Tuesday, June 15, 2010

masih tak terjumpa-jumpa lagi

Situasi 1:
semalam pagi,
i terserempak dengan puan pengetua kat simpang jalan,
sms dia tak reply,
call dia dia bagitau dia OTW nak balik ke KL dari alor star,
Then JANJI nak jumpa 5.30pm
dalam 4:45 pm,
puan pengetua sms yang berbunyi...


'M stil in putrajaya hosp.sis in law here.pls fil out cxltn form.i've told t sutha dat u'll b coming.i'll try n make time it but hv to send bro in law to hentian duta.bus 5.45pm.i just arrvd hom dis morning.i can c u 9am 2moro.tq.pn azlina'


[i rasa dia sengaja buat appointment 9 am sebab time tu dah tak ada parents yang hantar anak-anak...so parent tak akan terserempak dengan kami yang nak pergi buat bising kat sekolah....satu lagi faktor mungkin dia ingat i tak akan pergi sebab i sayang nak ambil CUTI...mana tau i terambil AL pulak sebab nak hantar FIL....hahahahaha...]

***************

Situasi 2:
This morning...
sms from puan pengetua...


'M runng late.will try n make it by 9.30am...'


so, alang-alang dia dah lambat,
kami pun pergi ke EPF...
dalam 9.45 am camtu bergegas nak ke nursery,
then,dapat sms from puan pengetua...

'waitd 4 u 9.20-nw leavg nw 4 pj.tq'


[dia lambat boleh, kita lambat tak boleh...celaka nak mampos...]

*****************

Situasi terkini :Lepas dapat sms, sawsomi call puan azlina...
buat temujanji yang terbaru...
Esok 16 June 2010 around 6.30-7pm...
itu pun dia dalih dan dalih dengan pelbagai alasan...

[mari kita tengok esok berjaya jumpa dia tak?]

7 comments:

  1. Salam,

    apa kata, jika dia sibuk nak pergi 'memana', bila dia kata gitu, korang plak kata... fine kita jumpa kat 'memana'. pukul berapa? bawak semua dokumen jgn terlupa.

    tgk apa lagi akai sakai dia nak bagi...

    kita bagi perangkap off-side kat dia.

    ReplyDelete
  2. minta alamat rumah dia
    then, jumpa di sana

    ReplyDelete
  3. macam nak lari ajer..good luck! hehehe

    ReplyDelete
  4. Bongok betui.. eee..u leh tahan lagi OLI?? kalo i dah pi terkam dia skrang jugak! gila.. betui

    ReplyDelete
  5. waaaa pandai mengelak tul ;p

    ReplyDelete
  6. laaaaaaaaaaa tak jumpe2 lagi ke oli...ngalahkan nak jumpe menteri hik hik hik

    btw, nak jumpe pasal ape lagi sebenarnye....

    ReplyDelete