Friday, June 25, 2010

dah bagitau sue, sekarang bagitau mak qhalisha pula! and sedikit perkembangan bebe dengan nanny Ros!

tak habis-habis lagi sandiwara...
BOSAN arghhhhhh sandiwara ini!!!
i dari heroin diturun pangkat jadi pelakon tambahan ajer...
tak best
tak best

sawsomi pun rasa tak best dapat ajer half deposit,
dia call puan pengetua...
suruh puan pengetua bagi 10 alasan kenapa masuk half ajer!!!
tapi 1 alasan ajer puan pengetua dapat bagi iaitu partner dia kat over the sea!!!
sawsomi cakap dia pesan kat puan pengetua, suruh t sutha tu mulut jangan puaka sangat!!!

then,
puan azlina sms ini
[dia ni memang suka sms laaa....]



'Hv spoken 2 t sutha.she said mak qhalisha askd her whr sufei was as her daughtr told her sufei was absent a long time. t sutha told d mum dat sufei was no longer w us.she den askd t sutha wat abt d seposit n t sutha said it wil b refunded.dat's all. as in all gossip ade yg da d tokok tambh/left out in narratn.mcmne mak qhalisya bole tau pasal d deposit dispute ye?pn azlina'




cisss....puan pengetua guna ayat i 'tokok tambah'...
pelik juga kenapa mak qhalisha boleh tau ye?
sebab pekerja dia mulut puaka laaa....

Apakata buat notis tampal kat depan sekolah,
bagitau semua parents yang i ni cerewet,
tak payah laa nak mulut by mulut...
penat ooo teacher!!!

[ohya, lagi satu hal, Advance Fees for DEC tu bukan DEPOSIT yaa...itu fees untuk bayar gaji u all pada bulan DEC...kalau tak u all makan pasir ke? i pun bayar awal tahun tau!! tapi kenapa i tak mempertikaikan RM180 advance fees untuk bulan DEC. mana-mana tadika pun ada fees ni...i masih ada sedikit pengetuahuan, taht y i tak minta yang RM180 tu...i mintak RM250... RM250 yang u ambil i tu terang-terang tulis DEPOSIT tau!!! harap faham ya!!!]

pagi ni i terbaca sms ni kat hp sawsomi, i terus call teacher sutha, suruh dia jaga mulut dia baik-baik!!! tapi buat i geram ajer, sebab dia putuskan panggilan i sebab i belum habis cakap lagi!! tapi disebabkan celcom ni mahal, i tahan geram dalam perut ajer!!!
kalau kat pandan indah ataupun ampang ada perempuan perut pecah, itu adalah i!!!

sebenarnya bebe barulah watak utama kan? entah apa perasaan dia kan kalau dia terbaca semua ni kan?
nak bagi tau 1 saja kat bebe...MUMMY and DADDY LOVE U!!! that y kami keluarkan u dari situ....Apabila berlaku semua ni, kami lagi yakin keputusan kami adalah betul!!! Apabila dibandingkan dengan penjagaan nanny Ros, kami lagi yakin apa yang kami buat adalah yang terbaik untuk u!



****Nanny ros memang tak ada lesen...tapi i call pegawai JKM, encik Ridzuan tolong i check ex-nursery tu dalam senarai yang tertera kat website JKM, siap check semua sempanan, taska pun check, pusat jagaan pun check...memang nursery tu tak ada...

****semalam tiba-tiba sawsomi tanya: ' sekarang ni nanny ros mandikan anak ke sebelum balik?'
i pun tanya balik 'y?'...
kurang asam punya jawapan yang diberinya...'no more busyuk daddy...sekarang dari rambut wangi sampai hujung kaki...'
[time busyuk tanya i nursery tak kasi mandi ke...time dah wangi pun tanya lagi?]
i pun saja nak kasi sawsomi panas : 'of course laaa...mandi jirus dengan air lebih wangi ataupun mandi ada sabun sabun dan shampoo shampoo lebih wangi?'

****susu tidak kurang dari 3 kali sehari kat rumah nanny Ros!!! bebe tengok baby minum susu, dia pun mintak susu. bebe tengok daughter nanny Ros minum susu, dia pun mintak susu...

****Nanny Ros awal-awal lagi sudah kasi tau sama i, dia sangat tegas! Tapi anak-anak bebas bermain dalam rumah asalkan tak buat aksi-aksi yang merbahayakan!!! tiap-tiap petang pergi ambil bebe, memang bebe tak mau balik punya!!! siap kena tipu nak bawa dia pergi pasar malam, barulah dia nak ikut i balik!!!

****sekarang balik petang, memang bersedia untuk tidur malam ajer....hehehehe...sebab sebelum balik, bebe sudah makan malam kecuali dia tidur sampai pukul 5 dan tak sempat nak makan!!!

****so far, memang sangat-sangat puas hati laaa dengan penjagaan nanny ros!

4 comments:

  1. salam kak Oli, he..he...pn mama just nak kongsi je... antara nursery n pengasuh... Anak pn mama dua2 hantar pengasuh, n mereka akan mengasuh mcam nak mereka ...sebab 1 daughter pn mama memang x nak balik... n terlalu rapat dengan pengasuh... tapi.... kak oli buat sport cek ..jgn puji terlalu awal... sebb pn mama buat sport cek... tkut depn kita depa layan ok je..belakang kita layan ko...so hati2.... bukan kita x yakin...tpi hati2... jgn puji sangat , nnti makan diri...

    ReplyDelete
  2. oli..mmg, kita htr kat bby sitter lebih ok dr nursery..anak kita kemas, bersih n berdisiplin..tp bby sitter tu kita mmg kena kenal betui2 n trust her,.so, anak kita akan save

    ReplyDelete
  3. memang lain layanan taska dengan umah orang!my nuha kalo pegi umah pengasuh meraung2 tp balik, mesti tak nak punya.Dari baby kakak tu jaga, so far Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. hi oli,

    i senyum2 je baca entry ni. kalau i jadi u, i suruh je pn pengetua tu tanya sendiri kat mama qalesha tu mana dia tau pasal deposit tu semer.. takkan mama qalesha nak bohong kut. baru la dia tau perangai pekerja dia camne.. hihihi

    ReplyDelete