Saturday, August 7, 2010

jangan tag i dengan 'duit' u! i tak heran laaaa [orang miskin yang eksen dan ego]

Perhatian : entry ni ikut resam cili...siapa pedas, cari air sendiri!

sila tengok gambar-gambar yang i nak sajikan nih!!!
[mula-mula ada tergerak hati juga...tapi disebabkan terlalu memahami sifat semulajadi dalaman yang 'hot-hot chicken shit' dan sikap tak mau menyusahkan kawan [actually hanya ada 3 orang kawan...kalau berjaya memujuk mereka pun dapat 300 ajer, tak kaya juga] dan pengalaman sering TERTIPU akibat nak jadi orang kaya...tambahan sikap senang puas hati dengan keadaan semasa tapi suka merungut hari-hari membuat i mati hati dengan duit di bawah ni]

Photobucket
ALHAMDULILLAH, SYUKUR YANG AMAT2 SGT... AMIN.
Hari2 aku dpt tag photo cmni dr kwn2 FB, tak kenal pun.. mcm2 statement dia inbox aku, ckit pun aku xpercaya.. aku wat BODOH jek.. hehehe.. sehingga satu hari dia inbox aku " AKU X PAKSA KAU, KALAU NAK BUAT BUATLAH. LAGIPUN KO TGH CARI CARI SESUATU UTK TAMBAH PENDAPATAN. DUDUK PENING2 CMNI PUN SATU APA PUN X JADI ".
malam tu aku xleh tido la plak, pikir punye pikir aku nekad buat jek..
mana tau menjadi. Esoknye aku terus register.. pendekkan cite, lepas 3 HARI aku buat biz ni mcm x percaya dalam akaun bank aku dah ada RM1000!!!!!.
Macam nak mengalir air mata aku. lepas buat mcm2 baru skrg merasa hasilnye.. sejak tu aku x toleh belakang lg, belasah jek.. Bukan susah sgt pun, ikut je yg diajar, so dapat lah!!!! sumenye bersistem, xyah pening cmne nak buat.. so, apa tunggu lg????????????????????????
cmfrm blh buat duit kaw2!!! kalau berminat ADD AKU OR PM INBOX K!!!

u all rasa duit kat atas meja tu setakat 1K ajer meh?
kalau mau tayang, tayang duit 1K yang dikatakan...jangan ambil gambar yang tak berkaitan?


Photobucket
MELIHAT KEPADA KEJAYAAN ORANG LAIN PUN MUNGKIN ADALAH SATU PETUNJUK KEPADA KEJAYAAN KITA PADA MASA AKAN DATANG. MALAHAN MUNGKIN KITA LEBIH BAIK. JADI, SENTIASALAH BERI PELUANG KEPADA DIRI UNTUK MEREBUT PELUANG ITU SECEPAT YANG MUNGKIN. TAK RUGI PUN, MALAHAN KITA AKAN BANYAK BELAJAR DARIPADANYA UNTUK JADI LEBIH BAIK...RENUNG2KANLAH....
tu yang buat entry ni selepas merenung-renung tengok gambar duit u!!!

Photobucket
Everyday make $$$$.. percayakah ANDA seorg suri rumah yg dahulunya belajar setakat Diploma in Nursing, kerja hanya 9bulan, skrg Full time sbg HOUSE MANAGER (dok umah jaga hubby, jaga anak).. hehe.. mampu mjana 4angka seminggu. Dunia tanpa sempadan, tiada yg mustahil. MUSTAHIL hanya bg org yg hanya suka melihat, suke mengambil tahu, suka mkaji, tetapi tiada TINDAKAN. So, mahu rasa apa yg sy rasa?? Sy sedia bkongsi. SMS sy 013-3263362 @ pm my inbox.. Hanyautk yg SERIUS mahukan $$$ shj..
hebatkan?
orang income tax tak pergi rumah dia minum kopi ke?


[gambar kredit kepada mereka yang tag i or kawan-kawan i kat fb]

i nak tanya nih sebab i sangat tak faham ni....

kalau u ada macam ni banyak-banyak-banyak-banyak-banyak punya duit,
adakah u akan bubuh kat fb?


kalau u ada macam ni banyak-banyak-banyak-banyak-banyak punya duit,
adakah u nak kecoh-kecoh bagitau kat orang?


apa yang akan i lakukan kalau i ada begitu banyak-banyak-banyak-banyak-banyak-banyak punya duit sampai tersepah-sepah atas meja dan atas laptop...[alangkah sampah di rumah bersepah-sepah macam duit]
1. i akan dok diam-diam
2. sambil dok diam-diam tu i akan risau macam mana kalau orang lain tau i ada duit yang begitu banyak sampai tersepah atas meja, atas laptop...
3. i akan risau ada orang datang rompak i
4. i akan risau ada orang akan culik i
5. i akan risau ada orang nak pinjam duit i
6. i akan risau sawsomi mintak nak kawin lain
7. dan macam-macam kerisauan yang akan timbul dalam kepala otak i.

last-last i gila sebab duit yang banyak ni!!!

last-last i dok kat tanjung rambutan!!!

last-last sawsomi dan sawbebe yang berfoya-foya dengan duit i yang banyak sampai bersepah atas meja dan laptop!!!

kesimpulannya :
i suka jadi orang miskin!!
jadi orang miskin sekurang-kurangnya i tak GILA!!!


Sekian saja karya membebel di hari sabtu ini!!! terima kasih sudi membaca sambil maki hamun i!!! hehehehehhe

4 comments:

  1. yaa lorr kalau ai ada duit manyak ai x kan letak kat fb takut kena rompak huhuhu

    kalau duit manyak ai x letak sepah2 cam tue sure ai akan pi shopping agaknye duit dia terlebih x...

    :)

    ReplyDelete
  2. hehe..
    u ne kelakarlah
    tapi apa yg u cakap ada benarnya

    ReplyDelete
  3. watie:kan kan kan...mana ada orang sibuk memberitahu orang dia ada banyak duit punya!!! mesti ada masalah kalau orang tu bagitau u dia dapat banyak-banyak duit!!!

    ReplyDelete
  4. ila : hehehehhe...

    ReplyDelete