Saturday, July 31, 2010


Nak berpoya-poya!!!

Dee Dee na na na

Saturday night, I feel the air
Is getting hot
Like you baby
I'll make you mine you know
I'll take you to the top
I'll drive you crazy
Saturday night, dance, I like
The way you move
Pretty baby
It's party time and not one
Minute we can lose
Be my baby

Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na - be my baby
Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na - Pretty baby x2

Saturday night, I feel the air
Is getting hot
Like you baby
I'll make you mine you know
I'll take you to the top
I'll drive you crazy
Saturday night, dance, I like
The way you move
Pretty baby
It's party time and not one
Minute we can lose
Be my baby

Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na - be my baby
Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na - be my baby

Saturday night, I feel the air
Is getting hot (saturday)
Like you baby (saturday)
I'll make you mine you know
I'll take you to the top(saturday)
I'll drive you crazy(saturday)
Saturday night, dance, I like
The way you move
pretty baby
It's party time and not one
Minute we can lose
be my baby (ohh ohh)

its party time ohh..
its party time ohh.....
be my baby

saturday
saturday
ohh...
saturday night
saturday night
ohh... x2

Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na
Saturday night x2
ohh...
Da ba da dan dee dee dee da
Nee na na na
Saturday night x2

Dee Dee na na na

mummy gemok

merajuk sambil kemas 2 helai baju nak lari dari rumah sebab bebe cakap i GEMOK!!!

Tak cukup cakap dengan mulut,
siap lukis kat papan hitam...

Photobucket
bebe dan mummy gemok...
sebiji kepala yang botak [tapi pandaikan dia buat kepala bulat macam tu...terperasan jap!!]
2 biji mata yang tak sama besar [macam mata penyamun dalam peter pan]
hidung yang kembang [sebab selalu perasan tu yang hisung semakin kembang...]
mulut yang luas [mungkin asyik dok menjerit kat dia kot, that y dia lukis mulut i sangat luas...]
pinggang yang sangat lebar[actually dia nak buat perut buncit tapi tak pandai...]
2 batang kaki orang lidi [diakhiri dengan tak keseimbangan]

Photobucket
kepala...2 tangan...pastu badan yang bergaris lurus banyak-banyak tu melambangkan kegemukan...setiap kali dia melakarkan garisan lurus tu, dia akan jerit mummy gemok...mummy gemok...mummy gemok...Total 6 kali dia jerit mummy gemok

hancur berkecai hatiku...

Friday, July 30, 2010

siapa sudi?

Siapa sudi kasi i ambik gambar anak dia secara FREE,
sila angkat tangan!!!

Bagitau awal-awal, i tak terror punya lor!! [sebab tu kena belajar kan...]
Anak i?
itu sawbebe?
Hmmm...
dia pusing muka yang dia ingat muka dia lawa sangat,
langsung tak mau kasi i ambik gambar dia!!

that y,
i merajuk dan tak mau ambik gambar dia lagi!!!

***Perhatian***
Lokasi : padang pandan indah
Pakaian : Kasual
Masa : Habis kerja 5.30pm

aku pun bukan bidadari

ingatkan i sorang ajer tak tau disebalik pahalanya sebesar bunuh orang kafir...
[persoalan : 1 kali bunuh seorang kafir ajer ke?]
rupa-rupanya si norrimie anak pak ajis pun tak tahu?


mimi,
jom balik kampung asal kita - GUA NIAH!!!

pembunuh orang kafir di malam jumaat [perubahan tajuk terpaksa dilakukan untuk orang suci lebih memahami...kang ada orang repot polis cakap saya bunuh orang pula...]

u nak bunuh orang kafir seminggu seorang ,
ataupun
seminggu 2 orang
ataupun
seminggu 3 orang...
terpulang pada u!!!!
macam aku bukan bidadari cakap,
hari-hari pun best juga!!!

tapi,
Perkara yang paling penting dalam misi ini ialah...
u kena pastikan i terjaga sehingga misi bunuh orang kafir itu dijalankan!!!

Tapi,
selalunya disebalik yang berlaku!!
Bukan saja pembunuhan orang kafir tak berjaya,
kita pula yang saling bunuh membunuh!

Tang mana silap sehingga pembunuhan orang kafir gagal?
kaji
kaji
kaji
kelemahan i ialah TIDUR AWAL!
kelemahan u pula ialah TIDUR LAMBAT!!!
U bersemangat tinggi nak bunuh orang kafir,
tapi i dah mamai dan dalam keadaan tak waras...

jangan pula nak maki i yang nak bunuh orang kafir dengan u bila pembunuhan orang kafir tak berjaya!!
itu sungguh tidak adil tau!!!

siapa yang rugi,
bukan dia, dia dan dia...
tapi kita sebenarnya yang rugi besar tau!!!

sekian, terima kasih!

Daripada,
Pembunuh orang kafir!

orang yang cakap orang yang kerja kat opis kerjanya senang tu ialah itik

Photobucket
[kredit kepada google]

itik,
mai sini jap...
i sembelih u,
pastu masak sup itik sayur masin,
mesti SEDAP!!!

Thursday, July 29, 2010

kedaisawsawlady.blogspot.com

dalam pembinaan!!!

http://kedaisawsawlady.blogspot.com

alasannya ialah : BENDA FREE!!! kalau tak guna, kena petir!!!

Wednesday, July 28, 2010

jatuh cinta ♥

pantang tengok dan mudah terpengaruh dengan orang lain!!!!
[mata dan tekak yang sungguh jahat!!!!]


Photobucket
gambar credit to http://abandonchilds.blogspot.com/

dah 3 hari berturut-turut minum teh ais!!!

**** i tak minum teh bersusu punya tau!!! i teh o punya tau!! tapi 3 hari ni tekak i sangat mengada-ngada mintak TEH AIS!!!

minggu yang aman damai

kecuali...
-terasa kecik hati bila anak buah sawsomi 'mengusik' [dalam bahasa orang biasa-biasa yang iman tak tinggi ialah memukul] sawbebe!!!
-membuat sawsomi kecik hati [ masuk neraka]
-sibuk masak dinner [kebanggaan sawsomi sebab isteri beliau tiba-tiba menjadi rajin...actually nak menebus dosa!!!]

Saturday, July 24, 2010

tag baju i kat PENJUAI-PENJUAI yang lain..
Tujuannya ialah...
bukan nak kasi PENJUAI-PENJUAI ABC tengok produk i...
bukan nak compare harga dengan beliau-beliau...

tapi...
nak kasi PEMBELI-PEMBELI beliau-beliau nampak baju yang i juai...

hehehehehe...
strategi keji!!!
hehehehhehe...


p/s : strategi keji ni i belajar dari beliau-beliau juga....heheheheh...

ada apa dengan HARK ROCK tu?

well,
i mengakui i sangat da orang kampung + jakun!!

i dok perhatikan...
mereka-mereka tu,
berebut bergambar depan HARD ROCK CAFE!
[time buat survey pi bali, hard rock cafe tu merupakan salah satu destinasi pelancongan?]

i sangat tak tau apa yang hebat sangat dengan HARD ROCK ni?
[i malas nak google...norrimie anak pak ajis, mai share info dengan i]

****orang kampung macam i ni cuma akan berlari ke arah patung mcdonalds macam dikejar anjing gila ajer...hehehehehe....[serius tau...i suka patung McD tau..suka sangat-sangat tau...impian kecil-kecil i ialah tangkap gambar dengan patung McD di seluruh dunia...tak melampau kan...hehehehehhe]

Friday, July 23, 2010

sawsomi,
malam ni kita dating nak tak?
kita pergi berjemuran di bawah cahaya bulan dan bintang nak tak?
[kakak u tadi FB i, suruh kita hantar bebe kasi dia malam ni...dia kata nak main tocang bebe...pastu esok pagi-pagi mereka nak ke PD...]

Pangggg...
kena sepak dengan sawsomi!!
Hoiii pompuan,
tengok channel 811 lagi best tau!!!

yeay

Photobucket
gambar credit to creolecakes!
dreams come true and 12 bulan ikat perut too...

Thursday, July 22, 2010

yeay...esok raya...

alamak...
baju raya belum jahit [tak sedar diri nak jahit baju raya]
kuih raya belum buat [perasan betul nak buat kuih raya]
rumah belum kemas [ini 200% betul]
terlupa nak pergi ambik daging dengan pak mat [nak buat apa dengan daging? nak masak rendang ke? penipu besar no.1]

****imaginasi sedemikian harap-harap boleh membuat i lebih bersemangat menghadapi puasa ganti hari ni....!!!

**** Kenapa setiap kali puasa, sepanjang hari akan mengantuk macam orang gila? tak faham betul!!

mengepos hadiah-hadiah

akhirnya...akhirnya...
petang yang angin bertiup dengan kencang disertai dengan hujan yang lebat...
time tu laaaa i bergegas ke pejabat pos di JJ maluri untuk mengepos hadiah pemenang...



Norafiza Mahmud Khairul Munauar LD11 367 922 7MY
Habibah Ismail LD11 367 923 5MY
Suhaila Saleh LD11 367 851 3MY
Hazman Hussain LD11 367 852 7MY




Apabila sampai rumah,
rumah dilanda ribut taufan akibat kelupaan tutup tingkap!!!
air melimpah limpah masuk melalui tingkap!!!
berlaku banjir kilat kat ketiga-tiga bilik!!
tiada mata untuk melihat keadaan kekejaman dalam bilik!
huhuhuhuhu

Buat bisnes online MESTI DAFTAR?

GEORGE TOWN: Four hundred online businessmen have been charged in court for not registering their business with the Companies Commission of Malaysia (SSM) in the past two years. Deputy Domestic Trade, Cooperative and Consumerism Minister Datuk Rohani Abdul Karim said they were charged under Section 12 (1) (a) of the Registration of Businesses Act 1956 (Amendment 2001) which carries a fine of up to RM50,000 or imprisonment not exceeding two years.

He said individuals or companies conducting online business were not exempted from registering themselves to prevent fraud. The Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) is monitoring online business to detect individuals and companies which conduct business illegally, he told reporters after opening a dialog on business ethical practices here Tuesday.

“Businessmen should be aware of their responsibility and code of ethics and should not victimise consumers,” he said. – Bernama





Kalau macam tu,
KEDAI SAWSAWLADY kena pi daftar tak?

Apa yang diperlukan untuk pendaftaran?

Berapa duit pendaftaran?

Nak pi mana daftar?

*** Modal nak pi daftar pun belum cukup...how eh?...huhuhuhu

Wednesday, July 21, 2010

nak save nombor,
mana tau tertouch skrin lalu tercall malam-malam buta 1:30am...
Pastu cepat-cepat nak cancel call tu, hp pula terhang...

bagus!
bagus!!
sungguh bagus punya hp!!!

*** tak boleh tidur akibat terminum secawan mocha kat JJ, Maluri!!!

ini cerita 11 july 2010

sepatutnya kami harus pergi majlis persandingan robin dan sara (sebelah pompuan)...

tapi disebabkan BABA nak buka cafe dia 21 july ni...maka sawsomi [kami] pun mengutamakan perkara yang harus diutamakan...

Photobucket
sawsomi tengah turunkan ilmu buat air-air kopi, air-air ais....

Photobucket
mula-mula kena sukat jus...

Photobucket
pastu blend sekali dengan ais batu!!!

Photobucket
pastu kasi bebe minum!!!

hari tu perut kenyang dengan air ajer!!!

Photobucket
then ke rumah baba tengok newborn baby girlnya!!! i curi-curi ambik gambar mereka....harap mereka tak saman i...kalau mereka saman i, matilah i...sebab baba tu menantu kepada ketua setiausaha Kementerian Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan...
rasa kembang dapat pijak masuk rumah orang hebat-hebat!!! rupa-rupanya rumah orang hebat-hebat pun ada tandas, mereka pun kena ber@k...heheheheheh

Photobucket
ini dia baby girl baba dan farah!!!

Photobucket
cucu Y. BHG. DATO' KAMARUDDIN BIN SIARAF [barulah hebat tulis macam tu...hehehehehe..memang nak kena sepak dengan sawsomi!!] dan bebe dok tengok kartun!!!

Tuesday, July 20, 2010

lawak of the year ~~ part 2~~~

ingatkan dah habis jemputan intan tu...
apabila tengok older post intan,
memang buat i sembur air!!!
[rasa macam nak pi tampar kasi dia sedar!!!]

Photobucket
uncle aznil!!!

