringat...i kena ingat plat no tu...NBA1348...actually, i nampak NBA 134, tapi saksi yang kebetulan sedang berkeliaran di situ bersama-sama dengan anjingnya nampak NBA1348...
.
then, i pun pi tunggu sawsomi di nursery bebe[ tak berani balik lor...takut peragut tu patah balik pukul i...]...lepas tu kami pun pergi buat repot polis kat pondok pandan cahaya, kemudian dikehendaki ke balai polis kat tmn dagang, kemudian balai polis ni suruh kami ke balai polis pandan indah berjumpa dengan sarjan sebab kes ni berlaku di area pandan indah...
Photobucket
ni tengah curi-curi ambik gambar masa buat repot kat pondok pandan cahaya...
.
Photobucket
ni kena pi balai polis pula!!
.
kesimpulannya, semalam rasa sangat geram bila diragut...tapi hari tiba-tiba kecut!!! tak berani nak jalan kaki lagi...takut peragut tu ekori i, pastu balas dendam i sebab mereka hanya berjaya meragut 2 inci punya emas aje...[patutlah dia senyum masa i maki dia sebab dia ingat dia berjaya dalam operasinya...]...
syukur alhamdulillah tak ada apa-apa yang berlaku ke atas i selain ketakutan yang dialami...bersyukur sangat-sangat!!!
.
p/s : thanks sawsomi yang bergegas balik from MV apabila tau bininya diragut!!! love u n cayang u...muackkkkkkkkk

Tuesday, January 19, 2010

alohaaaaaa

Photobucket

Monday, January 18, 2010

khas untuk bacaan orang jahat macam i saja

i jahat TAK TENTU PASAL!!!
i degil TAK TENTU PASAL!!!
i suka marah TAK TENTU PASAL!!!
i suka mengamuk TAK TENTU PASAL!!!
i memang KURANG AJAR!!!
i memang tak boleh SABAR!!!
i memang celakak!!!
i memang tak SEMPURNA!!!
i memang perangai macam SETAN!~!!
i memang SEDAR DIRI siapakah diri i!!!!!
.
.
u ingat i suka-suka TAK TENTU PASAL CARI PASAL KE?
u ingat i terlalu SENANG ke?
u ingat i SERONOK ke marah-marah?
.
.
so,
wahai
u orang manusia yang SEMPURNA;
u orang manusia yang BAIK-BAIK;
u orang menusia yang mempunyai KESABARAN yang setinggi awan;
u orang manusia yang MULIA;
u orang manusia yang BERHEMAH TINGGI;
u orang manusia yang SUCI lagi MURNI;
u orang manusia yang TAK SUKA CARI PASAL DENGAN ORANG;
sila menjauhkan diri dari i, untuk mengelakkan tertempias dengan KECELAKAAN i...
sekian terima kasih!!!
.
.
.
p/s : ...sekurang-kurangnya i sedar dengan kelemahan [ada sikit rasa bangga dengan diri sendiri walaupun hakikatnya ia kesemuannya kelemahan]...tak macam u orang yang hanya tau salahkan orang lain tapi tak cermin muka diri sendiri!!!! Silalah hadap dinding berfikir 100 kali, sila tinggikan bantal fikir 200 kali kenapa u orang boleh buat orang lain MENGAMUK? MARAH? KURANG AJAR? dengan u orang!!! fikir-fikirkanlah!!!!

pasal pelajaran bebe

i tau terlalu awal nak risau pasal benda ni...tapi bagi i yang tak ada kesabaran nak ajar anak kat rumah...satu-satu penyelesaian ialah SEKOLAH...that y i cerewet...
Photobucket
well
bukan nak mengira pasal bab duit...[sanggup makan ikan masin untuk bagi anak belajar]
bukan nak mengira pasal pelajaran anak...[kita as mak bapak menjalankan tanggungjawab...anak-anak mau belajar ataupun tak mau belajar terpulang kat dia...kalau dia rasa nak hidup senang kelak, maka belajarlah bersungguh-sungguh...]
tapi
orang lain mengira pasal pelajaran anak dia
telah menyusahkan i [ ya laaaa...bayangkan ada 10 pelajar 3 tahun, tapi hanya 3-4 orang yang ambil full pakej...pelajar yang lain mak bapak dia tak kasi anak diorang belajar...tapi cikgu tetap mengajar dengan meletakkan kat mereka kat belakang pelajar yang ambil full pakej]
.
.
masih ingat
time teacher nursery hulurkan list yuran ni...
tick ni tick tu...
tick semua yuran yang kena bayar...
yuran aje kena bayar RM540
ni tak termasuk school fees : RM180
Daycare fees : RM150
Total bulan-bulan kena bayar RM330
bukan nak merungut
memang dah ada persediaan dari awal lagi
tapi bila mak bapak budak lain hanya bayar daycare fees RM150, tak payah bayar yuran yang mencecah RM540 tu, tapi boleh menikmati kemudahan yang sama dengan orang yang ambik full pakej...[alasan mak bapa yang bayar RM150 ni ialah, mereka susah nak keluarkan duit bagi anak-anak mereka belajar]
mereka yang hanya bayar RM150 [daycare fees] boleh belajar sama-sama [walaupun tak dapat buku sebab tak bayar duit beli buku, tap[i cikgu photostate kasi mereka], tak payah pakai uniform ataupun sport wear...
mak bapak budak yang ambil full pakej mendapat keutamaan dari segi tempat duduk, yang bayar duit banyak-banyak tu boleh dok kat depan...[yang bayar RM150 sebulan saja dok kat belakang yang bayar duit full pakej]
sungguh tak adilkan?
terasa macam pihak pengurusan mengambil kesempatan ke atas kami yang ingin bagi anak-anak kami belajar!!!
.
.
pagi tadi kami mak bapak yang bayar full pakej ni pi jumpa cikgu!!! just sampaikan apa yang tersirat dalam hati kami lor!!! takkan cikgu ataupun pengetua nak paksa mak bapa yang susah nak keluar duit bagi anak belajar [tapi masih nak hantar anak-anak mereka ke sekolah untuk membuat i tidakkeseimbangan]...kalau boleh paksa, dah awal-awal paksa kan...ini mesti tak boleh nak paksa...sebab tu biarkan ajer...janji pihak pengurusan ada income bulan-bulan RM150 untuk cover pendapatan cikgu-cikgu!!!
.
.
just pelik,
dalam kes ni...salah siapa?
salah pihak sekolah? [tak tegas macam sekolah cina lor...]
salah mak bapa yang kedekut dengan pelajaran anak-anak tapi degil nak hantar anak ke sekolah? [ kalau rasa membebanklan, janganlah hantar ke sana, menyusahkan diri sendiri dan menyusahkan orang lain]
salah kami yang ambil full pakej? [i rasa i mak yang paling bodoh dalam dunia ni lor...langsung tak tanya apa yang tak wajib...berlagak macam orang kaya...bayar apa yang disuruh bayar?]

.
.
Hmmmmm...tak apa...pre school melambak-lambak kat pandan indah...apa yang nak dirisaukan!!!
.
.

Saturday, January 16, 2010

i memang seorang pendendam

i ingat i boleh lupa
i ingat i boleh memaafkan
rupa-rupanya tak boleh!!!
.
setiap kali bapa mertua i sengaja datang dari jauh semata-mata nak menghadiri kenduri kawin jiran, saudara maranya...
.
i menjadi tidak seimbang
i menjadi abnormal
i menjadi gila
.
.
i tetap INGAT
i tetap BERDENDAM
i tetap KISAH
.
beliau [cewah...gelaran terhormat untuk bapa mertua] tidak datang ke kenduri kawin kami...alasan yang diterima ialah mak mertua kepada bapa mertua i nak pi umrah...[sebenarnya i rasa dia sengaja tak mau datang]
.
sangat sangat menghargai penghinaan daripada mereka!!!!
.
.
sawfoonfoon
jangan lupa akan penginaan gulai tempoyak tempoh hari tau!!!
ingat!
ingat!
ingat!!
.
.
arghhhhh
tak suka
tak suka
tapi
kena berpura-pura suka demi sawsomi
kena berpura-pura senyum demi sawsomi
kena berpura-pura mesra alam demi sawsomi
nak buat macam mana
itu family sawsomi!!!
suka tak suka
kena suka juga!!!
tak apa...
i akan bertahan sebarang hinaan demi sawsomi!!!
i kuat
i tabah
[actually i sangat lemah dan letih]
adakah i melampau sekiranya i nak pi jumpa zana dan tak mau pergi kenduri kahwin sebelah saudara sawsomi?
zana, awal-awal lagi dah inform i...
kenduri kahwin saudara sawsomi...last minit baru i tau!!! [sawsomi awal-awal dah tau]...pastu bapa mertua sengaja datang dari perak untuk menghadiri kenduri kahwin....
ataupun dia pi dengan bapa dia, i pi dengan kawan i?
melampau tak?

