Monday, March 8, 2010

mereka dah bercerai

Photobucket
zarul dan tina nikah 7 sept 2007 kat JAIS...bersanding kat EOM titiwangsa pada 5 june 2008...mereka sanggup buat pinjaman sampai 6kuntuk buat persandingan yang grand...[dia tipu sawsomi yang dia buat 4k saja]...rasanya hutang pun belum habis bayar, mereka dah cerai....last, si zarul yang tanggung hutang...
.
.
Dah tak ada jodoh?
come on laaa...jangan jadikan tuhan sebagai alasan laaa...
[sorry tuhan, tolong jangan petir saya]
time u orang cinta macam nak mampos,
u orang cakap semua ni jodoh tuhan
time u orang benci macam musuh
u orang gunakan tuhan sebagai alasan...
'dah tak ada jodoh...nak buat macam mana'
nak tanya...
kenapa boleh tak ada jodoh?
sebab ada pihak ketiga?
that y jodoh u dengan pasangan lama u dah habis...
tapi jodoh u telah pergi ke pihak ketiga tu akibat bini/laki u kat rumah tu dah menjelma jadi setan?
Alasan yang sangat hebat dan berguna untuk berubah hati kan?
kenapa nak comparekan pihak ketiga dengan pasangan yang u pilih sendiri bila u dah start benci dengan pasangan anda?
kalau dah benci,
terus pisah...terus cerai...
kenapa nak tunggu sampai ada pihak ketiga baru nak pisah laaa...nak cerailah....?
Biar berpisah dan bercerai akibat dah tak tahan dengan perangai pasangan yang setan dan bukannya selepas bandingkan kebaikan pihak ketiga di luar sana sana tu...
.
.
masalah kewangan?
kawin tu gabungan 2 orang punya gaji
so, bila dah nampak wang ringgit dalam tangan dah banyak...
mula laaa tangan dan mata gatal...
nak beli ni...
nak beli tu...
konon-konon nak meningkatkan taraf hidup laaaa
lama-lama...hutang sini...hutang sana....
bila dah hutang banyak sangat...
mula laaa nak gaduh...
pecahkan ni...
pecahkan tu...
then, kena beli baru punya...
pembelian secara hutang lagi....
lama-lama hutang jadi gunung....
.
.
sikap dan perangai yang tidak munasabah?
mungkin juga faktor penceraian...
tapi
tapi
tapi
sebelum kawin lagi
u dah tau perangai dia macam setan
tapi kenapa u nak juga kawin dengan dia?
[tak nafikan memang perangai pompuan ni bermasalah...]
contohnya,
adakah setiap kali gaduh,
suruh laki dia ceraikan dia talak 3...
dia ingat laki dia tak berani kot?
last-last laki dia tunjukkan kejantanan...
fuhhhh...terus jatuh talak 3....
.
.
so,
cerita mereka ni,
i jadikan cermin untuk diri sendiri...
sebab perangai i pun macam setan...
[sebelum kawin sawsomi pun tau i setan besar...]
i nak control sikit kesetanan i...
ekor setan i tu i akan kepit baik baik dan sembunyi baik-baik...
demi rumah tangga i...
kalau boleh,
biarlah i dan sawsomi cerai mati
janganlah cerai hidup...
sebab i akan leraikan sawsomi terlebih dulu!!!!
[touch wood touch wood...
yang baik datang...yang buruk berambus...]

2 comments:

  1. sama2 kita jadikan pengajaran..

    ReplyDelete
  2. yg baik kita ikut yg buruk kita buang jauh2

    ReplyDelete