Photobucket
PM kita!!! ingatkan intan tak jemput!!! hehehehehe...rupa-rupanya dia jemput juga...HEBAT betul awak intan!!!

Photobucket
mereka memang peminat AF!!! tak heran kalau mereka jemput AF...hahahahaha

Photobucket
upin ipin....ingatkan mak dia yang minat...rupa-rupanya anak dia yang minat...kakakakakakaka

*** eh? bukan ke abang dia hebat-hebat belaka? kenapa nak jemput orang-orang HEBAT melalui FB pula?


kalau orang buat,
i tak rasa kelakar tau!!!
lantak diorang laaaa,
bukan masalah i pun!!!

tapi bila mereka buat,
i rasa sedikit terkilan tau...
what happen to my family angkat nih?
agak-agak laaaa juga kan kalau nak jemput tetamu tu...
pi laaa jemput tok penghulu ke, ketua kampung ke, imam masjid sebelah kampung ke...
apa-apa pun i bersyukur,
sebab mak angkat i tak suruh i jemput orang-orang HEBAT yang mereka nak jemput melalui FB!!!
syukur alhamdulillah!!!

lawak of the year

i tau berdosa!!
tapi i nak siarkan juga!!!

ampun
ampun
ampun
i tak boleh kawal diri i untuk tak buat entry ni!!!
u buat i macam nak hantuk ke dinding tau!!!
hahahahahahaha
[intan, nanti raya i kena minta maaf zahir dan batin dengan u]

Photobucket
agak-agak laaaa juga kan!!!

Photobucket
bangun...hoi....bangun!!!
u ingat mak u siapa? [ampun mak]
u ingat u ni siapa nak dapatkan alamat tun, nak jemput tun ke kenduri kawin adik u?

lawak betul laaaaaaaaa!!
hahahahahahaha


**** kalau terjumpa intan, i nak tanya dia awat tak bagitau i nak jemput tun...i boleh arrange...Tun tu kan atok bebe!! hahahahahahahahahahahahahahaha[sudah gila]

Saturday, July 17, 2010

feel better!!!

beli lagi...

yes...
beli lagi!!!
beli untuk bebe pulak...busha legging!!!
Photobucket
3 untuk bebe...1 untuk Darnia!!!


*** Iklan jap!
Busha legging RM8.50/Piece!!!
murah! murah! murah!
termurah in the town yooo!!
Boleh didapati di KEDAI SAWSAWLADY!!
[tapi size dan banyak corak yang kehabisan!!! supplier cakap lagi 2 minggu akan top up stock!!!]
operasi cari pasal dengan diri sendiri masih berterusan!!!

sedang mencari cara yang paling berkesan untuk mengurangkan kemarahan, ketidakpuasan, kegeraman, dan macam-macam lagi perasaan mahkluk kejahatan....
cuba nak membezakan dan mengasingkan 2 perkara ni:

this weekend - KENDURI MAK ANGKAT - KENA KERJA TAK BOLEH CUTI

next weekend - SIL AJAK PERGI MAIN AIR - BOLEH CUTI
Masa kita kawin dan sanding,
family angkat i sibuk-sesibuknya!!!

time anak mak angkat i kawin,
kita memberi 1001 alasan!!!

hebatkan kita?!!!
"lebih banyak masa"

i pijak kasi kata-kata tu hancur lebur!!!!
terlalu sangat nak memilikinya,
sampai...
tak boleh nak berlagak sombong!!!

haizzzzz...
sekali lagi,
tewas dengan diri sendiri!!!

daripada,
diri yang tak berguna!!!
i tak nak sabar!!

i nak melompat naik atas badan dia!!!
pastu tumbuk kepala dia macam tumbuk cabai!
boleh tak?

then i nak sepak muka dia macam sepakan bruce lee!!
lepas dah sepak muka dia,
i nak tampar dia sampai muka dia bengkak macam brocoli!!
dah habis tampar,
i nak siku dia!!!
Dah habis siku 1000 kali,
i nak cakar dia!!!
last sekali i nak jerit sekuat-kuatnya kat telinga dia!!!!

angan-angan macam ni dosa tak?

tak ada pasal-pasal dapat dosa tahap yang paling tinggi sekali darjatnya!

Friday, July 16, 2010

begitu susah untuk memiliki sesuatu yang kita inginkan????

