Monday, January 25, 2010

....in progress.....

i cerewet...
tak nafikan
i memang cerewet dalam hal orang lain
[dengan maksud lain yang tersirat ialah KEPOCHI dengan hal orang lain]
rasanya bukanlah kesalahan yang sangat besar
sekiranya cerewet dengan anak sendiri kot!!!
.
.
well
sejak kes mak bapak budak lain school bebe tak bekerjasama, i macam dah naik BENCI dengan school [school aje, daycare tak]...
i rasa i macam ditindas oleh pengetua atau patut gelar dia sebagai seorang peniaga yang mencari keuntungan ke atas mak bapak yang bodoh macam kami!!!
serius, terasa diri ni sangat bodoh...kenapa mak bapak budak lain bayar RM150 boleh menikmati perkhidmatan yang berharga RM330...[membebel lagi....]
so,
untuk mengimbangkan semula ketidakseimbangan hormon dalam badan...i harus cari solutionnya...Ada guna meh nak pi cakap dengan pengetua ataupun peniaga school tu? nak ambik senapang paksa pengetua tu suruh dia pinjam senapang i pi paksa mak bapak budak lain? kalau pengetua tu berjaya paksa mak bapa budak lain, mesti dah lama mereka kena paksa...ini bermakna misi pengetua tak BERJAYA lor....dia hanya berjaya menindas golongan bodoh macam kami aje...
.
pagi pagi sudah membebel
[macam ah sou..macam aunty]
apa boleh buat hormon dalam badan dah tak seimbang setiap kali hantar bebe ke school...amat marah sekali setiap kali tgk budak lain pakai baju rumah ajer...[serius, i macam nak sepak aje orang]
.
.
main point sudah sampai....
pagi ni lepas hantar bebe,
i dan sawsomi berhenti kat tadika cina yang same row dengan school bebe tu!!!
[mungkin ada hikmah disebaliknya kot!!! sebab kalau tak jadi penindasan yuran, maka i tak mungkin akan ambik tindakan lebih awal untuk hantar anak ke tadika CINA...]
yeayyyy
[entah kenapa yeaayyyy]
mungkin sebab pengetua sangat tegas kot!!!
sebab semua budak 1 sistem
tak kira u 3 tahun, 4 tahun, 5 tahun ataupun 6 tahun!!!!
[pengetua yang sungguh hebat dan mak bapak yang sangat bekerjasama...semua paksaan rela]
.
.
Duit yang akan dibelanjakan untuk ke TADIKA:(untuk my catatan...tak ada kena mengena dengan URUSAN PERNIAGAAN)
Registration Fee RM30 [RM50]
Uniform 2 set RM60 [RM40 sepasang]
Sportswear RM30 [same]
Insurance RM20 [RM10]
Birthday Party RM10 [-]
Miscellaneous Fees for half year RM200 [Rm180]
School Fees ( per month) RM140 [RM180]
Advance Fees for December2010 RM140 [RM180]
[ yang merah tu ialah school sekarang ni]
.
.
School bermula 9am-12pm
so, lunch time, i akan bergegas ke tadika ambil bebe, kemudian hantar ke daycare yang sekarang ni yang bercaj RM150...[harap-harap dengan bayar RM150, hormon i akan seimbang balik...heheheheheh]
Total Yuran School + Daycre per month RM290 [RM330]
.
.
emmmmm...
tonite akan bincang dengan lebih detail dan selanjutnya dengan sawsomi!!!!
Result akan keluar esok pagi!!!!

2 comments:

  1. kenapa sekolah cina lebih murah... takpe, cuma keje banyak skit nak kena ambil dan antar bebe ke sekolah...

    ReplyDelete
  2. saya setuju!! *tiba2 je kan? hehehe.... tapi betol, saya setuju bebe dihantar ker sekolah yg lebih sistematik cara pembelajarannya

    ReplyDelete