Monday, March 1, 2010

baru selesai maki hamun ex-penyewa rumah

entry ni bukan nak berlagak samseng yaaaa!!!
.
.
.
.
.

garang tak garang i tak tau laaaa
tapi bila dilanda angin gila
memang akan jadi segila-gilanya laaa
contohnya this morning,
pagi-pagi ajer dapat mesej yang berbunyi
'Janji nak bayar duit minggu lepas'
i ingat manalah perempuan sms pagi buta minta duit belanja dengan sawsomi...[angin gila dah sampai ke hidung]
[sebab i baca sms hp sawsomi...hehehehehe]
nasib baik laaa tak pi tumbuk sawsomi yang tengah tidur lena....
then, i tgk no hp kawan tu...
macam ex penyewa ajer...
kurang ajaq betul ini budak yang tak siuman
[budak ni rasanya ada sakit mental kot...sebab masa pindah...dia enggan pindah barang-barangnya keluar...dia nak kami check rumah yang penuh dengan barang-barangnya...kemudian suruh kami bayar deposit rumah...kalau kami tak nak bayar, so dia enggan keluar...bodoh dungu tak bodoh dungu ini budak budak...bukanke penyewa pindah keluar, then tuan rumah pi tenbgok rumah...kalau rasa puas hati, tak ada apa-apa kerosakan, deposit rumah barulah dipulangkan...bukan ke prosedur sepatutnya begitu? tapi budak ni yang sakit mental ni berkelakuan agak luar biasa....tambahan lagi satu, dulu kami sewa kasi kakak dia, then kakak dia pindah balik kampung, rumah tu kakak dia SERAHKAN kepada adik lelakinya...siapa yang salah sekarang ni....?of course kami tak nak mengalah, kami paksa dia kosongkan rumah sekiranya nak duit deposit rumah....akhirnya dia terpaksa keluar juga demi mendapat deposit rumah tu....tapi kami hold bil api dan air...]
balik to story i dilanda angin gila this morning...
i apa lagi, terus guna hp sawsomi call budak sakit mental tu...[lebih secure guna hp sawsomi...hahahahahaha]
i maki dia, hang ni apa masalah...pagi-pagi buta apa salam pun tak kasi, then terus mintak duit...hang ingat hang ni ah long...u nak samseng dengan i?
i cakap i punya, dia cakap dia punya...then dia letak telefon...
Arghhhhhh!!
pantang tok nenek betul orang letak telefon i!!!
i call dia lagi
dia CUT i punya panggilan...
pastu hantar mesej yang sawsomi send kasi dia masa kat langkawi...
sawsomi janji nak bayar selepas balik dari langkawi [tapi ikut perjanjian yang dibuat bersama-sama dengna budak sakit mental tu sepatutnya bil api dan air dijelaskan pada 1 March 2010]...sawsomi siap minta TOLONG KASI NO ACC...
budak ni memang silap besar....suami i dah suruh u kasi no acc...apasal u tak nak kasi, pastu u nak bising-bising macam anjing gila kena sawan....pok pok betul....call tak dapat tak pe...i hantam balik dengan sms....
so ceritanya lebih kurang macam tu laaa....kenapa nak tulis semua benda ni? bukannya nak bagi tau i ni garang ke tak garang...[hakikatnya i only fight untuk kebenaran!!!] nak buat peringatan untuk diri sendiri...harus lebih tegas dengan penyewa...maklumlah sebelum ni tak pernah ada rumah...sekarang ni tiba-tiba naik taraf jadi tuan rumah, so tak ada pengalaman lagi nak handle kes-kes umpama ni...[tuan rumah sewakan rumah dia, kemudian dia pi sewa rumah orang lain...hebatkan?!!!]
memang tak syiok betul perang melalui sms...tak jantan betul budak tu...kalau jantan, dia mesti tak CUT panggilan i...disebabkan tak ada kejantanan, dia berani dengan sms ajer....cisssss....
sekian terima kasih...

2 comments:

  1. garang jugak you neh..seb baik you tak tumbuk muka hubby you..hahahaha
    aduhai..ape kes mamat neh..dasar penakut apa main sms ajer.

    ReplyDelete
  2. dulu, penyewa rmh ai just sms jek kata kontra deposit cukup bln nk out dr rmh. sggh tdk budiman. then bila minta pulang kunci dia hny pulangkan kunci grill, main door & post box. kunci pintu dapur & bilik semua dia sudah makan agknya. ms mahu sewa minta izin paku my dinding & bila mau keluar kasi bersih my dinding la... tp, cilakak! dia bg itu paku as souvenir to me. ok fine. then ai kontra saja deposit utiliti gantirugi my kunci & dinding...

    ReplyDelete