Thursday, June 17, 2010

Penuntutan deposit bahagian 2 ~ bongkarkan rahsia teacher yang hasut parents pergi cari pasal dengan puan pengetua~~

sambungan...

Puan pengetua nak tau juga kenapa i berhentikan anak...i dah serba salah...Betulkah puan pengetua akan percaya apa yang i cakap? 2 orang teacher tu akan 'makan' i tak? takutnyaaaa....

walaupun takut macam nak mati,
tapi i request nak cakap depan-depan 2 orang teacher tu!!!
[tak tau laaa tindakan ni betul ataupun tak betul!! tapi yang pastinya i cakap apa yang i dengar dari mulut mereka, that y i nak mereka dengar juga!!!]

Maka, i pun mulakan...
' u punya teacher ada konflik dengan u, tapi melibatkan parents.'

Dengan pantas sekali, puan pengetua jawab dengan selamba dengan muka yang eksen: 'i tak ada masalah dengan teacher i...i tak ada konflik dengan teacher i'

[puk1mum betul...macam nak pijak muka dia ajer...memang buat orang marah ajer...]

' u punya teacher hasut i datang buat spot check...check makanan yang u masak...'

sekali lagi dengan selamba dia jawab : 'i pun buat spot check hari-hari...u pun boleh datang buat spot check...bla bla bla...'
[maksudnya dia pun ada spot check teacher dia laaa....then dia sangat mengalu-alukan parents datang buat spot check sebab dia yakin tak ada benda yang akan dijumpai....]

Puan pengetua masih lagi backup pekerja dia!!!

Masa ni,
teacher sutha bersuara : 'Bukanke mummy sufei sendiri yang nak datang buat spot check?' kemudian dia bertanya puan azlina 'Puan azlina ingat lagi masa mummy sufei tanya pasal yuran tu...masa tu laa dia datang buat spot check'

Celaka punya pompuan!!! Teacher sutha tu call i dalam pukul 12tengahari, dia cakap puan azlina sudah balik, then dia tanya i pergi tak buat spot check kat sekolah...

cerita penuh boleh dibaca di SINI

Hebat betul diorang ni!!! Terang-terang menolak tepi semua benda yang mereka telah buat, sebaliknya tuduh i pula!!! memang mahkluk kejahatan betul mereka ini!!!

i pun tanpa tapis-tapis lagi MEMBONGKARKAN apa yang mereka cakap dengan i!!!

i cakap lebih kurang macam ni...puan pengetua nak tukar teacher yuni ke sekolah lain, then dia pun hasut i komplen puan pengetua pasal semua-semua...

I tunjuk puan pengetua, 'i tau u sebulan earn berapa duit tau? 11k-12k kan? i tau u campur 3 kari sampai 11 budak cirit birit. i tau u bila ada buat birthday party, u akan ambil dulu makanan kemudian ambil balik rumah u. i tau u tak bayar duit buku kepada supplier.....'

Di belakang dah kedengaran itu teacher yuni dok masyaallah...bla bla bla ...[i tak tau nak sebut...panjang sangat entah apa yang dia sebut]
Dia start membela dirinya : 'minta maaf mak sufei kalau kami ada tersilap buat apa-apa...saya islam, saya pun ada anak...saya tak ada buruk-burukan siapa-siapa...'

hahahahaha...tak ada buruk-burukkan siapa...maka apa yang dia cakap tentang puan pengetua memang betul laaaa....harap puan pengetua faham apa yang dia cakap lor!!!

Tapi, betapa teruk puan pengetua pun, u mana boleh bagitau semua parents u punya pengetua macam ni, u punya majikan macam tu...pastu tiba-tiba u 'jemput' parents datang buat spot check, pastu hasut parents buat komplen...yang paling teruk sekali ialah bagitau parents mereka nak macam mana cakap dengan pengetua parents yang tiba-tiba datang buat spot check.

itu hari, lepas i pergi buat spot check, 2 orang teacher tu cakap macam ni dengan i : 'nanti kami akan memberitahu teacher azlina yang mummy sufei tiba-tiba tak sedap hati lalu datang buat spot check. then dia amat terkejut bila nampak makanan yang sufei makan dan tempat tidur sufei...'
[hebatkan?! i sms dia suruh dia hold. i nak bincang dengan sawsomi baru ambil tindakan...then dia reply ok!!!]