*** Tak sangka ada duit pun tak dapat beli!!! haizzzzzz!!!

mungkin tuhan tau i nak bayar ansuran kot!!! and tuhan tau i tak mampu kot!! that y tuhan kasi stok kehabisan kot!!!

tak ada 'idea' nak kerja

hanya orang yang hebat-hebat sahaja suka cari masalah dengan diri sendiri!!!

teacher.mummy.sawbebe

hari-hari bebe dok bising nak pergi SCHOOL!!!
dia ajak Darnia, anak nanny Rose pergi SCHOOL!!
Darnia tak nak pi SCHOOL, dia dok membebel cakap Darnia tak nak pi school!!
[sekarang dok tunjuk rajin, bila time dah pi sekolah, MALAS pula!!mak dia dulu-dulu pun macam tu...tulah yang belajar takat darjah 6 ajer]

Untuk mengurangkan kebisingannya,
maka i pun cakap dengan bebe :
'4 years old baru pi SCHOOL'

then dia dok bagitau semua orang '4 years old baru pi SCHOOL'
nampak gayanya dia tak faham apa tu '4 years old' pun...

Untuk meredakan kegatalannya nak pi SCHOOL,
i pun main teacher teacher dengan dia!!!
dia syiok!!
Tiba-tiba dia panggil i TEACHER MUMMY!!!
hahahahahahaha
Then teringat kat Dzarif pun panggil mak dia TEACHER MUMMY juga!!!
[baya, kita same-same laaaa]
hehehehehehe...

Pagi ni,
[seperti pagi-pagi yang lain sejak dia ter'set' kat otak dia '4years old pi school']
bebe agak ke'liat'an nak masuk rumah nanny ros!!
i terpaksa ajak nanny ros main teacher-teacher dengan bebe!!!

'neh, tu TEACHER AUNTY ROS'
sambil tunjuk nanny ros!!!
'TEACHER MUMMY nak pergi WORK!!!'

terpaksa dia pi kat TEACHER AUNTY ROS dengan 1000 kali ketidakinginan...[anak kita kan...kita boleh tau apa yang dok main kat kepala dia kan!!!]

'Baiiiii TEACHER MUMMY...see u! Jumpa lagi!!!'

sambil start enjin kereta, sambil lap air mata!!!

Thursday, July 15, 2010

salah hantar lagi?

muka i memang pucat macam mayat bila i check tracking no untuk my ofismate punya order...

Photobucket
Dah dihantar dan dah DITERIMA????

Check i punya alamat ofis!
Photobucket
Eh...betul...tak ada salah!!!

Check alamat bukan PENERIMA sebenar!!
Photobucket
Eh...bukan company kami punya cop mohor!!

sudah!!!
kena lagi?
Hari tu kena sehelai ajer...
bolehlah[mampulah] ganti bagi customer!!
[konon-konon nak untung RM1.50, tau tau kerugian RM19.50...memang hebat punya!]

kali ni 4 helai lor pakcik dan makcik skynet woiiii!!!
[tambah i punya sendiri 2 helai]

takut macam nak mati!!!
ajak mimi pergi edisi siasat!!!
[sebab baju dia pun dalam parcel...hahahahha]

siasat punya siasat!!
rupa-rupanya pakcik skynet tersilap hantar ke ofis sebelah!!!

Ketuk pintu pergi tuntut parcel dengan muka samseng!!
Nasib baik kakak ofis kasi balik tanpa usik parcel kami!!!
Photobucket
Lega!!!
yeay!!!
u beli i punya, i beli orang lain punya!!!
mari kita sama-sama menjana ekonomi negara!!!
barulah negara kita akan maju!!!
kita semua sangat hebat!!!
yeay!!!

**** boleh buat aduan tak?

kenapa i rasa 'biru' sangat walaupun hari ni ialah khamis?

Photobucket
kita bangun sahur...bebe pun sibuk-sibuk bangun nak tumpang sekaki sahur!!! habis hot choc cap t3sco kita dia minum...tak tinggal untuk kita langsung!!! pastu minum sebotol susu lagi!!! sungguh tak bertimbang rasa punya anak!!!

kejadian lucu pagi ini : i ribakan bebe....pastu dia cakap baju tidur i basah menyebabkan punggung dia basah!!! sebenarnya pampers dia dah penuh dengan kencing dia!!! tapi dia tetap salahkan kain mak dia!!!

