Wednesday, March 10, 2010

mummy, tak berat

semalam, i shopping kat kedai ubat cina...beli sabun 3kg, beli bleach 2 botol, beli susu twin pack bebe...
selepas selesai undur ke belakang, ke depan, undur ke belakang, ke depan masih tak masuk kotak [parking laaa], i pun turunkan 2 beg plastik...PLUS paperbag isi kaca peti sejuk yang tak dibawa turun 2 hari lepas, my handbag dan beg sekolah bebe, total ada 5 beg...
.
bebe dah galas beg sekolah dia...so, saja-saja nak tarik perhatian dia supaya dia tak berlari berkeliaran macam ayam dilepaskan dari reban....
mummy : 幫mummy拿你的nen nen (tolong mummy ambil u punya susu)
dia tolong angkat kotak twin pack dalam plastik...
bebe : mummy, tak berat!!! [dia letak balik]
mummy : 什麼?你講什麼?[what? what u talk about?]
bebe : tak berat!!
[sambil tunjuk kotak susu tu!!!]
mummt : OK..mummy 自己拿 [OK..mummy ambil sendiri]
hahahahaha...
BERAT ke TAK BERAT ni?
mungkin dia nak cakap BERAT, tapi tercakap TAK BERAT...
ataupun dia gunakan akal busuk sebab tak nak tolong i....
maka dia pun cakap benda tu tak berat,
i boleh angkat sendiri...
tak payah nak minta bantuan dia...

5 comments:

  1. olie..rasanya dianak ckp.. mummy, x nak bawak, berat... tp dia shortpom kan jadik a mummy, tak berat... i pun terkagums jugak kalo bebe leh bawak 2 kotak susu tu hehehe...

    ReplyDelete
  2. wah, so young dah apply 'reverse psychology' kat mummy eh? :D

    ReplyDelete
  3. adam yg dh bsr pn ckp terbalik. kalau baba dia blk rmh.. dia akn bgtau i mcm ni.. 'mummy.. baba dtg..'

    ReplyDelete
  4. i rasa dia nak cakap 'kotak berat' kot.. jadi short 'tak berat"...he..he

    ReplyDelete