Friday, August 20, 2010

sawbebe is 3 years, 3 month & 2 days old

setiap kali update perkembangan mesti mau tulis...DAH BESAR DAH ANAK MUMMY SORANG NI...dari 1 bulan sampailah 39 bulan pun tak habis dengan DAH BESAR DAH ANAK MUMMY SORANG NIH...

tu yang dah malas nak update sebab kemiskinan perkataan nak tulis!!
[tak kreatif]

Photobucket

bebe dah nak masuk 3 bulan hantar ke rumah nanny [start bulan June]...Budak yang dok kat rumah orang dengan budak yang dok kat taska ni memang jauh beza...maksud saya sawbebe laaa...anak orang lain saya tak tau laaa...

Perbezaan yang saya maksudkan ialah...sawbebe menjadi lebih...lebih...lebih...mengada-ngada [bukan lebih, tapi sangat over...]...terserlah sangat gaya rupa budak rumah itu...[budak rumah ialah budak yang dok kat rumah sendiri ataupun rumah orang]...mungkin saya dah serasi dengan budak taska kot!!

contohnya :
Dulu dia menangis,
sekarang dia buka mulut dan jerit tangisan...
[part ni memang menguji kesabaran saya]

Dulu dia tak sabar-sabar nak balik,
[nampak ajer kereta kita, dia dah sendiri angkat beg, sendiri buka pintu, cepat-cepat hihi bye bye dengan teacher dia]
Sekarang dia tak mau balik pulak...
[jenuh dok pujuk dengan tipu sunat]

Dulu dia tak tau malu,
Sekarang seorang yang sangat pemalu!
[pemalu di sini ialah dari segi pemakaian, otak dia telah dibasuh!!!]

saya cakap dengan sawbebe, hang jangan dok sekarang malu nak pakai skirt pendek, baju tak ada lengan...sikit-sikit malu...malu...malu dan malu...bila besar hang tak malu pula pakai skirt pendek, lengan tak ada lengan, saya akan cabaikan hang!!!

Sekarang kecil-kecil tak mau seksi, takkan nak tunggu besar baru nak seksi!!! bukanke lagi orang kutuk mak hang tak ajar hang!!!

hmmmm...asyik dok gaduh ajer setiap kali nak pakai baju...ni malu, tu malu...semua malu!!! 2 hari ni sweater tak tinggal dari badannya...saya tak tau laaa dia suka dengan sweater tu ataupun malu tahap dewa...

Asyik request nak tengok kartun...sekarang ni kalau dia ada kat rumah, mesti channel kartun ajer....mak bapak terpaksa mengalah dengan dia...mengalah dengan jerit tangisan dia...dia gunakan jerit tangisan untuk minta benda yang kita orang tak kasi...hmmm....tau cara dia tak betul, tapi tak tau macam mana nak selesaikan masalah...

Saya merungut ke?
Taklah...
Ini adalah perkembangan sawbebe pada 3 tahun 3 bulan nih!!!

Sawbebe dah start banyak menyoal...soal sampai saya tak tau nak jawab...asyik dok GOPO? GOPO? GOPO?

apa lagi ya?
emmm...
tak ingat laaa....

Siang maksudnya bila dia terjaga dia dah tak pakai pampers...hanya time dia tidur iaitu tidur siang dan tidur malam ajer pakai pampers cap tesco.

Minum susu macam minum air...1kg punya Dutch Lady 123 tu habis dalam 10 hari. itu susu yang tinggal kat rumah nanny punya...yang kat rumah punya tak kira masuk...

sawbebe tetap setia dengan TELUR!!!

Errrr...
lagi apa?

tinggi : lebih kurang 98cm
berat : 14kg

Dok dengan nanny sawbebe memang jarang sakit-sakit...part nih memang syukur alhamdulillah sangat-sangat...

Time tulis mesti tak ingat semua...then akan diakhiri dengan ayat...NANTI SAYA INGAT SAYA TAMBAH LAGI...HOHOHOHOHO...

Rasanya itu saja kot!!!

Photobucket
Yay! saya sudah big big girl!!!

4 comments:

  1. tau takpe.....cam batrice duduk ngan nenek sendiri lagi ler manja mengada kemain lagi......
    ada pro and kontra sebenarnya...bebudak duduk taska lebih berdikari...tp dari segi penjagaan, duduk rumah orang lagi terjamin kan..

    apa2 pun...janji bebe happy and sihat sentiasa...cuma bila balik tu oli kena ajar dia balik ler kot2 kat rumah nanny ada salah ajar kan...ha ha ha.....

    bab kartun mmg sama sangat2 ngan batrice..siang malam kartun...tp now zana ckp..siang kartun (rumah nenek) malam citer mama & papa......faham gark ler dia...

    ohh...anak dara nie makin sweet tau....yelah, time kecik2 lah bebe nak seksi..nanti dah besar mmg tak dpt lesen nak seksi2 ....so, seksi puas2 time kecik yerkk

    ReplyDelete
  2. zana : macam faizal cakap lor ada pro dan kontra...mungkin nanny bebe tu takut saya terlalu open dan merosakkan bebe dan anak pompuan nanny tu yang sebaya dengan bebe...hehehehehe...u tgk masyarakat sekarang begitu bermasalah, nanti bebe dah besar, i mana berani kasi bebe seksi kan...so, hanya sekarang ajer lor boleh seksi puas-puas...tu pun nanny cuci otak bebe...baju tak ada lengan pun malu...lain laaa kalau bebe tu umur 15 tahun, boleh laa u tegur dia...dosa dan mana tau orang jahat ada niat jahat kan...

    ReplyDelete
  3. bab dia guna nangis utk dptkan apa yg dia nak..anak sya slalu bt camtu dulu..solutionnya..bt tak tau ja oli..mmg kita sakit ati kejap tapi bila few times dia akan notice yg senjata nangis dia dah x berkesan utk kita..good luck..

    ReplyDelete
  4. atifah : ok! thanks!! saya akan cuba taktik awak tu!! heheheh...

    ReplyDelete