Wednesday, June 2, 2010

syukur alhamdulillah masih bernyawa di bumi ni

semalam dengan sawsomi naik motor pergi tapao dinner...
kat simpang 3 area rumah[lagi 2km nak sampai rumah...]
tiba-tiba sebuah kembara dengan laju menghala ke jalan kami...
sawsomi pun bergeser ke tepi jalan [tak boleh nak tepi lagi sebab ada tembok]
maka kami pun terberhenti kat situ dan tunggu nasib yang bakal menimpa kami!!!!

Nasib baik, pemandu kembara tu pusing sedikit stereng kereta dan keretanya berselisihan dengan kami!!!

Masa tu,
dalam otak terfikir...
'alamak, bersepahnya rumah...malunya kat orang kalau orang datang rumah nanti nak menguruskan pengebumian i'
Rasanya tak ada orang nak kutuk arwah kot!!!
hahahahaha

i suruh sawsomi kejar itu kereta...pompuan kan minyak tanah...suka nak api-apikan keadaan...sawsomi pun kejar kereta tu dan MEMBERITAHU pemandu tu dia nyaris langgar kami...[apa? sawsomi tak marah langsung?]...pemandu kereta tu angkat tangan..sorry sorry...pemandu tu cakap dia tengah cakap hp dan dia ada hal nak cepat....[kurang asam betul dia punya penjelasan]

Bila masuk rumah, lampu yang terang menerang tu tiba-tiba memedihkan mata....rasa bersyukur sangat-sangat sebab masih ada peluang nak berjumpa dengan anak...cium-cium anak...boleh bersila kat lantai dinner sama-sama dengan sawsomi dan bebe...

p/s : semalaman ajer bersyukur, pagi ni dah berperang laki bini!!! hebatkan!!!

4 comments:

  1. al-hamdulillah you berdua xde apa2.. ala oli biasalah gado2 manja tu.... klu x gado pelik plak kan.... hehehe

    ReplyDelete
  2. syukur takde ape2 oli....lieya bace ni dlm keadaan suspen tau....seb baik laa takde ape....jgn kate eksiden, kalo jatuh motor pun dah teruk.....

    ape laa yg bawak keter tu...tak pikir keselamatan org lain....geram jek aku bace tau....

    ReplyDelete
  3. sangat2 bersyukur coz' u dua orang selamat xde apa2
    bahaya kan pemandu jenis camtu....
    kalau ia pun dia nak ckp kat h/phone and ada hal urgent..jangan ler sampai nak gadaikan nyawa orang lain..
    nasib sempat elak...kalau tak sempat..nauzubillah..

    ha ha ha...samalah..
    kekadang terpikir gark cam oli
    agak2 kalau excident, pastu meninggal...
    mesti i malu coz' rumah bersepah2..pastu orang yg datang tlg uruskan i pun sure komen rumah i yg bersepah2 tu...he he he...imaginasi kita sama lah oli

    ReplyDelete
  4. Berperang tu tak bleh blah la oli... wakakakak... lawak la u laki bini

    ReplyDelete