Thursday, June 24, 2010

PENDEDAHAN EKSKLUSIF!!!

bebe ada sebijik bantal busyuk yang teramat busyuk dan 'kotor'!!!
[bagi i, tak laaaa kotor sangat...tapi bagi orang luar bantal busyuk bebe tu sangat menjijikan]

sejak awal tahun ini,
bebe tak nak bantak busyuknya disarungi dengan sebarang sarung bantal lagi!!!!!
[perangai yang sangat elok]

Bayangkan,
setengah tahun tak cuci sarung bantal,
apa akan terjadi kepada sarung?
maka inilah rupa bantal busyuknya!!
Photobucket

tak payah bayang,
memang kotor tahap masyaallah!!!
Terutamanya 4 bucu lagi terserlah kekotorannya!!!
rasanya kalau bantal busyuk ni di balingkan ke dalam kolam ikan,
ikan akan mati terapung!!!

Ahad lepas,
ada orang tak boleh tahan lagi dengan bantal busyuk bebe...
maka orang tu pun menunjukkan sifat terlebih rajinnya...
menjadi sukarelawan untuk membersihkan sarung bantal bebe!!!
[punca utama ialah terlalu senang...tak ada kaki keluar jalan-jalan sebab sawsomi kerja...dah berguling-guling kat atas lantai 88 kali...masa masih berlalu dengan begitu lambat sekali...]

Mula-mula,
pakai mask,
disebabkan tak jumpa mask
i pun ikat lampin bebe kat hidung!!!
[takut kekabu tu terbang masuk hidung !!!]

kalau bantal busyuk itu milik anak buah punya,
dah lama i buang bantal tu!!!
i tau i keji!!!
i memang keji pun!!!

Selepas berpakaian seperti 'doktor' tak ada kelayakan,
i pun mulakan pembedahan!!!
Buka benang dengan slow-slow...
keluarkan kekabu dengan slow-slow!!!

Tengah syiok berlagak seperti doktor,
bebe cari bantal busyuknya!!!
melalak macam mak dia hilang!!!

Tiba-tiba,
i perasan someting dalam bantal busyuk bebe!!!
[asalnya itu bantal busyuk i]
sayangnya,
something tu bukan harta pusaka yang nenek i simpan dalam bantal busyuk i...
tapi....

Photobucket
penemuan ganjil kat salah satu bucu yang bebe sering _____ [tak tau nak sebut apa]...dia sering guna jari dia untuk main-main bucu tu..

Photobucket
kasi zoom in....
apa benda ni?
penjelmaan daripada kekabu?
ataupun taik cockroach?
[i bagitau bebe ini adalah taik cockroach...]

Photobucket
Geli kan?
memang geli segelinya...
Kekabu tu i gantikan dengan jenis kapas-tak-tau-apa-nama-yang-boleh-dicuci-di-washing-mesin...
sebab i ada nampak SIL i masukkan bantal anak dia ke dalam washing mesin...then, nanny ros pun kata bantal anak dia juga bantal yang boleh dicuci di washing mesin...


tengah fikir,
rasanya-rasanya bantal jenis kapas-tak-tau-apa-nama-yang-boleh-dicuci-di-washing-mesin ni boleh dicuci dengan tangan tak?
tolong jangan siku kepala i tau
hehehehe

4 comments:

  1. Dahsyatnya bantal busuk bebe..
    Yg kat umah ni pun berbantal busuk jugak...

    Tapi mmg pakai isi yg boleh masuk mesin basuh..

    Aku nmpk kotor je sket terus aku mesin..

    Tapi kuar mesin mmg tak aci jemur dah..

    Terus pakai basah2 lembam tu..

    ReplyDelete
  2. my doter pun ada bantal busuk, kalau tak dapat time menyusu, menangis 'macam ilang mak'..haha..tiru ayat u. siap ada 2 tu, satu utk dlm keta, satu dlm umah. tapi kalau kotor i sumbat je dlm washing machine, sementara kering ambil salah satu yg spare wat pengganti. rotate..hehe. bebe so cute.

    ReplyDelete
  3. kehkeh keh keh ....ni khazanah paling mahal ni oli...tolakkat muzium agak2 ade harga tak heheeheheh....

    cuci, jek ....kotor sgt pun bahye tuk budak2...

    ReplyDelete
  4. seb baik my nuha tadak bantal busuk. psst.my hubby ada tapi dia tak bawak lah , tinggal kat kampung..hahahahah.sama sebijik dengan bebe punya kaler dia, hampir 30 thn :P

    ReplyDelete