Friday, January 15, 2010

ole-ole from hong kong

mymy pi hk last week...this week dia balik...so, semalam is pengagihan ole-ole...
Photobucket
ni orang dewasa punya...
.
.
Photobucket
ni budak kecil punya...
.
.
Photobucket
aksi tonggeng nak show off corak kat punggung!!!
p/s : set masak-masak baru from popo...
.
.
Photobucket
oleole from yiyi!!!

10q very very much Lily Allen


i boleh terang terang F**k You (Very Much)
[gerhana matahari...hormon tak seimbang...gila lagi lor!!!nasib baik tak menjelma jadi serigala...]

Thursday, January 14, 2010

bebe

itu adalah hakikat
itu adalah reality
anak sekolah
mak bapa yang terlebih excited!!!
tak percaya?!
tengoklah muka bebe yang masam macam cuka!!!
Photobucket
ni 1st day school...5 jan...
.
.
Photobucket
ada perhimpunan setiap pagi sebelum masa kelas...tapi kita orang hantar bebe selalunya perhimpunan dah nak habis dijalankan...hehehehehe...
..
...
....
Photobucket
gambar pagi ni!!!
budak sebaya bebe...buat bulatan nak senaman pagi!! kekekekeke...
pelik kenapa budak lain tak pakai uniform!!!
petang ni nak tanya teacher!!!
adakah pihak pengurusan memperdayakan ke'naif'an i?

rabu is movie day

alasan utama is tiket murah...tiket harga baru RM5...berbaloi berbaloi bagi orang yang kedekut macam i tapi tak kaya-kaya juga...
.
.
so, semalam hari rabu...my sis pagi-pagi dah pi beli tiket [orang jenis takut kalah...takut ketinggalan...tapi bagus juga dia pi beli awal-awal sebab takut tak ada tiket malam nanti...memang full house pun]...ohya...kami [me, sis, sawsomi, sawbebe dan my brother] tonton AVATAR!!!
9.30pm-12.15am...duduk sampai punggung nak tumbuh akar kat kerusi!!!
.
.
Photobucket
gambar yang tak ada kaitan langsung dengan cerita yang kami tonton!!!
.
.
kami [me, sis, sawsomi dan my brother] dah berikrar rabu nite is movie nite memandangkan kami adalah orang kedekut-kedekut belaka yang tak kaya-kaya...horeyyyy!!!!

Tuesday, January 12, 2010

DiGi Pimp My Day Challenge

[hari ni dalam sejarah]09.01.2010, sabtu, pergi itu DIGI PIMP MY DAY CHALLENGE kat mardigras one utama...[sebelum pergi, tiba-tiba bahu kanan sakit...sakit macam nak patah...terpaksa telan ubat tahan sakit warna kuning tu sebiji dan sapu yoko yoko dan terpaksa bawa yoko yoko memasuki pertandingan]...
Photobucket
TEAM 11 KABABOOM TEAM
.
Photobucket
itu bukan sebarang challenge tau!!! [terpaksa menerima hakikat bahawa diri ni sudah MATANG]...macam nak cabut nyawa masa lari 800m kat celeb fitness...[nak bagitau, beranak pun tak sesusah tu tau!!!]...challenge yang lain-lain tu kira masih mampu menghadapi selain itu lari 800m yang macam mau cabut nyawa...
tapi tak sia-sia lor lari macam nak cabut nyawa....hehehehehe...[sebab ada pulangan yang agak lumayan!!!]
.
Photobucket
team kami KABABOOM yang sanggup menghodohkan diri dengan topi kertas dan skirt tali rafia yang paling hodoh di abad ni!!! KABABOOM TEAM, sila bangga dengan diri anda!!! anda sememangnya sungguh hebat!! [motif nak puji diri sendiri]
.
.
Photobucket
ni challenge pertama kami...teka code nombor!!!...well....kami berjaya menyelesaikan Da Vinci Digi Code ni...
.
.
Photobucket
ni challenge sumpit kat rainforest...see our miss tina..ada gaya ibanese look kan!!!
.
.

