Wednesday, October 13, 2010

mana satu pilihan u all?

kes : anak kecil deman panas, selsema dan batuk

bayar 1 ringgit,
pastu tunggu 2-3 jam?

ataupun

bayar 50 ringgit ke atas,
yang hanya tunggu kurang dari 1/2 jam?

****teringin nak intai apa yang doktor 1 ringgit tu buat dalam bilik rawatan.
_____________

pilihan sawsomi : bayar 50 ringgit

7 comments:

  1. aku dedua....
    memula pegi swasta dulu ...
    still tak ok demam die pas mkn ubat semua...
    aku pegi gomen plak ....check & inform doc gomen pasal treatment b4....
    still tak ok .... paediatrician la plak...
    pas tu insyaallah kompom ok ...

    mmg dah slalu aku wat cam tuh ...

    ReplyDelete
  2. Yang kedua tu ..sebab bawak budak budak nak tunggu lama sian kat dia ....

    ReplyDelete
  3. sy pilih yg no. 2..mahal ckit x pe..jnji cepat..

    pun penah pg yg no.1..tp x semua yg singgit tu teruk.. :)

    ReplyDelete
  4. pilhan saya bayar rm 50.00.. tang anak demam panas tue saya nak cepat jumpa doctor

    ReplyDelete
  5. kalo saya, saya pilih byr rm50 gak
    tp syukur la company saya cover medical ni oli.so leh p klinik best2.p cek n balik dengan aman..

    ReplyDelete
  6. I pilih RM50 ke atas tu.. kalau tunggu 2,3 jam, dari tak sihat jadi bertambah teruk

    ReplyDelete
  7. if mampu, mmg bayar rm50 lah....

    ReplyDelete