Wednesday, October 27, 2010

nanny oooo nanny...hang memang mau cari pasal...

Photobucket
salam oli.jst nk inform next time mesti bwk pampers utk sofea pakai time tidur saja. atau simpan kat sini utk stok 1 week. saya tak mau dia terkencing masa tidur kat sini. susah saya takecare dia nanti kalau tiap hari macam ni.harap oli faham keadaan saya.ok.itu saja.tq.

*mesti - awat tak tulis wajib. kelihatan lebih formal!
*tiap kali - mana ada setiap kali? baru 2 kali
*susah saya takecare - kenapa saya harus faham keadaan u? bukannya i paksa u kerja sebagai nanny. adakah i paksa u jaga anak orang? tak ada kan? ataupun u jaga anak i free, that y i kena faham keadaan u? kalau u dah tak mampu nak jaga, sila terus terang, bolehtak? jangan nak suruh i faham keadaan u. i memang tak boleh nak faham.

i geram sampai perut buncit i bergetar-getar bila dapat sms dari nanny ros ini. terus i pecut kereta ke rumah dia untuk hantar 1 keping diapers cap tesco yang kebetulan memang stand by dalam kereta.

ini kali ke-2 i terlupa dan kali ke-2 dia bagi i warning. kali pertama dia call. dia cakap dia pakaikan pampers anak dia dulu. pastu nanti i ganti balik.

maybe dia terasa kot sebab i ganti balik diapers cap tesco ajer...dan maybe anak dia pakai mamypoko...tu yang dia rugi besar!!

setakat ni nanny ros tu jaga akib (1 tahun ++), pastu sawbebe(3tahun), pastu ambik irfan (5-6 bulan), dan baru bulan ni ambik pula khalis (2-3 bulan). plusssss anak pompuan dia sendiri yang 3 tahun dan anak laki dia yang darjah 1.

sabar!! sabar! sabar!!
semalam dia tak dapat tu!!
tu yang pagi ni dia nampak rambut i basah, dia angin satu badan!!!
cheer!!!

5 comments:

  1. hey, oli..sian u dpt bbsitt mcm tuh... yerlah rasa tension kan.. so far bbsitt i yg jaga nadim tuh tak pernah berkira... i terlupa bg botol susu pun die tak call... die bg nadim minum dgn straw..

    siap ajar nadim diapers free lg kdg2... erm.. nadim dh 2 tahun.. baju nadim die tolong basuhkan... kdg i thanx god sgt sebab dpt bbsitt mcm ni... tp ikut nasib lah oli... mmg susah nak jumpa org yg jaga anak kita ikhlas kan..bukan jaga free..bergaji lagi...

    u try lah crik bbsitt lain..kalo i..i mmg dh tak leh tahan mcm tuh..mcm tak ikhlas jer... hahaha.. ( naik tanduk aku ni...)... k take care oli!!

    ReplyDelete
  2. salah satu 101 impian
    - dapat tu dan basahkan rambut waktu pagi

    kui kui kui

    sabar, demi alex kita :D

    ReplyDelete
  3. hahaha lawak pulak last paragraph tuh ;p sabar oli sabar :)

    mmg tak suke la if penjaga nih berkira sgt...

    ReplyDelete
  4. aahahhahaahahhahahahaaa
    sengal!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. ayu mayyonizz: haizzzz...tu laaaaa...terlalu kira sangat...pastu nak kerja yang paling senang!!! kalau macam tu, jangan jadi nanny laaaa...
    anak ajis : :)
    reitak : kena banyak sabar lor!! esok nak basahkan rambut lagi!! heheheh
    ayu : hebatkan nanny saya!!!

    ReplyDelete