Friday, June 11, 2010

surat terbuka kepada celcom

Kepada Celcom,
saya berharap pihak tuan melantik ataupun mengupah ejen yang lebih BERETIKA. Jangan hanya nak mengejar sales yang banyak, then tak memberitahu pelanggan maklumat-maklumat yang pelanggan berhak tahu. Tolong jangan TIPU pelanggan lagi!!!

sekian terima kasih
Mangsa Celcom





**** Bulan lepas, kat stadium shah alam, sawsomi TERPEDAYA dengan ejen CELCOM lalu menukar DIGI ke package CELCOM Postpaid 1+5 [tak berapa sure 1 + berapa...tapi boleh plus punya laaaa...]

*****Bil hp bulanan i dari RM20++ (Digi) melambung menjadi RM60++ (Celcom)...
i telah membuat perbandingan dan mendapati caj yang dikenakan oleh Celcom adalah lebih tinggi satu kali ganda daripada DIGI pada nombor-nombor yang i selalu buat panggilan......

*****Orang Celcom bagitau, kadar caj yang dikenakan untuk subline adalah berbeza dengan main line!!! celaka...masa sawsomi ambil tu, EJEN CELCOM tu tak bagi tau pun...asyik dok cakap 'UNTUNG-UNTUNG-UNTUNG kalau u ambil pakej CELCOM ni'...last-last mana ada UNTUNG...RUGI teruk tau...

*****Bila ambil pakej ni, ejen celcom menjanjikan nak kasi 2 biji hp yang hanya boleh digunakan untuk baling anjing gila seperti ejen celcom yang menyalak macam anjing gila bila menipu pelanggan...[hp tu dapat sebiji ajer...sebiji lagi tak ada stok wor]

*****Kalau nak cancel pakej ni, kena penalti RM300!! celaka tak? selagi tak clearkan penalti, jangan haraplah nak tukar no ke DIGI balik....

***** Kontrak ini selama 2 tahun...celaka plus syaitan!!!

Hidup CELCOM...Hidup CELCOM...hidup CELCOM

p/s : kena tipu lagi....hebatkan?

5 comments:

  1. hidup CELCOM.. hidup CELCOM.. sungguh hebat CELCOM wat promosi.. semua untung marr mana ada rugi kan kan kan.. sungguh baik ini CELCOM...

    ReplyDelete
  2. salam.

    cpt hntr srt tu..

    ajen ni amik untung aje.ckp pun tak betul agaknya

    ReplyDelete
  3. I pun mahu tuka digi... hehehehe

    ReplyDelete
  4. better awk p report..mmg sakit hati kalu jadik mcm ni

    ReplyDelete
  5. sama la ngan i oli, dulu i penah pakai celcom zmn uni dulu, kena tipu gak, byk sgt hidden charge..nk wat camna, kna tunggu lor..

    ReplyDelete