Tuesday, January 26, 2010

i yang hebat

bukan calang-calang punya hebat!!!
tapi benar-benar punya hebat!!!
.
.
sawsomi TAK PUAS HATI dengan i
my aunty [my bapa punya sister] TAK PUAS HATI dengan i...bukan seorang aunty tapi seramai 3 orang aunty sekali gus serang i!!!
.
.
PUNCA ketidakpuasan sawsomi pada i :
1 punca ajer iaitu hormon gila i datang secara tiba-tiba!!!!kemudian menggila tak tentu pasal....i bukan saja hebat bermusuh dengan orang malah hebat juga jadi orang gila, orang tak siuman!!!!
walaupun i sangat close dengan mimi, tapi tak payahlah nak mempersoalkan kegilaan i terhadap u depan kawan baik i!!!! memang i orang gila, tapi orang gila pun nak jaga air muka orang gila juga!!!!
jangan risau mimi tau ketidakmunasabah i, kegilaan i....
rasa tak puas hati dengan i, semalam boleh ajer tutup pintu bilik dan bertumbuk dengan i!!! lawan dulu, mati belakang kira!!!!
.
.
PUNCA ketidakpuasan my 3 orang aunty [mungkin lebih lagi sebab i ada 6 orang aunty] pada i :
1. deepavali tempoh hari i ambik gambar luka my grandma...diorang sengaja sembunyi size luka from my gradma...mana tau i pula kepochi pi ambik gambar dan tunjuk pada my grandma...so, my grandma pun maki diorang cheater...diaorang pun tak puas hati dengan i...
2. i mungkir janji....masa i di zaman persekolahan, i selalu cakap nak jaga my grandma bila i dah besar...mana tau bila i dah matang, i pi kawin lari sama lelaki melayu dan menyembunyikan hakikat...so kali ni turn i jadi cheater pula sebab tak jaga my grandma bila i dah matang....i tak bawa my grandma pi rumah i...diorang cakap diorang dapat maklumat yang i dan my sis sewa rumah, tapi kitaorang tak pernah bawa my grandma pi rumah kita orang...[ish ish ish...tepat betul maklumat diorang, tapi kenapa tak hebohkan kewujudan bebe dan sawsomi] sungguh pelik lor...diorang sebagai anak pun tak jaga mak diorang, apa hak pula diorang nak bising-bising i tak jaga my grandma...kalau my grandma boleh terima i yang sekarang ni, tak payah diaorang suruh, i pun tau bawa my grandma pi dok dengan i......sekarang i cakap banyak-banyak pun tak guna...hakikatnya is i memang tak jaga my grandma....
3. pasal my grandma kasi i satu loket emas...mungkin faktor ni yang menimbulkan ketidakpuasan mereka...i tak jaga my grandma tapi i dapat loket emas tu....come on laaa...i tau i tak ada hak nak ambil...kang ni loket ni dalam simpanan my sis...i tak ambil langsung!!!
4. cakap i kikis duit my grandma....ya betul...my grandma memang sering kasi i duit!!!! i memang muka tebal dan tak malu ambik my grandma punya duit!!!! tapi itu masa belajar...sekarang demi nama tuhan i, i tak ambik langsung my grandma punya duit...cuma loket emas yang my moyang cakap nak kasi kat i....
.
.
serius
i macam nak lari ke tengah jalan kasi kereta langgar ajer [tapi i tak ada keberanian tu lor...walaupun hakikatnya i gila, tapi orang gila pun tau sakit lor]...mungkin bila i dah mampos, maka dapat memuaskan hati semua pihak!!!
i dah menyesal macam nak mati sebab menipu my family...tiba-tiba pelbagai isu yang melibatkan i dibangkitkan!!!
sungguh-sungguh celakak perasaan ni!!!
1 masalah belum settle, satu masalah datang lagi!!!!
kadang-kadang terlalu bangga dengan diri sendiri, sentiasa mendapat perhatian busuk from semua pihak...sampai i naik pelik, apa yang mereka nak daripada i....
nak cakap i cantik, anak diorang lagi lawa 100 ganda from me...
nak cakap i kaya, [akaun gaji i tinggal 3.36sen, duit kutu 800 ringgit tinggal 150 ringgit, kat dompet ada 12.90 sen...10 ringgit tu pun pagi ni curi from dompet sawsomi], diorang lagi 10000000 kali ganda lebih kaya from me....
nak cakap i bahagia, [mungkin i bahagia sebab i ada laki boleh dapat batang, aunty no.3 punya laki ikut pompuan melayu lari, aunty no.4 punya laki separuh gila macam i, aunty no.5 punya laki sudah meninggal dunia dan aunty i ialah isteri ke-2...so diorang elek BATANG...mintak maaf agak sedikit kekasaran] diorang lagi 10 kali ganda bahagia from me sebab mereka boleh tuduh macam macam fitnah macam-macam kat orang lain...
nak cakap i pandai, diorang lagi pandai laaaaa sebab mereka mampu ungkit perkara-perkara lama....
nak cakap i apa lagi yaaaaa....kesimpulannya mereka bagaikan golongan elit yang terduduk di atas awan....tapi diorang jeles dengan i yang sedang bermain lumpur....pelik pelik pelik
.
.
hanya 1 cara saja yang boleh menutup puki ayam mereka iaitu i kena bawa my grandma pi duduk dengan i...tak apa...lepas ni i sewa lagi 1 biji rumah untuk my grandma....biar tak makan tak apa, janji dapat tunaikan hasrat!!!
.
.
tak ape....
tak pe
tak pe
bukannya 1st time nama dibusuk-busukkan...
this time dah n kali dah...
janji diorang rasa bahagia lepas kutuk-kutuk i, busuk-busukkan nama i....
kebahagian itu amat penting bagi mereka yang dah nak putus haid, yang tak dapat batang...
wahai my aunty, GOD BLESS U ALL!!!

4 comments:

  1. sabo oli oii.
    sabo..
    marah bebeno ko ni aku baca n3 ko nih weih!!
    ade hikmah sume ni..

    ReplyDelete
  2. banyak2 sabar yaa Oli.. Allah nak uji kekuatan u... u ni bertuah, suci.. lebih suci dari kami yang dilahirkan Islam..

    ReplyDelete
  3. emmmm mak sendiri taknak jaga mcm maner tu..

    selagi mak bapak kita hidup selagi tu la tanggungjawab kita sbg anak untuk menjaga org tua..
    Allah maha adil..klu anak2 tu buat tak tahu pada mak diorang skang nie nanti bila tiba masanya, bila diorg dah tua plak anak2 diorg plak buat mcm tu plak

    hidup nie ada hukum karma jugak

    ibarat roda yang berpusing..sekejap kita di atas nnti kita akan di bawah jugak

    ReplyDelete