Thursday, June 3, 2010

bersyukur dapat menantu hantu

last week kitaorang balik kampung secara rela!!!
this week kitaorang pun akan balik kampung secara paksaan rela!!
sebab SIL U-G tulis sms kasi sawsomi yang berbunyi lebih kurang macam ni...
'Dik, sabtu ni balik kampung? aku nak balik. 15 ni gi hantar KLIA macam hantar kawan pula...bla bla bla bla bla bla'

**** Cuti wesak hari tu, abah mertua i buat kenduri doa selamat, hanya kami yang balik...kakak sawsomi yang sulung ikut suami dia ke kuantan, kakak kedua ada kursus kat langkawi.

bapa mertua cakap kalau dia mati kat mekah,
maka tak dapat nak jumpa anak-anak dan menantu hantunya lagi!!!
abah,
dont worry laaa
saya doakan abah dan makcik dan kerabat makcik selamat pergi dan selamat pulang!!!

6 comments:

  1. hahhaha..lawak la oli..hmmm tp i pnh feel d same..whereby my hubby ikt je kehendak adik badik sanak saudara sume..tp xpe..just for the sake mls nk kecoh2..u balik je la oli..let ur hubby tanggung sume..xckp duit nk mkn ur hubby kena keje obertime la..u just cheer up..hahhaa:p

    ReplyDelete
  2. itulah di namakan di telan mati mak di luah mati bapa oli
    serba salah...tak ikut pun salah, nak ikut kita yang makan hati..
    apa2 pun....as wife....kita WAJIB menurut perintah hubby kita as long as tak melanggar hukum agama....syurga isteri di bawah telapak kaki suami....

    samalah...zana pun pernah rasa benda2 camtu oli...
    tp nak buat camner kan....syurga kita di bawah tapak kaki suami
    syurga suami plak di telapak kaki ibu...
    ada takde pun, hubby gark ler jadi mangsa bebelan zana...
    he he he he...

    takpe...sofea kan syok balik kampung..
    fikir pasal ke happy an sofea aje cukuplah

    ReplyDelete
  3. private oli jangan tak private .. me menantu hantu gak.. hihi... smile okie babe ... i think semua wife pernah mengalami situasi yang sama..bolehlah dianggap 'normal' dalam marriage ni. lg satu, kalau air paip tu berjaya menghidupkan kereta oli, buzz me ya, wa pun nak try hehe

    ReplyDelete
  4. semoga tabah melalui alam perkahwinan..

    ReplyDelete
  5. biase la tu oli...tu asam garam hidup beripar duai....bermertua heheeheh.....

    ReplyDelete
  6. Wakakakakak... lawak la u ni oli... agaknye kalau baby jadi menantu I camne erk

    ReplyDelete