Wednesday, August 11, 2010

Penggunaan 'SAYA'

Mulai hari ini,
SAYA akan menggunakan SAYA dengan menggantikan I.

Ini adalah selari dengan masalah yang timbul ketika translate komik. orang-orang komik dalam majalah komik kami kena bercakap dalam bahasa formal dan baku...
maka sama ada secara sengaja ataupun secara tidak sengaja SAYA telah menggunakan I dalam kerja-kerja penterjemahan komik akibat terpengaruh dengan blog!!! Perkara ini telah menimbulkan kesilapan besar yang boleh mengundang kementerian dalam negeri tulis surat cinta kepada my cikboss!!
[tak boleh ada ayat bahasa inggeris langsung tau...ada ayat inggeris pun boleh kena surat amaran tau!!! entah apa punya syarat...]

sekian terima kasih!

6 comments:

  1. saya nak ucapkan selamat pagi :)

    ReplyDelete
  2. watie : selamat pagi watie....

    ReplyDelete
  3. salam olie...kite baru folo kamu..

    **tapi cam comel je guna SAYA....tp tak sangka lak langsung xleh guna english ehh....government x kasik ehh??

    ReplyDelete
  4. mama_iris : salam mama iris....kita pun dah follow blog awak!!! tak tau laaa kenapa dalam majalah komik BM tak boleh ada ayat BI?

    ReplyDelete
  5. alahai.mulai hari ni, saya pun akan menggunakan saya jugak la.sama macam belog my nuha lah pulak.eh, belog nuha saya :p

    ReplyDelete
  6. eliss : mari kita sama-sama gunakan SAYA...

    ReplyDelete