Friday, July 16, 2010

teacher.mummy.sawbebe

hari-hari bebe dok bising nak pergi SCHOOL!!!
dia ajak Darnia, anak nanny Rose pergi SCHOOL!!
Darnia tak nak pi SCHOOL, dia dok membebel cakap Darnia tak nak pi school!!
[sekarang dok tunjuk rajin, bila time dah pi sekolah, MALAS pula!!mak dia dulu-dulu pun macam tu...tulah yang belajar takat darjah 6 ajer]

Untuk mengurangkan kebisingannya,
maka i pun cakap dengan bebe :
'4 years old baru pi SCHOOL'

then dia dok bagitau semua orang '4 years old baru pi SCHOOL'
nampak gayanya dia tak faham apa tu '4 years old' pun...

Untuk meredakan kegatalannya nak pi SCHOOL,
i pun main teacher teacher dengan dia!!!
dia syiok!!
Tiba-tiba dia panggil i TEACHER MUMMY!!!
hahahahahahaha
Then teringat kat Dzarif pun panggil mak dia TEACHER MUMMY juga!!!
[baya, kita same-same laaaa]
hehehehehehe...

Pagi ni,
[seperti pagi-pagi yang lain sejak dia ter'set' kat otak dia '4years old pi school']
bebe agak ke'liat'an nak masuk rumah nanny ros!!
i terpaksa ajak nanny ros main teacher-teacher dengan bebe!!!

'neh, tu TEACHER AUNTY ROS'
sambil tunjuk nanny ros!!!
'TEACHER MUMMY nak pergi WORK!!!'

terpaksa dia pi kat TEACHER AUNTY ROS dengan 1000 kali ketidakinginan...[anak kita kan...kita boleh tau apa yang dok main kat kepala dia kan!!!]

'Baiiiii TEACHER MUMMY...see u! Jumpa lagi!!!'

sambil start enjin kereta, sambil lap air mata!!!

1 comment:

  1. oli, sama-samalah kita dalam group TEACHER MUMMY hahahhaha .. student cute2 pulak

    ReplyDelete