Photobucket
Nak pergi rumah nanny Ros!!! [gambar semalam tapi buat-buat gambar hari ni]...
bebe kita ni tak nampak macam budak 3 tahun kan? bebe nampak M.A.T.A.N.G kan! tiba-tiba terbayang suatu hari bebe cakap dengan kita...' mummy, sufei nak kawin dengan bf sufei!'...***pengsan*** tapi kita pasti rasa bersyukur sangat sebab boleh hidup sampai berpeluang dengar dia cakap dia nak kawin!!! kalau boleh, kita nak tengok dia kawin, nak tengok dia beranak, nak beli lolipop untuk anak dia [mesti time tu dia tengking kat kita kenapa beli gula-gula yang boleh jahanamkan gigi anak dia kan]....sweet kan!!!

impian yang biasa-biasa bagi orang biasa-biasa macam kita nih!!! Tuhan, deal?

hari ini K.H.A.M.I.S.

ingatkan hari ni 16,
rupa-rupanya baru 15!!!

semalam hari 'khamis',
hari ni pun hari khamis!

arghhhhhh!!!

i sudah gila!!!

sawsomi punya fb

dia tukar password fb supaya i tak boleh masuk fb dia!!!

tak payah sombong macam ikan kembong laaaa

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
[hembus nafas dengan hidung dan sambil mengeluarkan bunyi HMMMM dengan mulut]

sungguh tak sedar diri

bz?
bz sampai tak ada masa nak buat satu panggilan yang mengambil masa 2-3 minit?
hmmmm...
sungguh-sungguh berlagak betul!!!!


hmmm...
nak berlagak pulaK!!!

orang lagi hebat daripada kita pun tak sesombong kita!!!
kita yang biasa-biasa ni pula nak berlagak sombong!!!
hmmmmm

*** Ini kali kedua,maria dan yahya call nak minta sawsomi call diorang[pasal pulut kuning juga]!!! orang menghargai persahabatan ni! sawsomi pula sombong macam ikan kembong!!! hmmmmm!!

please laaaa...please laaaa....tak usah nak berlagak laaaa...please laaaa....

bujang lapok of the day

sawbebe pergi rumah po-po...
sawsomi tak ada siang tak ada malam punya kerja...
Tak payah jaga anak,
tak payah layan suami...
apa lagi?
membujang laaaaa

Photobucket
tiba-tiba tak teringat anak siapa!!!
nasib baik cam baju i!!!
kaseh, anak ayin!!!
Semakin terserlah ke'cute'an...cute macam mak bapaknya...
mimi, mana ada rupa hang?

Photobucket
kaki 2 orang bujang lapok...kami pergi kenduri kawin azie, housemate ami!!! perut lapar kruk krak kruk krak....sampai ajer terus serang makanan...burpppp...syukur alhamdulillah kenyang...[hadiah azie belum beli lagi...larikkkkkkkkkk]

Photobucket
ini dia pengantin of the day!!!selamat pengantin baru yeeeeee!!!!

Photobucket
i curi-curi tangkap ini gambar!!! nanti boleh ugut dia!!!
hey! pompuan, bila nak bawa i jumpa dengan sir?

Photobucket
shhhhh...kaseh dah tidur kat nen nen i...hehehehehehhe...rindunya baby tidur kat nen nen!!!

*** rindunya kat my bebe...bila dia tak ada rumah, rumah sunyi sampai jarum jatuh pun boleh dengar...dasyhat!!!!
so, u all bayangkanlah betapa bising dan mulut murainya sawbebe tu!!!! memang cakap tak berhenti punya!!! hebat sekali!!!

Wednesday, July 14, 2010

hari ni i rajin bekerja dan bekerja dengan penuh bersemangat walaupun cikbos tak datang!!!
tak ada setan-setan!
tak ada notty-notty!
rasa bangga dengan diri sendiri!!
tepukan untuk diri sendiri!!!
yeay!!!

orang biasa-biasa punya heaven

Photobucket

Tutup kes

deposit RM250 telah dengan jayanya dipulangkan oleh puan pengetua!!!
so, secara rasminya, kes ditutup!!!

