Friday, June 11, 2010

i know what i did @ ofis

kerja jahat yang dibuat sewaktu dengan waktu kerja dengan menggunakan kemudahan office :
1. Blogging
2. dah blogging, of course edit gambar
3. FB [dah kurang sangat sangat kurang aktif]
4. burn gambar ke dalam CD [sebulan sekali kot...]
5. chatting kat yahoo email [itu pun sekejap-kejap ajer]
6. blogwalking
7. kadang-kadang [sebulan 1 kali or 2 kali] download sebuah 2 buah lagu kat tuduo...[melampau ke?]
8. kadang-kadang [sebulan ada 1 atau 2 kali] tengok movie online...[melampau sangat-sangat ke sekiranya dibandingkan dengan ofismate sebelah i tu?]
9. folder gambar tumpang kat komputer ofis sementara ditunggu untuk diburn ke dalam CD [rasanya tak menjejaskan apa-apakan?]

* Perkara yang tak ada penjelasan tu memang kerja makan gaji buta!!! kui kui kui...tak berkat nohhhh...jangan ikut tau!!! nanti sama-sama masuk neraka tau!!!!

Komputer i disita...
Tapi kenapa i seorang ajer yang kena?
[eh, terlupa pula...ah sou pun kena juga...hehehehehe...ah sou lagi kesian...dia hanya main game ajer....hehehehe...keesokan hari, CPU dia dah ditukar dengan CPU lain...sian sian]

that y,
i semakin yakin...
ofis i ada 'orang kecil'!!!
[tadi bisik-bisik dengan ah sou dan dia juga syak ada 'orang kecil' yang buat 'repot kecil'....]
kami yang pangkat ah sou ah sou ni memang kuat prasangka...hahahahahaha....

**** dah kerja i online cari bahan...so, i cuma menggunakan masa yang terluang dengan sebaik-baiknya...tak salahkan? [masih lagi enggan mengaku salah di saat-saat pisau pancung dah berada di leher....]

****jangan bagi i tau siapakah 'orang kecil' tu, i akan jampi dia jadi katak!!!

**** benci sangat dengan perasaan ditembak dari belakang nih!!! format apa format...terus kasi warning letter laaaa kalau persembahan kerja i tak baik dan i menyalahgunakan barang ofis...tak suka laa dengan style pihak atasan yang berpura-pura dan pusing 1 taman selesaikan masalah... kenapalah banyak hal sangat kebelakangan ni? ada orang jampi kat i ke?

**** rindunya dengan hari-hari kat ofis lama...

*****terlupa pula nak bagitau... kerja baik-baik tu...i jampi jampi ajer...terus kerja tu siap...hebatkan?

4 comments:

  1. sakit ati kan oli org buat camtu, sapa la yg dengki sgt tu..hati2 oli, klu dah start cucuk, dia akan cucuk byk2..kita yg sakit..

    ReplyDelete
  2. ermmmmmm..........
    (antara pesalah yang patut diformatkan semula PC nya juga)

    ReplyDelete
  3. baru tau siapa itu ah sou.... hmm... dulu I punya komputer dah lambat macam siput khinzir pun, bos buat donno tak mau bagi cpu baru. tiba2 i rasa sedih pulak dengan suasana ofis yang baru :-/

    ReplyDelete
  4. Oli... u bawa komputer sendiri

    ReplyDelete