Friday, September 24, 2010

nasi lemak tersedap di cahaya

mengada-ngada nak pergi makan yong tau fu ampang point....merayu sampai nak naik angin dah, barulah sawsomi setuju!

naik kereta, start engin, jalan...sawsomi cakap...tayar tak ada angin ke? Buat-buat pandai, aah! tadi kita bawa anak dah terasa berat sangat!! padahal apa pun tak rasa...cuma berlakon ajer!!!

berhenti petronas taman dagang!
Mula-mula perasan tayar belakang kiri ada paku...
pastu terperasan lagi tayar belakang kanan ada skru!

i : bolehke jalan?
sawsomi : tak sure laaa...tak berani ambik risiko!
i : bisik dalam hati [i tau u saja-saja cakap macam tu!]! baliklah! [dengan nada yang tak puas hati!] Esok malam kita baru makan yong tau fu![this is arahan!]
sawsomi happy melonjak-lonjak sebab tak payah pergi makan yong tau fu!!!

Akhirnya, makan nasi lemak!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

orang cahaya mesti tau food court cina kat lrt cahaya ada gerai nasik lemak yang sangat sedap!!! Walaupun gerai akak tu agak ke belakang dan terselindung, tapi masih tak jadi halangan untuk dia cari rezeki. cuma muka akak tu macam nak kena lempang tu kalau boleh janganlah terlalu mengetatkan muka dia tu mestilah lagi baik bisnes dia!!! [kalau i tak teringin sangat, i tak akan pergi muka dia]

No comments:

Post a Comment