Tuesday, July 13, 2010

baru selesai meeting!!!

yeay!!!

Sales AK naik balik!!!
walaupun tak banyak, tapi angka menunjukkan ia dah naik!!!

sayang AK!!!

*** lepas ni akan lebih rajin buat kerja!!! no more play-play!! Team AK hebat!!! Mari kita atasi KR!! Yeay!!!
Pakai baju pergi kerja macam nak pergi pasar [terkena sumpahan norrimie binti abdul aziz]

tiap-tiap pagi menghadapi situasi yang sama,

TAK ADA BAJU NAK PAKAI PERGI KERJA!!
[padahal batang besi almari dah nak patah gantung baju]

adakah patut seorang penjuai baju tak ada baju nak pakai?

[bunyi yang sungguh memerlikan]

Penjelasan kenapa kami pekerja CS sdn bhd berpakaian nak ke pasar:
Ofis i ni terlalu pelik!
kalau u pakai baju ke pasar, tak apa!!! [hanya terkena sumpahan norrimie binti abdul aziz ajer]
kalau u pakai baju formal, maka u adalah alien of the day!!!

***That y, hari ni i pakai jeans 3 suku dan t shirt MARINE LOOK warna tanah!!! *** sungguh aunty LOOK!!!

New Arrivals at 11-July-2010 ***All RM28/Piece***

Photobucket
61057時髦幾何交錯線條塗鴉感棉質連衣
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :96-108 CM
肩寬 (Shoulder) :35 CM
袖長 (Sleeve) :18 CM
衣長 (Length) :75 CM
零售價 (Price) : RM 28

Photobucket
51981雪紡罩衫+印花細肩長裙
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質 (Material) :雪紡 (Chiffon)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
披肩 (Scarf) :
胸圍 (Bust) :94 CM
肩寬 (Shoulder) :35 CM
袖長 (Sleeve) :16 CM
衣長 (Length) :35 CM
吊帶裙 :
胸圍 (Bust) : 94 CM
裙長 (Length) : 74 CM(含肩帶長)
零售價 (Price) : RM 28


Photobucket
41063時尚韓版甜美獨特設計洋裝
顏色 (Color) : 玫瑰紅 (Red)
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :72CM-90CM
裙長 (Length) :83-94CM(裙擺可收縮)
零售價 (Price) : RM 28

Photobucket
59029韓版蕾絲V領花朵洋裝
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :78-94 CM
肩寬 (Shoulder) :36 CM
裙長 (Length) :82 CM
零售價 (Price) : RM 28

Photobucket
62178韓版紅領配色橫條棉洋裝
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :88-100 CM
肩寬 (Shoulder) :34 CM
袖長 (Sleeve) :18 CM
衣長 (Length) :76 CM
零售價 (Price) : RM 28

Photobucket
5001韓版清麗蕾絲花邊洋裝
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質 (Material) :蕾絲 (Lace)
內襯 (Inner) :有 (Yes)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :82-96 CM
肩寬 (Shoulder) :33 CM
衣長 (Length) :72 CM
零售價 (Price) : RM 28

Photobucket
62167?版?荷?腰配色洋?裙
材? (Material) :棉 (Cotton)
尺? (Size) :均? (Free Size)
胸? (Bust) :90-106 CM
肩? (Shoulder) :38 CM
袖? (Sleeve) :14 CM
腰? (Waist) :72-96 CM
裙? (Length) :82 CM
零售价 (Price) : RM 28

Photobucket
1515?版?理收腰?衣裙
?色 (Color) : 白色 (White)
材? (Material) :棉 (Cotton)
尺? (Size) :均? (Free Size)
胸? (Bust) :96-106 CM
肩?袖 (Shoulder with Sleeve) :20 CM
腰? (Waist) :74-86 CM
裙? (Length) :76 CM
零售价 (Price) : RM 28

Photobucket
48026?尚?版甜美蕾?肩洋?
?色 (Color) : 白色 (White)
材? (Material) :棉 (Cotton)
尺? (Size) :均? (Free Size)
胸? (Bust) :94 CM
肩? (Shoulder) :38 CM
腰? (Waist) :62 CM - 96 CM
衣? (Length) :80 CM
注 : 不包括腰? (Not include belt)
零售价 (Price) : RM 28

