Monday, November 22, 2010

$52,000 USD untuk makan tengahari?

tersedak dengan air liur sendiri bila terbaca artikel orang terkaya russia membelanjakan lebih kurang $52,000 USD bersamaan RM161,590 untuk makan tengahari dengan kawan-kawannya di salah sebuah restoran terkenal di New York.

Photobucket
[gambar kredit kepada google]

Jumlah bil $47,221.09. then orang kaya berkenaan dengan begitu murah hati bagi $5000 tips kepada pelayan. Maka keseluruhannya, orang kaya itu telah membelanjakan $ 52,221.09 untuk makan tengahari.

nak tengok muka orang kaya itu, sila google sendiri!! i tak nak letak muka dia sebab i benci dengan dia!!!benci kenapa dia begitu kaya raya!!! bertambah benci dengan dia apabila lunch hari ni i makan pisang yang berharga $0.42 USD iaitu bersamaan dengan RM1.30. [pujuk hati sendiri]Takpe...dia mesti tak tau nak cari mana 4 batang pisang yang berharga $0.42USD!!!

[dalam hati masih membuat pengiraan] walao...orang kaya itu 1 kali lunch dengan kawan dia bersamaan dengan kita kena hutang dengan bank 30 tahun untuk membeli sebuah apartment lor!!!! [tersedak sekali lagi....]

Sumber

3 comments:

  1. waduh2x....kayanyerr....mehlaaa bagi 100,000...nak wat beli umah nie...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Salam kenalan . Baru jumpa blog U malam ini.

    ReplyDelete
  3. nieda : salam berkenalan!
    ieyza : kan kan kan...i pun nak beli rumah!!heheheh

    ReplyDelete