Geram maksimum!!!
i nak call mimi datang buat saksi...
i juga cakap yang teacher gemuk-gemuk tu pun boleh buat saksi yang 2 ekor mahkluk kejahatan ni memburuk-burukan puan pengetua.
[dalam keadaan genting, mimi pula tak nak angkat phone...cissss!!! nak tekan no adik dia, tangan mengeletar dan tiba-tiba hilang ingatan tak tau nak cari phonebook kat mana...macam nak ambik hp tu ketuk kepala sendiri masa tu!!! ]

teacher sutha macam pandang sinis kat i :'call laaaa...kenapa saksi u tak angkat call? call laaaa lagi....panggil laaa saksi u datang....' ...sampai habis perjumpaan, i pun tak berjaya call saksi i....

Teacher yuni dok tak habis-habis dengan dia punya ayat-ayat allah...macam-macam ayat suci-suci terkeluar dari mulutnya yang macam bunt8t ayam [u all pernah tengah bunt8t ayam yang hidup? pi laaa tengok...memang sebijik sama...]...teacher sutha tarik muka dia yang hitam, lagi terserlah kehitam-hitam-manisan dia...Patut ke seorang teacher tarik muka di depan parents? Inikah etika seorang cikgu yang mengajar anak kita? apa yang dia ajar anak-anak kita? mengajar anak-anak kita bagaimana nak merajuk dengan parents? bagaimana nak tarik muka dengan parents? Walaupun u amat tak puas hati, mana boleh u buat muka masam u depan parents? mana boleh u tak nak pandang parents? u ada hak marah, tapi bukan depan parents lor!!!!

Bla bla bla

Sekali lagi...
i cakap i punya...
Teacher yuni cakap teacher yuni punya...
teacher sutha diam ajer dan tarik muka!!!

Tiba-tiba,
puan pengetua cakap
'i tau apa masalah pekerja i...that y i nak transfer dia ke tempat lain!'


huh?
bersinar-sinar mata i!!!
Terharu i!!
macam nak pergi peluk puan pengetua!!!

puan pengetua : 'ada parents yang call i, bagitau i anak dia telah serasi dengan teacher yuni, suruh i jangan transfer teacher yuni ke tempat lain. hanya u yang tak call i ajer...'

hahahahahaha...
hahahahahahaha
kenapa sikap puan pengetua tiba-tiba berubah?

then dia ada cakap pasal teacher siti berhenti kerja juga pasal 2 ekor mahkluk kejahatan ni. mereka boikot teacher siti. mereka tak nak cakap dengan teacher siti.

Dia cakap kenapa teacher dia sering tukar-tukar, tapi 2 orang ni masih setia bekerja dengannya. so, siapakah yang sebenarnya mahkluk kejahatan? Dia juga tau teacher yuni dah panjat naik atas kepala dia sebab dia tak ada orang yang boleh gantikan teacher yuni.
[i bagi dia cadangan ambik kat agensi ajer]


Dia cakap lagi, deposit tu dia akan potong gaji pekerja sebab tak inform i kena notice 1 month.
[lantak u laaa nak potong siapa punya gaji...janji i dapat balik deposit i tu...kan amysweetdarling kan!!]

Diakhiri perbincangan ini dengan salam dengan puan pengetua, dan i pandang teacher yuni dok menyusu anak nigerian, i lalu depan dia...teacher sutha dok buat buat sibuk tekan hp menghalakan kepalanya di arah dinding...i lalu ajer...

sekian, terima kasih!!!

**** penatnya bergaduh!!!! nasib baik ada sawsomi, terkawal sedikit emosi i...

*****thank you amy, thank you u all yang ada komen bagi pendapat bagaimana nak sekat puan pengetua...

7 comments:

  1. iskhh mcm2 perangai manusia nih...

    ReplyDelete
  2. fuh!
    kalau ai.. dh over emosi dh..

    ReplyDelete
  3. geramnya baca...
    tp puas hati sbb puan pengetua dah tau belang pekerja2 dia

    ReplyDelete
  4. ish jahatnye la cakap belit2..kalau saya tu oli memang dah kena maki la..

    ReplyDelete
  5. pekerja jahat mcm tu pun dia simpan lagi.heran lah!

    ReplyDelete
  6. kerut2 dahi baca drama sebabak nih, macam nih punya manusia pun ada

    ReplyDelete