Friday, October 29, 2010

mulut longkang

SIL( U-G ) send ayat-ayat tahniah kat wall fb i...i tak layan!!! then dia pun sms sawsomi.

'salam, tahniah. ko tak bagitau kat aku ye! kak yati call, dia yang bagi tau'

sawsomi reply : 'saja nak bagi surprise. lagipun kali ni mood tak berapa bagus.'

then SIL(U-G) reply : 'Yake, selalunya anak kedua lebih senang. agak-agaknya girl lagi kot. tu yang mood tak bagus.'

macam nak &*&^%$#%^&* dia ajer...

memang i tak kisah boy or girl...
tapi secara jujur dari hati,
siapa tak mau sepasangkan?
of course,
i pun berharap baby dalam perut i ni baby boy!!!
macam u juga berharap anak ke-2 u tu girl,
tapi last-last boy juga...
adakah i pi tambah dukacita kat atas badan u...
i puji anak u comel lagi tau!!!
i cakap i jeles lagi tau!!!

u sebagai orang yang berotak,
yang alim-alim, yang baik-baik,
yang boleh belajar sampai universiti azhar...
bukanke u patut suruh adik u sabar...
kasi nasihat sikit sama adik u sebab u pun pompuan macam i...biasalah pompuan mengandung...mood mesti banyak tak bagus...tambah lagi baru mengandung....baru nak biasakan dengan pertukaran hormon...
atau,
tak boleh ke u bohong sunat bagi menyedapkan hati kami walaupun u ada six sense perut i ni mengandung anak pompuan...

ni tak,
awal-awal dah simbah air atas kepala kami!!
mentang-mentanglah dia ada pengalaman 2 kali lahir anak!
u ingat saja-saja tak nak bagitau u,
anak dalam perut pun baru lagi,
takkan nak heboh satu kampung...
tunggulah 3-4 bulan,
baru bagitau pun belum terlambat lagi kot...
bukannya u yang bawa perut,
apa yang u cemas sangat nih?

u ni memang ada masalah BAHASA rasanya.

kesimpulannya:
kurangkanlah mengadu atau meminta simpati kepada manusia.

Mereka bukan sahaja mudah jemu mendengar kita mengadu, bahkan balasan katanya juga boleh jadi pahit bagai hempedu!

Bentangkan sejadah.

Dia Teman sejatimu…[i pinjam ayat dari http://saifulislam.com/?p=7844]

1 comment: