Thursday, June 10, 2010

bukan nak merungut...

Baru selesai translate 50 muka surat punya komik!!![395 patah dialog]
translate sampai mata keluar bintang-bintang...
tak susah pun translate...
translate tak payah guna otak pun!!!
watak utama ialah bayi manusia dan tanuki (anjing rakun), kucing liar...

yang kelam kabut sikit ialah sebelum ni translator lain yang translate...
tiba-tiba version english dah tak ada...
maka kena translate yang version chinese punya lor!!!
[i terpaksa menjadi sukarelawan...editor sorang lagi buat-buat bodoh]
Tak susah mana pun!!!
pening tang nama watak komik lor!!!
dan terlalu banyak muka surat dikehendaki translate!!!
[i dah terlalu 'tua' untuk translate yang panjang-panjang...yang panjang-panjang biar laa 'orang muda' yang buat]

p/s : apa-apa pun dah selesai translate...malam ni nak poya-poya!!!!

4 comments:

  1. Muahaha... berpoya-poya dengan somi erk...

    ReplyDelete
  2. apa-apa pun selamat berpoya-poya hihihi

    ReplyDelete
  3. fonin kene translate2 ni kan oli...ape2 pun, oli terra laa...tgk, kejap jek dah settle keje heheheeh

    ReplyDelete
  4. u kena translate komik tu sekarang? memang pening wo... komik itu huhu....

    ReplyDelete