Tuesday, August 10, 2010

Niat Puasa

u all tolong tengok betul tak apa yang i copy paste ni!!!! thx!!!

Niat Puasa sebulan:

“Nawaitu souma syahri ramadhana hazihissanati kullihi lillahi taala.”




Sahaja aku berpuasa untuk sebulan pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

Niat Puasa harian:

“Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa”



Sahaja aku berpuasa esok hari dalam bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.


*** baru sibuk cari niat puasa memandangkan esok tak boleh start puasa bersama-sama dengan sawsomi memandang me masih uzur [Mr.P datang 8/8]

*** sibuk nak hafal niat!!!

*** rasa kecewa esok tak dapat puasa [ bukan baik tapi takut ganti sorang-sorang]

1 comment:

  1. btol la tu tulisannya tapi kalo baca kot jawi lebih btol maknanya.susah2,niat ajer bhs melayu atau cina.
    samalah.aku pun period 8.8. hubby dah monyok dah sebab kena pose sorang2, tak per bang, buka sama2..ehehehehehe

    ReplyDelete