Wednesday, June 2, 2010

tengah bersemangat nak jadikan diri taukeh..

Setelah sekian lama i 'terbelangkai' sebagai TAUKEH BEBE CORNER...
Kini i pulang dengan imej baru iaitu TAUKEH KEDAI SAWSAWLADY pula....[tak payah click, belum ada apa-apa...]
harap-harap kali ni tak jadi TAUKEH hangat-hangat taik ayam laaaa....amin
[puhhh kanan puhhh kiri]

hehehehehe

Sekarangkan trend EVERYONE CAN BISNES,
semua orang pun tengah giat berniaga...
mana boleh i tak ambik bahagian kan kan kan?
sel-sel dalam badan i melompat-lompat nak jadi TAUKEH macam kena air panas...
[alasan banyak-banyak pula...ikut orang cakap ajer laaa ikut orang...]
hehehehehehe
SHARING IS CARING maaaaa
sambil SHARING IS CARING tu, harap-harap ada pendapatan sambilan laaaa untuk mengiatkan lagi aktiviti kaki shopping online maaaa...
u beli from i, i pula beli from mereka maaa...
barulah dapat kita sama-sama menjana ekonomi negara ni....
1malaysia!!!
1malaysia!!!

i punya prinsip,
Tak ada untung tak apa,
janji syiok sendiri!!!
[janji bergaya]

contohnya,
baru-baru ni i juai busha PP legging,
kira punya kira...
i terpaksa menanggung kerugian RM2.30 untuk seorang customer...
bayangkan kalau 10 orang customer?
hebatkan?
tapi i tetap syiok...
dan berperasan seperti seorang TAUKE YANG BERJAYA walaupun i mengalami kerugian...
[entah apa punya psiko kan?]

SILA BERI TUNJUK AJAR!!!

p/s : GRAND OPENING pada 6/6/2010!!!! sempena aniversary yang ke-4 sawsawlady dan sawsomi!!! [nanti ada acara potong ribbon tau!! hahahahaha]

7 comments:

  1. wah..cool..nanti aku intai yer :)

    ReplyDelete
  2. wah, congrats!! best best...nanti nk tgk ape kedai ni ada....

    ReplyDelete
  3. Ye memamg saya pun kadangkala jual barang ada rugi, tapi puas hati sebab ada orang beli. Boleh ke mcm tu? haha

    ReplyDelete
  4. oli, i agree, biar rugi asalkan syiok... me pun mcm tu hahaha..asalkan aku puas jadi taukeh sendiri, sendiri pakai.. senang

    ReplyDelete