Monday, September 6, 2010

jangan cuba mencabar keimanan dan kesabaran saya

bila saya baik...
saya boleh kasi u duduk atas kepala saya sambil senyum-senyum kerang busyuk!!!

bila saya gila...
saya boleh kasi u malu sampai kena korek lubang tanam kepala u!!!

ini kes semalam kat care4...
kami dok tengah tunggu Q nak testing barangan elektrik!!
tiba-tiba tester (tak tau nak panggil apa orang care4 yang test barangan elektrik tu) pi ambik barang pakcik belakang saya (tapi pakcik tu Q kat sebelah saya)...pakcik tu diam ajer walaupun bukan turn dia(dalam hati dia mesti syukur alhamdulillah sebab dia dia dapat cepat)..tester pun buka kotak barang dia... pakcik tu tak nak design kosong, dia nak design bunga-bunga...dia pun beredar dan pi ambik periuk nasi lain....

so, sampai turn saya lor!!!
muka saya dah jadi arang berdiri macam orang hutang saya 10ribu!!
tester tu pun buka barang saya...
tiba-tiba pakcik tu datang balik dengan periuk nasinya dan cuba-cuba menyelit ke atas meja.
tiba-tiba seorang amoi yang sebaya dengan saya berhimpit-himpit di belakang tester dengan harapan nak menyelit bartang dia atas meja juga...
saya tengok belakang saya...ada orang sedang Q, tapi pakcik tu tak boleh sabar dan amoi tu tak erti nak Q...
saya pujuk diri sendiri sabar!!!
saya pandang ke tempat lain supaya tak terpandang 2 orang tu!!!
Tapi mana boleh kan, tester tengah test barang saya kan...saya kena tengok barang saya ok ke tak kan...
Sekali saya ternampak muka mereka berdua lagi terutama amoi tu masih belum putus asa untuk menyelit lagi!!!
mata saya terus jadi gelap, mulut saya terus terbuka...

'BOLEH BERATUR TAK?'

suara saya tak kuat mana...tapi sangat jelas sehingga boleh didengari mereka-mereka...

Semua orang pandang saya, termasuk tester itu!! Bila berlanggaran mata dengan saya, tester tu tundukkan kepala dia...saya memang nak maki dia kalau dia dok pandang-pandang lagi...sebab dari mula lagi memang salah dia yang bagi turn saya kat pakcik tu!!!

amoi tu terus berjalan ke belakang beratur!!!

saya tulis entry ni bukan nak tunjuk saya hebat ke apa?
saya tak kacau orang lain,
tapi kenapa orang lain nak kacau saya?
itu saja!!
sekian terima kasih!!

4 comments:

  1. salam..bagus sangat2... puas hati...baca.. mmg ramai org yang selfish dlm dunia ni...huh..puas hati..mcm saya pulak berada kat tempat akak..hehe..samat hari raya.

    ReplyDelete
  2. sebab itulah ai sayangkan you!
    superduperwoman!
    biasalah manusia,
    part mereka kurang ajar, buat buat tak nampak
    part orang banyak masa nak ajar mereka, buat buat mulia pula
    kira nasib baiklah tu you tak koyak baju kulit tukar jadi hijau.

    ReplyDelete
  3. mimi : hahahahahha...thank you!!! i pun sayang kat u!!!

    ReplyDelete
  4. mayyonizz : salam...puas hati sangat lepas tegur mereka-mereka yang melampau itu!!! selamat hari raya too!!

    ReplyDelete