semua bakal-bakal model iklan yang bakal meletup...apa macam? SWATCH...ada keberanian nak ambil kami sebagai jurucakap untuk product yang bakal dilancarkan?
jangan ketawa tau!! i tak halalkan!!!
.
.
Photobucket
ni berperasan sekejap sebagai model!!! kat quicksilver...[sungguh-sungguh memalukan...dengan gaya ini macam nak gelar diri sebagai model...ish ish ish sungguh tak sedar diri]
.
.
tarian KABABOOM TEAM di mardigras!!!

jangan ketawa...i tak halalkan juga yooooo....
.
.
Photobucket
antara beratus-ratus gambar...gambar ni laa yang paling i suka...
bukan saja challenge lari 800m [satu stadium] malah turut challenge punggung terbesar!!! [subuh lor...pandai beranak lor...pujuk hati diri sendiri lor!!]
.
.
Photobucket
ini dia...kameraman of the day!!! ASRI kot namanya!!! kawan kepada tiena kot!!! sebab kamera dia asyik fokus kepada tiena ajer...hehehehehe
.
.
Photobucket
makanan yang super duper yummy...thanks penaja for the makanan!!!
.
.
Photobucket
sambil sambil makan..sambil sambil tengok orang...sambil sambil dihiburkan dengan tarian 2 orang amoi yang hot dan sexy ...macam nak terbeliak mata tengok ke'seksa'an 2 orang amoi ni...[sedang berusaha mengingat balik tarian ke'seksa'an tu untuk ditayang semula depan sawsomi..]
.
.
Photobucket
atas kehodohan ini, kami menang voucher levi's 300 ringgit!!! yehaaaa...boleh pi tukar seluar jean pakai CNY!!! [tapi tapi tapi how...family member i yang comel comel belaka nak membahagikan voucher itu kerana mereka kata mereka pun ada menyumbangkan kemenangan itu kategori...i nak melarikan diri ke sempadan siam dengan levi's voucher tu!!!]
.
.
Photobucket
kemudian, kami menang lagi kategori pukul besball...kan i dah cakap team member i semuanya hebat-hebat belaka [cuma i ajer yang kurang hebat]...sekali lagi kami diundang naik ke atas pentas yang sempit...kami dapat boradband DIGI...yehaaaaaaaaa....suka macam nak mati!!!
tapi
tapi
tapi
pelik lor
prize utama belum diumumkan lagi!!!
balik rumah 10.30malam kot!!!
pi rumah mimi nak ambik bebe...ohya...mimi tolong i jaga bebe...thanks mimi[jangan hang pun nak minta kongsi voucher dah!!!]
mimi dan bebe tak ada...bebe dan mak dia pi lepak kat rumah yeop wan...bebe dan mak dia berpoya-poya sampai tengah malam...i tersedar entah pukul berapa...terkejut beruk sebab bebe tak ada kat sisi, yang ada hanya bebe tua...mimi hantar mesej bebe tidur kat rumah dia aje...sambung tidur!!! sawsomi bangun 6pagi...time ni turn dia pula yang terkejut sebab bebe belum balik!!! ish ish ish bebe...dah besar-besar jangan buat macam tu tau!!! daddy hang mesti patahkan kaki hang!!! [ni nak iklan anak kena tinggal sebab maknya masuk digi challenge]
.
.
ini dianya hadiah-hadiah yang ditukar dengan penat lelah dan titik peluh dan sakit otot-otot dan sakit urat-urat saraf...
Photobucket
.
.
kami nak thanks to DIGI INTERNET PIMP MY DAY CHALLENGE with RAINFOREST, BULL EYE, SWATCH, QUICKSILVER, MARDI GRAS, CELEBRITY FITNESS & BATTING CAGE

