Thursday, July 1, 2010

nak ikut yang cina or malay? and tambah satu lagi yang barat?

bebe kena kayap!!!
semua orang pun cakap kayap...
sungguh menakutkan!!!
semua orang cakap...
jangan bagi kayap bercantum!!!
kalau dah cantum,
boleh ucap selamat tinggal!!!
~~~yang malay punya kawan, family...suruh buat dengan petua malay!!!

bebe tumbuh ular!!!
semua orang pun cakap tumbuh ular...
sungguh menakutkan!!!
Photobucket
ahhhhhhh!
[credit to http://enjoyingboredom.blogspot.com/2009/02/blog-post.html]
semua orang bercakap,
jangan kasi kepala dan ekor ular bercantum!
kalau dah bercantum,
serupa juga boleh bye bye sayonara!!!
~~~yang chinese punya kawan, colleuge, family, dan termasuk ah sou clener...suruh pergi cari tabib cina...TANGKAP ULAR!
Photobucket

sungguh menakutkan,
tapi kenapa tak mau pergi jumpa doktor leh?
kenapa hanya 1/10 orang saja yang nasihat pergi jumpa doktor barat leh?

then,
sawsomi nak guna perubatan tradisional melayu!!!
[dia dipengaruhi oleh sekumpulan orang yang terdiri dari malay]
i nak kasi tabib cina tangkap ular!!!
[i pula dipengaruhi oleh sekumpulan orang yang terdiri dari chinese]

sebagai keluarga yang demokrasi, dan untuk memuaskan hati pihak lawan, maka kami...

p/s 1 : dah bawa bebe pergi jumpa Mr.Dr.PAED dan telah dikasi ubat makan!!! Dr. cakap ubat tu akan bunuh virus jahat!!!

p/s 2 : and telah berubat secara kampung...disebabkan entah apa-apa daun tak ada, maka pakar itu membuat air kasi bebe minum...esok malam baru pergi ambik daun!!!

p/s 3 : Masih tak ada keberanian nak bunuh ular itu seorang diri!!! esok nak bawa bebe jumpa tabib cina, nak tabib cina tu cucuk kasi ular mati!!!

2 comments:

  1. kesian oli, mesti letih kan..good thinking, buat semua..janji anak kita selamat..

    ReplyDelete
  2. hmmm abg i pernah kene kayap nie... siap kene dok hospital lagi.. tp still tak ok.. our family mmg risau ler sgt sbb dah nak dekat bercantum.. mcm semua org kata kalo bercantum godbye ler jawabnya... pastu ader sorang makcik ni kata g berubat kg... so my mum try.. tak sangka berkesan n baik... cara ubat nye senang jer... org tua2 kata sumpah kayap nie anak teruna kawin janda ( kunyah putik nangka sembur kat tmt kene kayap tp kene lelaki tu yg buat) smpai sekarang abg i dah ok...

    ReplyDelete