Monday, June 7, 2010

main ungkit ungkit pulak dah...

i call puan pengetua bagi tau i nak ambik balik duit deposit...Tapi dia cakap deposit tak boleh dipulangkan sebab i tak bagi 1 month notice...ataupun hantar bebe sebulan kat situ tanpa bayaran apa-apa...

i bagitau, mustahil i akan hantar lagi...sebab servis u orang sangat teruk!!!

dia UNGKIT pekerja dia tarik taik anak i time anak i sembelit [servis terbaik yang diberi oleh pihak sekolah]

Hey, puan...
Tolong understand ya...
apa punca yang menyebabkan anak i sampai sembelit?

anak i kat sekolah berapa jam, makan berapa kali?
9jam, 2 kali [sarapan, tengahari dan susu]

anak i kat rumah berapa jam, makan berapa kali?
5 jam main kat rumah, pastu tidur sampai siang...makan 1 kali ajer kat rumah...

Lagi satu,
carrot tu SAYUR meh?
i nampak dengan mata i sendiri makanan yang pihak sekolah sediakan...

so, siapa yang menyebabkan dia sembelit?

Balik kerja, i terus pergi nursery, jumpa dengan pekerja berkenaan, i tanya dia berapa harga dia caj tarik taik anak i? i bayar sekarang...i tak nak hutang dengan dia di dunia nak akhirat....Then pekerja yang berkenaan cakap, itu kerja dia...memang dia kena buat...[sedar diri jugak...]
Yang pekerja india tu buat-buat sibuk jaga bayi...hahahahaha..meluat nak tengok muka i laaaa.....[hari jumaat singgah, tambah lagi seorang baby...dah 2 orang baby kat hall...ada ke patut letak baby kat hall...tak takut kena pijak dengan budak-budak yang lebih besar ke? tapi tak payah risau punya laa...budak-budak semua kena duduk bersandar dinding DIAM DIAM sampai parents diorang datang ambik!!! kalau bising, kena tengking dan jelingan maut dengan pekerja-pekerja nursery!!!

i rasa deposit RM250 tak mungkin puan pengetua aka puan pengasas tu tak akan dipulangkan!!!
dia cakap kena bagi 1 month notice...dia suruh pergi tanya mana-mana nursery or tadika pun ada kena 1 month notice...

masalahnya, 2 taska yang i pernah hantar bebe tak ada deposit pun...then tadika cina yang i pernah pergi tanya pun tak ada deposit...yang kena hanya pendaftaran saja...ada yang caj RM20, ada yang caj RM50...hanya sekolah dia ajer yang kena deposit!!!

RM250 tu pun tak akan buat i kaya raya...Tak apa laaa puan, kalau puan rasa puan amat perlukan RM250...saya bagi puan BELI UBAT!!!


p/s : sekarang tiap-tiap petang pergi ambik anak, anak berbau wangi. Tidur siang pun bebe tak pakai diapers lagi walaupun kadang-kadang membasahi tilam nanny ros. Dan yang paling penting ialah balik rumah bebe tak minta makan sebab sebelum balik nanny ros dah kasi makan...

p/s p/s : last-last gaduh juga...tak apa laaaa walaupun i yang rugi dalam hal ini...mimi pun tahu bagaimana perangai teacher 2 orang tu dan teacher yang gemuk-gemuk yang masa i dan mimi pergi buat spot check tu pun tahu bagaimana sikap 2 orang pekerja yang memburukkan majikan sendiri....Jangan ingat kita buat orang lain tak tau, tuhan nampak semuannya!!! rugi sikit tak apa...janji malam kita tidur lena, apa yang kita makan kita pun berkat dan halal...kan kan kan!!!

4 comments:

  1. aiyokkkkk pengetua mau monopaus ka..kejam btl!

    ReplyDelete
  2. kes mata duitan gak la pengetua nih....
    as long as kita tido lena ....biar je diorg yg camni

    ReplyDelete
  3. Wah oli... u marah betul kan...

    ReplyDelete
  4. mmg kurang aja laa taska tu oli, lieya ni dah 2-3 kali tukar taska pun tak penah dengar taska kene byr deposit...mcm nak sewa rumah plak lol...mmg pengetua tu kemaruk duit org agaknye....bagus oli amik tindakan stop dari situ, kalo tak ..takut jadi bende yg tak elok nanti....moga penjage yg baru ni okey n serasi ngan bebe....

    ReplyDelete