weekend di MV

AWAS!!!
TOLONG ABAIKAN ENTRY NI!!!
TOLONG JANGAN BACA ENTRY NI!!!
KERANA ENTRY NI ADA VIRUS!!!
.
.
.
.
.
.
.
ahad >>> sawsomi kena kerja kat MV...[walaupun celakak tapi sekurang-kurangnya somi depan mata macam yang dikatakan oleh akak NORLEHA MK yang dijumpai di mcD...akak yang tumpang meja tiba-tiba berbual mesra...akak tu sungguh peramah sehingga suruh i berjaga-jaga dengan sawsomi...huhuhuhu...actually, dia tengah tunggu suami dan bapanya menonton avatar dalam cinema...then, perut dia lapar akibat bb dalam perutnya yang 3 bulan lapar mcD...huhuhuhuhu], walaupun penat macam nak mati, tapi gigih juga ikut sawsomi pi MV kerana sawsomi ajak...so sampai di sana, i dan bebe pun cari acara sendiri lor!!!
.
.
Photobucket
model spa ikan
.
Photobucket
model cadar!!
.
Photobucket
model baju
.
Photobucket
model batu
.
Photobucket
model air pancut
.
dah penat jalan, balik ke sisi suami tercinta...Sambil korek duit dalam poket seluar jeans ketat, sambil tanya somi air apa yang sedap di cafenya...Dia pun sambil tekan calculator sambil jawap TAK TAHU!!!...macam nak siku kepala dia aje dengan jawapan bodoh dia...dia punya cafe, dia boleh jawab dia tak tau air apa yang sedap...ingat i nak minum FREE ke? i dah pegang duit dalam tangan tau...apa lagi? angin gila terus naik ke atas kepala...tarik bebe keluar dari cafe dia...naik lift...pi mcD...senang dan habis cerita!!!!
.
Photobucket
lebih baik kasi mcD kaya raya!!!hmmmm...
tengah makan syiok syiok...tiba-tiba ada seorang akak nak minta duduk kat meja i!!! sila duduk kak....
.
.
banyak yang dia cerita kat i...suami dia laaa...dia pi melancong laa...konflik dengan family husband dia laaa...pasal i tak ada nama islam laaa...banyak banyak dan banyak lagi....
sampai pekerja mcD datang bersihkan meja kami [motif nak halau kami sebab dok terlalu lama]
so, kami terpaksa pi tunggu kat cafe sawsomi...
Photobucket
anak pompuan akak tu yang menyambut birthday pada 10 jan...4 tahun...nama siti kot!!!
.
.
Photobucket
laksa kat strudels yang sawsomi belanja i makan!!!
.
.
Photobucket
kita jangan sombong bila orang belanja...kalau sombong, diri kita juga yang rugi!!!

Monday, January 11, 2010

01.01.10

Hari yang sungguh bermakna!!
mula-mula takut juga my aunty tak boleh nak terima...
tapi syukur alhamdulillah...dia boleh terima dengan baiknya...
thanks aunty!!!
.
reUnion
Photobucket
.
.
Photobucket
potong kek...my aunty sefamily wish me sefamily bahagia selalu...huhuhuhu...terharu sangat-sangat...[masa ni laaa air 4 lorong...2 lorong from mata, 2 lorong lagi from hidung...]

weekend yang paling penat di abad ni

good morning to my blog!!!
rindu macam nak mati dengan blog...[tipu ajer]
sekarang dah kurang endah sama blog...sekarang sangat-sangat-sangat-sangat addict dengan fb...tak kira hujan ke mendung ke..mesti nak fb...penat macam nak mati pun kena fb sebelum pengsan...dah semakin gila i ni!!!
weekend ni merupakan weekend yang paling penat dalam 14 tahun ni...[kenapa 14 tahun? saja-saja dan suka-suka tanpa ada alasan dan sebab yang kukuh...]
sabtu kat one utama digi challenge!
ahad pula kat MV dan wangsa walk main bowling!
langsung tak lekat kat rumah!!!
rumah tu macam motel penginapan!!

