Thursday, June 24, 2010

apa yang patut i buat?

dan
kalau berlaku kat u all,
apa yang u all akan buat?
[i sangat-sangat-sangat-sangat perlukan pendapat u all]

Keputusan Penuntutan Deposit tempoh hari (16 June 2010)ialah,
Puan pengetua BERSETUJU bank in RM250 ke account MAYBANK sawsomi [sebab dia kata masa tu dia tak ada cash]
Dia kata lepas dia bank in,
dia akan inform kami!!!
so,
kami pun balik lor dengan hati yang senang!!!
[rupa-rupanya tak senang langsung...tambah lagi satu tuduhan dah ambil deposit pada hari tu!!!

Then, pada 18June 2010,
sawsomi sms puan pengetua...
dan ini reply dia :
'Sori.m at hosp jaga mum since ystrday.will do d trfr whn i get home'

Semalam hantar sms kepada puan pengetua tanya sama ada dah bank in belum...
malangnya,
tak ada reply....

Lunch tadi,
ternampak sue roslan ada kat ym...
buzz dia...
nak tau apa berita terkini dan sensasi
[dah boleh agak, sue pasti jadi orang tengah kami...kakakakaka...teacher umpan dia, i pun umpan dia...kesian sama u laaa sue....hahahahaha]

bla bal bla bla
bla bla bla bla
bla bla bla bla
bla bla bla bla

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Photobucket
sorry ya adik-adik, bahasa i ada sedikit kurang sopan!!!

Photobucket

depsoit belum dapat lagi,
[Puan pengetua sendiri cakap dia nak bank in...i ada rakaman suara dia yooooo]
tapi teacher dia dah heboh cakap kami dah dapat balik deposit!!!

Pastu,
i terus sms puan pengetua [12:30pm],
[ingatkan i dah tak nak masuk campur...biar sawsomi settle dengan puan pengetua],
tanya dia bila mau bank in!!!

dan ini reply puan pengetua [12:46pm]
'Hv bk in my portn rm125.my partnr je belum trfr hers.dia oversea.b back end of nxt wk'

lawak kan?
bayar half ajer?
[memang nak muntah darah]

Photobucket
buktinya dia memang dah transfer....
tapi sayangnya kat maybank2u ni tak tunjuk pukul berapa dia bank in...


rasa-rasa u all...
benda-benda ni boleh jadi bahan bukti tak, sekiranya i nak repot polis yang teacher sutha ni tuduh i dah ambik depsoit pada hari tu juga?
[i tau memang polis tu akan gelak sampai jatuh kerusi]
Dah laaa dia pijak maruah i, tuduh i sendiri pergi spot check...
sekarang dia tuduh i dah ambik depsoit tu pada hari tu juga...
[then sekarang yang RM125 tu apa? puan pengetua bermurah hati derma kat kami?]

1st time tau,
i dituduh terang-terang,
i difitnah terang-terang...

kalau i diam,
adakah orang akan puji i baik?

tak ada kan!!

orang akan cakap i yang bersalah that y i diam...

kalau i pergi menegakkan keadilan,
memang nampak sangat i umpama pergi serang diorang, pergi buat kecoh kat tempat orang...
i juga dilabelkan ORANG JAHAT!!!
sekurang-kurangnya untuk kepuasan diri sendiri lor!!!
i pergi cari keadilan untuk diri sendiri!!!
i tak sewewenang-wenang terima hukuman yang mereka jatuhkan pada i!!

tapi
tapi
tu lah...
kesian kat sue roslan laaaa...sebab satu dunia tau i kenal sue roslan ajer kat nursery tu...anak dia masih stay kat situ...kalau i buat kecoh...tak ada pasal membabitkan dia pulak....

Berani kerana Benar
ataupun
Berani kerana berkeperimanusiaan?

Kalau u all di tempat i,
apa yang u all akan buat?
redha?

separuh redha?
[macam yang apa i alami sekarang...separuh redha, pastu maki hamun belakang...]

Pergi tanya face to face teacher sutha?
[walaupun dia memang akan menafikan apa yang dia telah buat?]

Repot polis?
[mesti polis gelak sampai perut kejang]

2 comments:

  1. kurang ajar punya puan pengetua..oli, u sms dia lg sampai dia pengsan..saje je kasi u panas byr lambat2 kan

    ReplyDelete
  2. eh geram pulak dengan si sutha tuh! banyak mulut betol! ni si pengetua tu pun tak tau ker si sutha tuh mulut puaka?

    ReplyDelete