Thursday, June 10, 2010

belajar minum susu

memaksa diri minum susu walaupun tekak tak suka...
Photobucket
[gambar credit to google]

semakin hari semakin mendapati badan ini semakin kekurangan khasiat!!!
dengan kata lain,
Dah start nampak gejala-gejala ke'old'an pada diri sendiri!!!

Walaupun pakar cakap 2 cawan susu = 100% kalsium harian...
namun tekak i cuma boleh terima 50% aje...
tak apelah,
[pujuk hati diri sendiri]
dapat 50% kalsium dah lebih baik daripada tak dapat langsung!
[tipu diri sendiri]


masalahnya, berapa lama i boleh bertahan? kesedaran tu hangat-hangat taik ayam ajer!!!

6 comments:

  1. slowly carik yg sesuai Oli....tambah kat milo ker kat kopi ker pun boleh...
    I pun sama...but now dah jumpe satu yg sesuai...Anlene concentrate yg kotak kecik comel tuh...but must be chocolate flavour.
    Tekak tak bleh nk terima susu bancuh!! eeeee
    Worst case, amik tablet calcium...just as effective, and murah lagi dari susu tuh ;p

    ReplyDelete
  2. kene amalkan oli...bagus minum susu ni.....kalo rase tak leh telan gak air susu, cuber tukar dgn amik pil kalsium....

    ReplyDelete
  3. samalah oli...zana pun tak boleh nak minum susu esp susu tepung...bau pun tak boleh
    tp if susu segar cam HL ker...itu boleh....

    ReplyDelete
  4. aku pun sama lah.50% kalsium pun jarang2.huhuhu

    ReplyDelete
  5. Salam,

    tanak minum susu lembu, kita minum susu soya.
    kalau tanak minum susu, kita telan pil kalsium.

    :D

    ReplyDelete
  6. Good minum susu... utk tulang... I minum susu juga...

    ReplyDelete