Tuesday, May 4, 2010

percaya or tidak percaya?

semalam petang
keluar ajer dari pagar nursery
bebe tunjuk apartment depan nursery dan cakap...
ada uncle kiss teacher yuni...
terkejut juga tiba-tiba dia cakap macam tu...
then,
i tanya dia kiss macam mana?
Tapi dia cakap KISS ajer...
i teka UNCLE yang dimaksudkan bebe ialah suami teacher yuni
manakala kiss yang dimaksudkan bebe ialah SALAM
i pun bagitau dia,
teacher yuni salam dengan uncle,bukan kiss laaaa!!

then,
petang tadi ambik bebe
terlepas mulut bagitau teacher sutha apa yang bebe cakap semalam...
2 orang teacher tu dah mengelabah macam kena minyak panas terutamanya si yuni
mereka siap call i sebab tak puas hati
mereka tanya i
betulkah bebe cakap macam tu...
omg!!!
i macam nak tanya balik mereka
takkan u ingat i pula yang saja-saja terlalu senang reka cerita meh!!
[tapi i tak cakap laaa...i cakap dalam hati]
i pun tak memihak kepada anak i,
mungkin anak i cakap tak betul...
tapi
tak semestinya bebe mengarut
mungkin dia cakap benar
apa motif dia nak mengarut?
kenapa dia tak mengarut uncle kiss teacher lain?

so,
kenapa mereka mengelabah sangat?
kalau tak ada buat
lantaklah
kalau rasa nak mempertahankan maruah diri
cakap ajer laaa teacher sangat baik,sangat disiplin,tak akan kiss-kiss depan budak...
tak payahlah nak mempersoal i macam banduan

baru ajer cakap macam tu dah mengelabah tak tentu arah
bayangkan kalau i complaint pasal ni
[tapi i masih waras sebab mungkin bebe yang mengarut ajer]
mereka terus terjun ke longkang

sekarang menyesal macam nak mati
sebab tercakap perkara ni
habislah bebe kat nursery lepas ni sebab fitnah teacher dia
takut mereka marah bebe sebab mengarut uncle kiss teacher yuni
sebab mereka kelihatan sangat tak pro
[melalui isu perang dingin dengan puan pengetua]
mereka boleh buat apa-apa saja lor untuk balas dendam!!!


apakah yang u all akan buat sekiranya u all ditempat i?
i telah sms mohon maaf, tapi 2 orang teacher tu langsung tak reply...[selalunya cepat ajer reply....]
terasa lor i
dan hati bertambah geram...

4 comments:

  1. oli, nak tanya ada tak teacher sutha tanya soh byr kelas iqra dgn apa erk lagi 1 tu lupa la, sebelum ni tak soh byr skang kene byr sbb dia kata anak i mmg masuk kelas tu, sebulan tambah 40 lor, u tau husband i pun dah pening bila dpt tau 11 org muntah kat skol, maknanya mmg dari skol lor

    ReplyDelete
  2. gelabah? kalau betui laki dia kiss dia [cium pipi] buat apa nak gelabah kan? lainla kalau dia kiss mulut dgn boifren dia kan?

    u tak perlu gelabah la oli... itu biaser..anggap mcm kita nak cerita tentang gelagat anak kita kat cikgu dia.

    ReplyDelete
  3. kata2 budak x mungkin tipu..

    ReplyDelete
  4. lalu mehhhhhhhhhhhhhh orang kis dia???!!

    ReplyDelete