Thursday, September 23, 2010

untuk kenangan sendiri

Photobucket
yang ni masak malam raya!!!
masak sorang-sorang dalam kesunyian...sawsomi kerja...sawbebe dah ikut SIL balik kampung!!
Bila fikir balik, menyesal macam nak mati biar anak balik kampung!!! next time i nak jadi orang yang tak berkeperimanusiaan dan tak bertimbang rasa!!SKIP SKIP SKIP...tak nak cakap FIL lagi!!!
Ini dia markah-markah i sendiri kasi sendiri punya masakan!
Kuah kacang : 5/10
Rendang daging : 8/10
Kuah lodeh : 8/10
Kesimpulan : SEDAP!!!

Photobucket
Ayam goreng rempah!!!

Photobucket
tempe goreng rempah juga!!!

Kedua-dua lauk tu masak masa beraya kat sg pelek. Dipaksa masak oleh sawsomi dan angelina sarah!!!

Photobucket
Rendang ayam!! dimasak pada jumaat minggu lepas. sangat sedap sekali dimakan dengan ketupat pemberian mak mimi. Terima kasih makcik!!! i sorang sapu habis semua ketupat!!! tak share langsung dengan orang lain!!!

7 comments:

  1. clap clap clap
    cayalah oli
    ......percaya tak kalau zana kata zana tak pernah masak sumer di atas tu....kecuali kuah lodeh..he he he...
    bila time raya pakat MIL and my mum jer yang masak..i tolong kacau sikit2 jer....

    so.....big clap utk oli
    nanti dtg rumah oli nak rasa ler itu rendang and kuah kacang

    ReplyDelete
  2. zana : percaya percaya!! heheheh...sebab dulu saya time raya pergi makan kat rumah orang saja!!! tahun ni faizal kena kerja, mau tak mau kena masak untuk dia juga laaaa....hehehhehe

    ReplyDelete
  3. sedap..i bg 10/10.. such a gud wifey..:))

    ReplyDelete
  4. rajin u masak
    pandai u masak
    cik mya cukup suka makan nasi impit + kuah lodeh tue
    ketupat???
    tiba2 ai nak makan ketupat uwaaaa nak ketupat gakkkk

    ReplyDelete
  5. eshhhhhh ... hebat gak oli ... sedap jerk nampak ...
    nak sket kuah kacang ... nieza malas nak masak .. huk huk

    ReplyDelete
  6. Selut la..bukan senang nak buat semua tu sorang2..Yg pasti nasib kita agak2 serupa juga..I pun berpeluh2 pulun buat mlm raya juga sorg2..

    ReplyDelete
  7. mayyonizz : u datang cuba dulu baru kasi markah!!! hahahahaha

    watie : bukan rajin! tapi terpaksa masak demi suami terchenta. hahahahaha

    nieza : kuah kacang tu paling susah masak!!! masak sampai nak gaduh dengan kacang!!

    sue : i pun tabik spring sama awak!! sebab kita berdua bersilat kat dapur yang berasingan pada malam yang sama!!!

    ReplyDelete