Sunday, July 4, 2010

sedang membuat kerja suri rumahtanga

-iron baju kerja sawsomi-sapu lantai separuh-teringat kereta parking di depan kedai mamak yang boleh menghalang orang berniaga-pergi alih kereta-beli cili boh-ingat nak masak sambal ikan bilis untuk dimakan dengan kuih lempeng[tak tau eja]-lalu-restoran mamak-tapao mili ais kaw tapi mamak tu buat tak kaw langsung-terbeli 2 bungkus nasi lemak-naik ke rumah-bebe masih tidur sebab i tinggal dia sekejap dalam rumah seorang diri-syukur alhamdulillah-sambung sapu lantai-sambil hirup milo ais tak kaw-mop lantai-on laptop-buka nasi lemak-buka blog-makan nasi lemak-tulis blog-buka DVD Mr.Brain yang PAUSE semalamam-masukkan cili boh dalam peti ais-cancel masak sambal ikan bilis sebab malas nak cari resepi kat internet-longgokan baju yang nak dilipat di hall-sambung tulis blog-sambung makan nasi lemak yang tak habis-hirup milo ais tak kaw-cahaya matahari yang sangat comei-baju kotor ada sebakul-planning habis -makan nak mendobi sambil lipat baju bersih-sambil tengok drama siri Mr.Brain- yeay yeay yeay-tak tau yeay apa.....
sekian laporan dari suri-rumah-tangga

3 comments:

  1. Hehehhee..letih tu...susah kan jadi suri rumah tangga ni..Bayangkan kalau kita full housewife..waa..tak dapat bayangkan...
    Tapi blogworking still dlm list kan..hehehehee

    ReplyDelete
  2. kdg2 duduk rumah pun boleh jadi sangat penat tau...endless job kan

    ReplyDelete
  3. apa nak comment....he he he....padat tp tetap entry yg comel.....hik hik hik

    ReplyDelete