Saturday, January 9, 2010

kababoom team

Photobucket
ash, tiena, amy, me and bebe...
eh? bebe?
bebe sesat!!!
saja lepaking di area UM untuk membincangkan masalah negara!!!
i terpaksa cabut awal sebab bebe nak yak yak!!
bebe yak yak merupakan perkara yang terpenting dalam hidup i!!!!
[tapi balik tak yak yak pun...belum masa untuk keluar lagi]
.
.
.
ni laaa akibat suka buat kerja last minit....
akhirnya i terpaksa upah ahli keluarga i dengan kari ayam...
Photobucket
my sis yang terpaksa tolong i buat kerja kababoom kerana nak makan kari ayam i!!
bebe tak heran sebab dia makan sup ayam!!!
.
.
Photobucket
my bro lepas makan kari ayam start buat kerja i!!!
.
.
i?
lepas ambik gambar diorang...i pun pi SLEEP!!!
hahahahaha!!
kakak yang zalim dan keji kan!!!
siapa suruh makan kari ayam i!!!
hahahahahahaha

Friday, January 8, 2010

EOM disita

Photobucket
gambar diambil pada 19/5/2008 di EOM titiwangsa!!
.
.
macam tak percaya aje!!!
.
.
walaupun sekarang sawsomi dah tak kerja dengan EOM lagi
tapi
tapi
tapi
perasaan nak kepochi masih ada lagi!!
banyak oooo kenangan di EOM titiwangsa dan juga Melaka...
~~bebe dalam perut 5 bulan, sawsomi join EOM!
~~sehari sebelum bebe dilahirkan, masih lagi lepaking kat EOM!!
~~bebe sambut 1st birthday di EOM!!
~~kena tinggal dengan sawsomi apabila sawsomi ikut EOM ke melaka!!
~~sambut new year 2009 di atas EOM!!
banyak-banyak kenangan ooo dengan EOM!!!
.
.
kenapa boleh jadi macam ni?
sampai kena sita?

azam biasa-biasa bagi orang yang biasa-biasa

my azam is
Photobucket
tak mau gunting rambut bebe lagi!!!

Thursday, January 7, 2010

logik meh? logik meh?

[ketidakpuasan ni]
[baru habis bergaduh dengan mamak demi sebungkus kopi o ais yang naik harga dari 1.30 ke 1.40]
.
.
Gula 1 kg naik 20sen
kopi o ais 1 bungkus naik 10sen
LOGIK meh?
adakah kopi o ais tu mengandungi 1/2 kg gula?
[sebab naik 10sen]
tak ada pun!!!
3 sudu aje!!
so, naik ikut nisbah peratusan laaa...
mana acik naik 10sen!!!
memang mengambil kesempatan naik harga!!!
salah siapa?
salah siapa?
salah siapa?
salah kita orang miskin lor!!!
[mana berani kutuk pihak yang berkenaan...kang ditahan bawah ISA pula]
siapa suruh kita miskin...
bila dah miskin,10 sen pun nak mengira!!!
bila dah miskin, pandang 10 sen macam sebesar roda kereta lembu!!!
.
.
boss,
bila mau naik gaji?
g berkenaan

Wednesday, January 6, 2010

Congratulations! You're going to the DiGi Pimp My Day Challenge

hohohoho
[ketawa keeji]
.
.
bukan i seorang laaaa
but my team!!!
[yang telah banyak buat kerja selain i]
hehehehehe
Photobucket
1. Amy
2. Oli
3. Tina
4. Ash
.
yang ni video

.
.
*Date: 9th January, 2009
Time: 4pm till late
Venue : Mardi Gras @ 1 Utama*

i ♥ sawsomi

elehhhhh...
time sayang ajer laaaa i ♥ u
time gaduh, pandang pun tak nak!!!
[statement from sawsomi]
.
.
serius
i ♥ sawsomi sangat-sangat!!
naper?
tak percaya?
tak percaya i ♥ sawsomi?
.
.
sila percaya!!!
.
.
10q
sawsomi
10q
sudi membantu my family member!!!

