Tuesday, November 23, 2010

Beringat sebelum kena

Hari sabtu,
pergi isi minyak...
kita madam besar, mesti laaa duduk dalam kereta ajer kan!!!
Sambil sambil tunggu sawsomi isi minyak, i pun menghayati permandangan melalui tingkap sebelah kiri i tu...

Then, datang sebuah kereta mewah yang 1 kali ganda lebih besar dari kereta kita orang!!
Pemandu tu turun kereta, kemudian keluarkan hp dari poket dia dan cakap kat sebelah pam minyak!!!
Dalam kereta dia, ada madam besar macam i juga dan seorang budak!!

Ish! Ish! Ish!
Bukan ke kat station minyak kena offkan hp!!
kalau u tak nak offkan,
tolonglah jangan cakap hp pula!!

abang oii,
u nak mati,
pi laaa mati sorang-sorang!
Ni tak,
nak mati,
nak heret orang lain sekali!!!

I pandang dia sambil tunjuk signboard ni yang ada kat pam minyak kepada dia. [tak tau laaa dia faham ke tak faham apa yang i tunjuk-tunjukkan]
Photobucket

Pernah juga i nampak mereka yang isi minyak tak tutup enjin kereta [salah seorang ialah my brother], maybe diorang takut awek diorang hangat dalam kereta...
kalau kereta terbakar, mesti awek mereka lagi hangat!!!

itu saja yang i nak membebel di pagi ini!!!

2 comments:

  1. wohoo
    kena tutup pintu arr
    kang kena bwk lari dgn org asing baru thu.
    aku sgt tkut klu sma pergi solat sekejap kat petronas or singgah bank
    mmg lock trus pintu n tgk kiri kanan
    sebab:
    1.mahu tgk sape2 cuba menegtuk pintu tuk merompak
    2.tgk jugak kalau ade org tak betul ketuk2 pintu mintak duit minyak or duit tayar bocor.

    sgt takut!

    ReplyDelete
  2. dah tengok video kat FB, meletup kat stesen minyak sebab pekerja tu buka henpon tuk suluh dalam tong minyak...

    ReplyDelete