Photobucket
51978?版?特短袖?衣
?色 (Color) : 白色 (White)
材? (Material) :棉 (Cotton)
尺? (Size) :均? (Free Size)
胸? (Bust) :88 CM
肩? (Shoulder) :33 CM
袖? (Sleeve) :14 CM
衣? (Length) :60 CM
零售价 (Price) : RM 28

Photobucket
56153韓版竹節防曬薄外套
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :96-112 CM
肩寬 (Shoulder) :38 CM
袖長 (Sleeve) :55 CM
衣長 (Length) :72 CM
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
56150透明條紋調皮玩味防曬外套
顏色 (Color) : 黑色 (Black)
材質 (Material) :棉類混紡
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :90-100 CM
肩寬 (Shoulder) :33 CM
袖長 (Sleeve) :53 CM
衣長 (Length) :58 CM
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
8523花漾綺想鏤空玫瑰印花蕾絲小外套
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質 (Material) :蕾絲 (Lace)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :80-100 CM
肩寬 (Shoulder) :35 CM
袖長 (Sleeve) :25 CM
衣長 (Length) :36 CM
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket1513時尚韓版連體褲
顏色 (Color) : 灰色 (Grey)
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :82-94 CM
肩寬 (Shoulder) :28 CM
腰圍 (Waist) :60-94 CM
臀圍 (Hip) :94-104 CM
全長 (Length) :130 CM
零售價 (Price) :RM 28


Photobucket
56152大V領後背字母印花無袖百搭連帽衛衣裙
顏色 (Color) : 粉紅色 (Pink)
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :94-11 4CM
肩寬 (Shoulder) :44 CM
腰圍 (Waist) :76-106 CM
全長 (Length) :87 CM(不含帽子長)
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
80143甜美氣質浪漫復古花朵裙-送腰帶
顏色 (Color) : 杏色 (Beige)
材質 (Material) :雪紡 (Chiffon)
尺寸 (Size) :均碼 (Free Size)
裙長 (Length) :75 cm
胸圍 (Bust) : 110 cm
肩寬 (Shoulder) : 34 cm
袖長 (Sleeve) : 27 cm
版型很寬送腰帶 (with Belt)
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
80144大蝴蝶結層層蛋糕蕾絲雪紡背心連衣裙
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質(Material) :雪紡(Chiffon ) + 蕾絲(Lace)
尺寸(Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) : 70~96 CM
腰圍 (Waist) : 80 CM
衣長 (Length) : 80 CM
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
0158V領性感超美鬱金香沙灘裙
顏色 (Color) : 白色 (White)
材質 (Material) :水晶棉
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) : 肩寬 (Shoulder)不限
腰圍 (Waist) : 100 CM 內
裙長 (Length) : 83 CM 左右
注 : 不包括黑色 (Black)內塔 (NO inner)
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
1441風尚拼接色塊條紋上衣
顏色(Color) :上灰色(Grey)/上黑色(Black)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
面料 (Material) :彈力棉 (Cotton)
胸圍 (Bust) :120 CM
衣長 (Length) :60 CM
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
1472復古民族風人棉印花長款T
顏色 (Color) : 黑色 (Black)
面料 (Material) : 針鑿棉
尺碼 (Size) : 均碼 (Free Size)
裙長 (Length) : 72 cm
胸圍 (Bust) : 86 cm
袖長 (Sleeve) : 14 cm
肩寬 (Shoulder) : 34 cm
備註 : 有彈力 無內裡 (NO Inner)
零售價 (Price) :RM 28

Photobucket
1483甜美直紋包扣綁結假兩件
顏色 (Color) : 黑色 (Black)
材質 (Material) :棉 (Cotton)
尺碼 (Size) :均碼 (Free Size)
胸圍 (Bust) :74-94 CM(後有鬆緊)
肩寬 (Shoulder) :34 CM
袖長 (Sleeve) :25 CM
衣長 (Length) :55 CM
零售價 (Price) :RM 28

Dear customer,

Step 1: Order by just comment under the picture or send me a message in
FB. We will reply as soon as possible.

...Step 2 : After we have
received your order from the comment or private message. Then we'll
finalize your order and send you the payment method details.

Step
3 : Once we have receive the full payment and the parcel will be send
within 7 working day.