Tuesday, June 8, 2010

Hotel SAMPAH

Photobucket
Sebuah hotel sementara sebahagian besar dari sampah di ibu kota Itali, Roma telah dibina. Tujuan pembinaan hotel sampah ini ialah untuk meningkatkan kesedaran pencemaran pantai Eropah.

Save the Beach Hotel yang dihiasi dengan sampah dari pantai di dunia hanya menerima tetamu selama empat hari saja iaitu dari 3-7 June.

Kelima-lima bilik dan reception dipenuhi dengan 12 tan sampah, termasuk mainan, tin, paip buangan kereta.
Photobucket

Keadaan di dalam rumah, kelihatan seperti rumah biasa, tapi sebenarnya dinding tu diperbuat dari sampah anorganik,
Photobucket

Photobucket

Keadaan di luar pula... betul-betul tertutup dalam semua sampah sarap yang dibuang di pantai.
Photobucket

Kita harus mengubah dunia, sebelum dunia mengubah kita!!!
Photobucket

p/s : i tak sanggup bayar untuk tinggal di hotel tu lor....actually tak payah pergi jauh-jauh, rumah penjagaan ara'lina' Jolie di sg pelek lagi hebat dari hotel sampah ni...semua anak buah dia mana berani bermalam lagi kat 'rumah sampah' ciptaan dia!!! ampun aunty!!

[gambar credit to www.cfp.cn]

2 comments:

  1. sama2 kita menjaga kebersihan..

    ReplyDelete
  2. Wah... mahal tak sewa... macam best jer? Tapi tak busuk ke?

    ReplyDelete