Wednesday, June 16, 2010

My Water Moments

'My Water Moments'?
Mana berani WATER WATER MOMENTS MOMENTS...kang tak ada pasal-pasal jahanam laaa kamera i yang tak kalis air tu!!!
Thay y kalau ada acara WATER MOMENTS,
ambil gambar kat DARAT, pastu bungkus kamera i yang tak kalis air tu dengan plastik 4 lapik, simpan baik-baik dalam beg...kemudian tuannya baru berlari-lari anak dan terjun ke dalam WATER!!!

Sebab apa?
Takut kamera i yang tak kalis air tu kena air!!!
Kamera i yang tak kalis air ni sangat manja tau!!!
Puteri Manja,
tak boleh nak kena-kena air...
Kalau terkena air,
dia akan selsema tau!!!!

Ada satu cara lagi untuk rakam WATER MOMENTS dengan kamera i yang tak kalis air tu iaitu ambil jauh-jauh iaitu 88km dari WATER...
mana tau laaaa orang jahat yang dengki tengok kita belum basah lalu percik air ke arah kamera i yang tak kalis air tu?
manatau laaa tiba-tiba tangan kita macam parkison pula lalu jatuhkan kamera i yang tak kalis air tu ke dalam WATER? Choy choy choy touch wood touch wood!!!

cakap banyak-banyak pun bukannya orang faham pun, ok laaa i tunjuk gambar....

Ini dia galeri MY WATER MOMENTS:

Photobucket
Tengok betapa jauhnya jurukamera menjauhkan dirinya dari OMBAK!!! takut ombak gulung dia punya kamera yang tak kalis air...

Photobucket
Zoom dari pandai!!! dan inilah hasilnya!!!tak jelas langsung....

Photobucket
Dah laaa tak boleh terkena air, pastu kualiti gambar pula tak jelas....[sabar-sabar tunggu i dapat Sony TX5, i akan campak kamera yang tak kalis air ni ke dalam air...]


Photobucket
'ibu ibu jangan pergi!!!'
Tengok anak i minta tolong sebab i terpaksa naik ke darat untuk ambil gambar WATER MOMENTS dia untuk kenang-kenangan...

Photobucket
Nak hati senang, tak payah risau sama kamera darat, duduk ajer laaa kat DARAT ambil gambar kaki!!! [jari kaki yang menggelikan...urghhhhh]

Tapi
Tapi
Tapi
kalau dah ada Sony TX5
TAK ADA WORRY WATER LAGI!!!
bukan saja tak payah worry water,
SALJI PUN NO WORRY...
[tapi belum ada peluang nak pegang salji...so yang boleh banyak cerita tu WATER laaaa]

Photobucket

Sesuatu yang hebat datang dari bungkusan yang kecil. Cybershot TX5 ini mempunyai segala-galanya, saiz yang nipis sehingga teknologi canggih bagi mengambil foto dan video hebat. Ia juga sangat kukuh, kalis air, kalis gegaran, kalis habuk dan kalis kesejukan. Hanya keluarkan dari poket dan anda bersedia untuk mengambil gambar tidak kira di mana anda berada.

Photobucket
Dalam kata lain, Sony Cybershot DSC-TX5 ini sesuai dalam setiap aktiviti anda. Sama ada ski (sehingga suhu -10OC), berenang (sehingga kedalaman 3m).

Photobucket
jika terjatuh dari ketinggian 1.5m atau di tempat yang berhabuk, ia masih lagi boleh berfungsi secara normal.

Photobucket
Ciri-ciri lain ialah kualiti 10.2 megapiksel, Advance 7.59mm (jenis 1/2.4), Sensor Exmore R CMOS dengan lensa Carl Zeiss (4x zoom optikal dan sudut seluas 25mm) serta menggunakan pemproses BIONZ yang memberikan resolusi imej menarik dan mengambil sehingga 10 fram sesaat. Terdapat banyak lagi ciri menarik yang memang tidak lari buat keluarga Cybershot.

Photobucket
Selain rekaan yang menawan, pilihan warna yang menarik juga memberikan penampilan mewah pada kamera ini. Tersedia dalam warna hitam, perak, merah jambu, hijau dan merah.

Photobucket
Saiz kamera ini ialah 94 x 56.9 x 17.7mm dan seberat 128 gram.

keseluruhannya...
SONY TX5 adalah yang TERBAIK!!!
Photobucket
jangan ingat ibu jari saja yang boleh thumb up tau!!!Tengok ibu jari kaki pun boleh 'thumb up'!!! Jangan main-main dengan saya dan jangan main main dengan sony tx5!!!


*****Peluang 0.000000000000000000000000001 % untuk menang!! Persaingan sengit!!! Sangat tipis ok!!!! wish me luck!!!

2 comments: