Monday, June 28, 2010

anak, jangan buat mak marah

Jangan bangga terlalu awal [gambar diambil sebelum insiden]
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sebab di belakang,
maknya telah berubah jadi singa betina yang macam dirasuk hantu...

Hari jumaat,
patahkan i punya lipstik
sabar-sabar...
masih lagi mampu bersabar

hari sabtu,
balik kerja,
bebe dengan begitu bangga memberitahu i, dia main cream muka termahal i!!!
cream muka i yang termahal dijadikan gel rambut?
menurut sawsomi, bebe sapu muka dia macam opera cina dan dah dibasuh kerana khuatir i boleh terjun bangunan lepas tengok muka bebe!
i memang tak sanggup nak ambik gambar!!!

i memang marah tak ingat dunia!!!
nama bapak i apa i pun tak ingat punya lor!!!

marah sebab,
baru 1st time nak pakai skin care mahal-mahal memandangkan badan dah tak ada harapan nak kurus, so, tukar halu ke muka...jaga muka kasi lawa sikit supaya orang tak perasan badan yang yang baldi...

manatau, baru sebulan pakai...DAH HABIS!!! [sepatutnya boleh pakai setengah tahun kalau berjimat cermat]
wajib tak i marah?

marah sebab yang kedua,
belum start bayar ansuran, [ my sepupu beli dengan credit card dia, then dia buat instalment ke entah apa laaa...tu laaa yang bulan-bulan boleh bayar sikit-sikit..]
barang sudah habis...
wajib tak i gila?

marah sebab yang ketiga,
haizzzzzzzz...
haizzzzzzzz...
haizzzzzzzz...
haizzzzzzzz...

disebabkan insiden ini,
i merajuk 24 jam tau!!!
[ tak ada pasal pasal sel sel badan i mati akibat perang jihad sesama sendiri]

kemudian,
i dapat 1 idea...
bebe yang habiskan cream muka i,
so,
dia harus GANTI RUGI!!!
syiling-syiling dia,
i akan sita!!!
hahahahahahha

Dah jumpa jalan penyelesaian,
so, i pun ceria semula!!!!

**** Sumpah...i tak nak ambil risiko lagi demi nak jimat duit nanny RM10!!

**** tapi i tetap bersyukur laaa sekurang-kurangnya dia main cream muka saja dan bukannya main api ke, pisau ke...apa-apa yang bahaya!!! [ayat nak pujuk hati sendiri sebab rasa bersalah marah bebe] dia memang good girl kecuali kebelakangan ni ada dendam dengan barang make up i ajer...tapi pengaruh dari siapa sebenarnya...[hantuk kepala ke dinding]...
that y hari tu, i tak pukul dia, i tampar pipi kanan i kali, pipi kiri i 10 kali...

2 comments:

  1. u kena sita barang2 make up u, letak tinggi2 atau simpan dalam almari berkunci...

    i punya anak dara pun skang selalu selongkar laci.. now i dah ada idea nak kasi dia tutup laci dengan segera... "cicaaaaaaaaaaaaaak" terus dia tutup sambil lari peluk i

    ReplyDelete
  2. fuh bebe ada gaya laa pakai lipstik! hehe...

    ReplyDelete