Tuesday, January 5, 2010

oh...tidaaaaaak

masih lagi tidak boleh percaya
bahawa i tak boleh nak memiliki duit kelab kutu celah gigi!!!
kenapa?
kenapa?
kenapa?
duit celah gigi pun ada orang nak kikis?
kenapa?
kenapa?
kenapa?
keikhlasan
keikhlasan
keikhlasan
ketulusan
ketulusan
ketulusan
kegilaan
kegilaan
kegilaan

terima kasih kelab kutu celah gigi

duit dah berada di tangan!!!
kemungkinan petang ni dah akan tukar tangan!!!
tak apa!!
tak apa!!
[pujuk diri sendiri...padahal sedih macam nak mati]
tak apa!!
tak apa!!
bukannya i boleh kaya raya dengan duit ni pun!!!
[cuma CNY tak dapat pi phuket aje]
tak apa
tak apa
duit boleh dicari!!
[pujuk pujuk pujuk]
.
.
kenapa amount itu begitu gam gam dengan amount kutu i?
sampai tak tinggal baki 1 sen langsung untuk i?
sungguh sungguh punya celakak!!!
.
.
ini bukan merungut!!
just peringatan untuk diri sendiri!!
kita kena...
enjoy setiap masa!!!
buat simpanan
buat kutu pun ada apa guna
last-last dibelanja ke atas benda lain!!!
.
.
ok
ok
well
i bantu dengan ikhlas
cuma
cuma
cuma
rasa macam nak hantuk kepala kie dinding bila pegang duit tu yang baru tadi norrimie bagi kat i
[eh? bukan ke dia tak berani nak ambik duit sebanyak tu berjalan kaki dari condo mewah dia ke ofis untuk dipaskan kepada i? dari mana datangnya keberaniannya? ]

pergi cari pasal di klang

ni kes sabtu lepas,
memang sengaja pi klang cari pasal dengan pompuan gila yang nak control my bro memandang terlalu senang akibat tak jadi pi bagan lalang penyampaian hadiah tarik tali yang ditundakan last-last minit....
.
.
apabila tiba di klang, pompuan gila sudah menunggu my bro balik kerja [kes takut my bro lari, makan hari-hari datang tunggu my bro balik kerja]
then my bro pun pi habaq kat pompuan tu dia nak pi makan dengan kami...hahahahah...pompuan gila pun terus menggila....maka kejar-mengejar di jalan raya pun bermula...dia potong kami, kemudian tunggu kami di depan [celakak time ni pula kereta my bro nak rosak..cis]memang macam sedang berlakon...hahahahah...pastu dia berjaya block kereta my bro di tengah-tengah jalan...dia berdiri di tengah jalan [time kereta tak ada]...call mak pompuan suruh datang bawa anak dia pun mak dia tak nak datang...mak dia siap cakap biar anak dia dilanggar kereta...hebat betoi mak dia...sangat steady!!!
Photobucket
rasanya ada 1/2 jam dok berdebat dengan dia...[kami tak benarkan my bro turun kereta untuk pi bincang dengan dia]...akhirnya polis peronda pun sampai...[syukur alhamdulilah]
.
.
polis pun tanya ni tanya tu...last-last kami pun mengambil keputusan nak pi balai polis buat report memandangkan dia nyaris-nyaris nak langgar kami...pastu dia ugut nak bunuh diri, pastu dia pi kacau kat tempat kerja, pastu dia ugut pasal cuci perut....dll...
.
.
Photobucket
ni kat IPD Klang
.
.
1 pagi baru selesai semua urusan...singgah makan kfc malam-malam buta....then my bro menyembunyi di rumah my aunty...hahahahaha...pompuan tu masih tak putus asa...sms dan call tak berhenti-henti...ish ish ish...leceh betul pompuan macam ni...entah macam mana baru boleh nak melepaskan diri?
.
.
dah 2 hari sembunyi bukan cara yang terbaik...pompuan tu masih tak putus call dan sms [tapi my bro tak angkat, tak reply]...takkan pasal pompuan gila, ponteng kerja meh? macam sangat gila lor...siapa nak bela my bro yang hutang keliling pinggang? so, solutionnya, terletak pada diri dia lor...kalau dia masih nak berapa-apa dengan pompuan tu, maka kami selaku family tercinta akan membuang dia...harap ugutan kami yang tak berapa ni mapu menakutkan my bro...hehehe